A bíróság 92.000 forint pénzbüntetésre ítélte a Mátészalka környékén lakó 81 éves asszonyt, aki február végén inzultálta a helyi polgármestert.

A nyugdíjas a polgármesteri hivatalban kereste fel a település vezetőjét, és kérdőre vonta az általa fizetendő szemétszállítási díj összege miatt, ugyanis azt túl magasnak tartotta.

Lepofozta a polgármestert  a 81 éves néni a szemétdíj miatt

(A kép illusztráció.)

A polgármester tájékoztatta a nénit a jogszabályi előírásokról, aki azonban annyira feldühödött, hogy lekevert két pofont és a nyakát is kikarmolta az íróasztal másik oldalán ülő férfinak.

Az asszonyt ezután kivezették az irodából, a Mátészalkai Járási Ügyészség pedig nem sokkal később soron kívül bíróság elé állította hivatalos személy elleni erőszak és testi sértés miatt, és 92.000 forint pénzbüntetésre kötelezte.

(Szabolcsihir)

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Lehet, hogy a tanító nénije volt, és tudta, hogy csak ebből ért a gyerek?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
aremy
és miért nem 5-10 évi börtönre ítélte a bíróság?
nezelodo
Lehet, hogy a tanító nénije volt, és tudta, hogy csak ebből ért a gyerek?!
simmering73
Ilyen kis településeken sógor, koma mindenki egymásnak. A néni csak egy rokoni pofont nyomott le az érintettnek.
szaboria1
@nezelodo: @simmering73: Mind ketten jól érveltettek.
Dr plágium
Remélem a polgármester átvállalja a befizetést :) hiszen segíteni kell az idős embereket :)
bakegya
SZERINTEM A SZEMÉTRE KELLENE MÁR VETNI EZEKET AZ ÁLLAMKASSZÁBAN MOST MÁR TARTÓSAN GUBERÁLÓ ORBÁN MAFFIÓZÓKAT-IGAZA VOLT A NNINEK,A HELYÉBEN ÉN A FOGAUIT IS KIVERTEM VOLNA A HULLADÉKNAK!
Ülnek hetven heten az íróasztal mögött és kitartatják magukat!!!
eszegfu
És ilyenkor hol van a rezsibiztos?! U.is a szemétszállitás diját nem a polgármester dönti el, sőt talán még a céget sem, hanem a "nagynemzetikukahivatal"-tól kapjuk a számlát. Lehet, hogy Sziszikének kellett volna lekeverni egy-két maflást.
nezelodo
@eszegfu: Bizony olyankor hol az a hájfejű rezsibiztos, amikor a falusi kutak terveztetése regisztrálása, esetleg a víz bevizsgálása van soron a lenyúlás folytatásaként. Erre mondjon az a dagadt folyton hülyeségeket kántáló valamit, milyen érdeke fűződik az embereknek ehhez? Netán nem a vízlobbit támogatja ezzel a szeretett kormányunk? Ami meg a kukahivatalt illeti,olyan katasztrofális a ténykedésük, mint a nemzeti katasztrófavédelemnek sok mellett a kéményseprés kérdése. Tényleg amihez ezek nyúlnak, ott csak a rombolás, és a működésképtelenség jár a nyomukban.
eszegfu
@nezelodo: Ehhez csak annyit teszek hozzá, hogy sokkal könnyebb lenne azt felsorolni, amihez még nem nyultak hozzá, ugy "államilag" a rezsicsökkentés cimszóval. Egyetértek... minden "szarannyá" változik, amihez hozzányulnak!
justhpeter
No most akkor mi van, ha a magyarázat nem volt kielégítő, ne adj Isten esetleg pofátlan volt ? Mert a cikkből nem derült ki kinek volt igaza. Gondolom a polgármester nem tudja, hogy nem az a legény aki adja ...

De megnyugtató, hogy a rögtönítélő bíróság azonnal határozott.

