Meghosszabbítják a nyitvatartásukat a boltok nagypéntek miatt, erről a Kereskedelmi Alkalmazottak Szövetségének (KASZ) elnöke beszélt a Világgazdaságnak.

Sáling József szerint mivel idén már a nagypéntek is munkaszüneti napnak számít, ezért a kiskereskedelmi láncok többsége, így "a Tesco, a SPAR, az Auchan és a Penny Market is a húsvét előtti csütörtökön és nagyszombaton több műszakban, meghosszabbított nyitvatartással készül az ünnepre."

Az élelmiszeripari láncoknak az okozhat leginkább nehézséget a szakember szerint, hogy nagyszombaton ne legyen friss áruból készlethiány, hiszen a nagypéntek a beszállítóknak ugyanúgy munkaszüneti nap.

"A pékáruknál és a tejtermékeknél a saját gyártású termékek mennyiségének növelésével kiküszöbölhető, hogy üresen álljanak a polcok, a húspultokban viszont hiánycikk lehet a csirke, ha nem sikerül kellően hatékonyan együttműködni a szállítókkal. Sáling József szerint az áruházak mindenesetre fogadkoznak: teljes lesz a kínálat, emellett árufeltöltőkből és pénztárosokból sem lesz hiány, a várhatóan így is hosszabb sorok miatt azonban sok múlik azon is, hogy az emberek mennyire lesznek türelmesek, toleránsak" – olvasható a cikkben.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Azt sosem értettem, hogy ha van egy élelmiszer bolt nyitvatartási szünet nap, az emberek miért vásárolnak úgy és annyit, mintha egy hét zárvatartás lenne?
Túlzásba esnek, pazarolnak. Ünnep után pedig, "brühühű, nincs pénz"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.