Elegünk van a panaszkodó művészekből! Tele van a média az utóbbi időben azzal, hogy jaj szegény művészek milyen szerény nyugdíjból élnek. Nem olyan rég még Medveczky Ilona is ITT PANASZKODOTT a sanyarú helyzetéről, aztán jöttek a többiek is... Most az egyik TV-nek adott interjújában éppen Demjén Rózsi beszélt arról, hogy 48. 500 forint nyugdíjat kap, és úgy érezi, hogy ezzel meglopták. Egy fotó Demjén Rózsi szerény hajlékának udvarán... az eredeti cikkben.. Az átlag magyar kisnyugdíjas egész életében dolgozott, nem csak heti 2-3 fellépést vállalt, és azt is italtól vagy más szerektől mámoros állapotban. Ők nem kerestek meg egy éjszaka alatt egy havi fizetést, csak szépen csendben felnevelték gyermekeiket, fizették az adókat, ma pedig már a rezsijüket sem tudják kifizetni. A művészek közül nagyon sokan úgy éltek, mint az a bizonyos tücsök, aki egész nyáron hegedült, de mikor jött a tél felkopott az álla... Ezeknek a "nyomorgó" művészeknek nagy része a mai napig jobban él,...

Forrás: egyazegyben.com
Feltöltő: archive
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Mindez részletkérdés; sokkal fontosabb, hogy ennyi JÁR NEKIK, mert ennyi után adóztak! és járulékoltak! =))
Klubtag
Micsoda pofátlanság olyat állítani, hogy meglopták. Anno egy-két üveg pia árából nyugodtan megkérdezhetett volna egy szakembert, aki elmagyarázza, hogy a járulékok megspórolásával milyen ellátásra számíthat. Nem tette. Még így is túl jól él, nyugodtan felajánlhatná nyomorgó művésztársainak a nyugdíját.
mariaberta
Évtizedeken keresztül lehetőségük lett volna befizetni bizonyos összegű nyugdíj járulékot, ha már a hivatalos munkaadó ezt elmulasztotta, vagy reklamálni az Orinál. Nem ették, de a kapott gázsikat eltették. Volt arra is lehetőség, -mint azoknál a házastársaknál akik nem dolgoztak, hogy az utolsó 10 évben munkahelyet keressenek, hogy legalább a minimális "saját jogú" nyugdíjuk biztosítva legyen. Ez sem érdekelte őket. Akkor most mi is a bajuk?
Nem akarok senkit sem bántani, de Csala Zsuzsa is arról panaszkodott, mennyire nincs pénze. És mi derült ki halála után? Milliója volt, meg még más egyéb. Szóval? Hogy is állnak szegények?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.