Elgondolkodtam, vajon a mamának nem viszketett a tenyere amikor az ítéletet meghallotta, mert ha igen a bírónak szerencséje volt.
Tekla
@eszegfu: Vannak települések ahol annyira szegények az ott lakók, hogy képtelenek ezt a horribilis szemét díjat a 30-50 ezrükből kigazdálkodni. Ott senki nem tiltja, hogy a hivatal hozzá járuljon a költségekhez. Nem is érettem a 120 literszer 5 heti , 600 liter szemetet , hogyan lehet ebből a pénzből elő állítani ? Ez is csak egy adó . Vidéken az üveget, műanyagot szelektíven ingyen le lehet adni. Bár én ha megyek is ritkán boltba , nem kérem a rémes neilon zacskókat szatyrokat. A papír a begyjutáshoz kell, a szerves hulladék az állatoknak. Más meg nincs is. Nekem a 80 literes kuka fél év alatt tellik meg . Mért kell hetente fizetni?
A másik, na mindig arról beszélünk ki kezdje már , hogy elég volt. Na a 81 évesek nem kérdezgetik egymást !
division
@bakegya: Ez komoly, ha valaki nem tart be egy törvényt akkor menjen pofozkodni. Na ezért tart Magyarország ott ahol. A nyugdíjasok jelentős része igen jól él egyébként is, kapnak egy halom kedvezményt, sokuknak kétszerese a nyugdíja mint egy pályakezdőnek, szóval...
kisrigó
@eszegfu: Teljesen így gondolom én is! Már előre félek, amikor arról olvasok, hogy ezt vagy azt nagy nemzeti sóhívatallá alakítják! Teljesen antipatikussá tették számomra a nemzeti jelzőt, mert hozzákapcsolódik valami pénzlenyúlás vagy "átcsoportosítás!" Az elnevezések tárháza k kimeríthetetlen!
Más téma: ez a tervezett kúttörvény nem lett egy kicsit "túltolva?" Visszamenőleges törvény a szokásos pofátlansággal! Hozunk egy nonszensz törvényt, majd némileg visszatáncolunk és hű, de jó fejek vagyunk! Sőt még a kút "lezárása sem úgy megy ám, hanem csak nyúljon jól a zsebbe az ilyen pofozkodós mami! No, akkor már elő kell venni a gereblyét is!
Fradigege
92.000.- 2 pofonért és egy kis nyakpettingért? Egy úriember hagyta volna a dolgot. De a mátészalkai fityfasz csak egy paraszt, akár mi lehet, ő már csak paraszt marad, mert annak született.
terlasz
@Fradigege: Azt sem lehet, hogy a néni példáján felbuzdulva mindent a polgármesteren verjenek le a helyiek.
szaboria1
Tényleg felháborító ami a szemét díjkörül van. Mikor leköltöztünk vidékre akkor kezdtek itt épp szemét elszállítással foglalkozni. 4-en költöztünk így 120 literes kuka megvételét kellett 7900.-ft. ért mert akkor a bejelentett lakok létszáma határozta meg a kuka méretét. Amit akkor az önkormányzat intézet. Mára már csak ketten maradtunk és csak akkor csökkentik a díjat ha újból veszünk egy kisebb kukát. A régi kuka meg maradna a nyakunkon. Ráadásul kiosztották a sárga fedelű szelektív kukát így mostanra még egy hónap alatt sem telik meg a nagy kuka. Viszont a díj még magasabb is lett. Kiszámoltam a 80 literes is mostanra ugyan annyiba kerül mint a régi. Kérdésem miért nem cseréli le a szolgáltató a tőlük megvett kukákat kitisztított állapotba és lecserélné kisebbre?
eszegfu
@Tekla: tegnap 18:29 Abban egyetértek, hogy bizony sok településen igen szegények az emberek, igy minden rezsiszámla kifizetése nehézséget okoz. Elvileg ugye egységes mindenhol minden szolgáltatás. Nálunk egy 120 literes kukáért n.évenként 2.229 Ft-ot kell fizetni, ami 186 Ft/hétre (4 héttel számoltam) jön ki, ami szerintem nem "horribilis", ahogy irod. Az meg nem várható el, hogy a kukások valamilyen módon "jegyzeteljék", hogy pl. Tőled csak félévente vigyék el a szemetet és akkor Te csak annyit fizessél. Végezetül azt gondolom, hogy nem is ez a legfőbb bajunk, csak sok kicsi sokra megy alapon "szakadhatott el a cérna" a hölgynél. Azt kellene észrevenni, hogy (Németh Szilárdtól idézve), ha igaz lenne "a rezsicsökkentés megvédése nemzeti érdekérvényesités része", akkor ez miért nem vonatkozik pl. az oktatásra, e.ü-re, vagy akár az élelmiszerekre, vagy a különböző adókra, hogy egészségesebb, tanultabb emberek legyünk?! Ez még inkább a magyar nemzet érdeke!
nemkati
@division: "A nyugdíjasok jelentős része igen jól él egyébként is"

Valamit nagyon benéztél. A nyugdíjasok 1/3-ának a nyugdíja nem éri el a 100000 forintot, 2/3-uk nyugdíja pedig a 120000 ft-os minimálbért. A maradék 1/3 tehát szerinted az a jelentős rész, aki "igen jól él"? Hát ennek az 1/3-nak a jelentős része elfogadhatóan él, és egy kis rész az, aki "igen jól él", mondjuk mert 500000 vagy 2 millió a nyugdíja.
eszegfu
@kisrigó: 0:55 Valóban minden törvény tervezetet egy kicsit "tultolnak", hogy a végén látszódjék egyrészt a "népakarat" nyomására az engedékenység, másrészt pedig csak elérik, hogy a remélt adó nagysága az elképzelésük szerint alakul. Én azt a tendenciát látom, hogy nagyon hiányzik a költségvetésnek pl. az a be nem folyt társasági adó (TAO), amit főként a foci kap meg, igy "kénytelenek" uj adókat kreálni, vagy "kiterjeszteni". A kutakhoz még hozzájön az áruházak parkolási dija, vagy a napelemek által betáplált vill.energia vezetékhasználati dija, melyekről az utóbbi 1-2 hétben szó esett.
Nessy
Gondolom, itt a polgármester úr a kulcs. Ha egy férfi ver laposra a egy nőt, ott nincs büntetés. A nyugdíjas hölgy egy fidesz hapsit vágott pofon, az 46000 forint/ füles! Azért érdekes lenne, ha pár pofonnal lehetne lerendezni a problémákat.
eszegfu
@division: @Horizont: @nemkati: Csak a pontosság kedvéért: a 2,7 millió nyugdijas 7 %-a kap 200 eFt felett, azaz 189 ezer nyugdijas lehet, aki "igen jól él".
nemkati
@eszegfu: Ja. A 7% az a jelentős része a 100%-nak. :))
Nessy
@nemkati: Miért vagy meglepődve: Unortodoxiában 27 % = 2/3 ( 67 % )
42 % sikeres népszavazás, annak 98 %-a (ami cca 40 % ) elsöprő többség!
nemkati
@Nessy: Ja, felfogtam, hogy divisiont Unortodoxia küldte ide magyarázni a mechanizmust. :DDD
dr. prédikátor
Lehet hogy a két füles helyrebillentette a polgi agyát!!!
division
@nemkati: @Horizont: Én most nem a Fideszt védtem, csak a sok nyugdíjas sirámaira reagáltam, miközben családok élnek olykor kevesebb pénzből.
nemkati
@division: Aki nyomorog, annak nem igazán vigasz, hogy vannak nála szegényebbek.
division
@nemkati: @Horizont: Én csak anyósomból indultam ki, aki állandóan panaszkodik a 130 ezres nyugdíjával, egyik barátosnője meg a 160 ezressel. Vannak családok akik képesek ugyanennyiből gyereket is tisztességgel nevelni. nekik meg nem elég egymagukra.
nemkati
@division: Ismersz két nyugdíjast 130, 160 ezer ft-os nyugdíjjal, és ebből kiszámolod, hogy a nyugdíjasok jelentős része igen jól él? Gratulálok, de ne menj el becsüsnek. Ma az az elvárás egy nyugdíjastól, hogy igénytelen legyen, minél kevesebből éljen, és lehetőleg minél előbb dobja fel a pacskert. Franc fog eltartani ennyi ingyenélőt!
lenn
A 81 éves nő leütötte a 61 éves férfit.
Ez nagggyon komoly.

mama said:

www.youtube.com/watch?v=HdAkYCyCZv8
lenn
angry mama...
angry mama csak egy van.
eszegfu
@division: 12:04 Ha egyedül él az anyósod + a barátnője is és mondjuk családi házban,( aminek a mérete sem mindegy, amikor valaki magára marad) akkor bizony nem sok ez a magasabbnak tünő nyugdij. A rezsi + gyógyszer kifizetése után mégis mennyi marad?!
lenn
Emlékszel, amikor valami durvát tett érted a z anyád?
Értsd meg végre, az egész világon csak egy valaki szeret téged őszintén a világon: Az anyád.
És ha úgy alakul, csak az anyád tud megvédeni téged, te 188 centis 120 kilós izomagyú - nincs más, aki megvédjen.
Anya csak egy van!!!
lenn
Okjé, az anyák néha dühösek, de szerintem okkal.
Az ajánlatom: Amíg szeret téged, ne vond kérdőre.

Az anyád egy biológia fegyver.
Hagyd őt tevékenykedni.,
division
@bakcsubakka: Ez csak természetes. Bármikor gondja akad én elintézem helyette ahogy eddig is, szerencsére ez nekem nem jelent gondot. Mondjuk azt a 20-30 ezret kivenném a kezéből amit cigire költ de mindegy...Persze, kapjon minden nyugdíjas akár 200 ezret is, hidd el semmi bajom nem lenne vele, max, ők kevesellnék.
division
@eszegfu: Télen több a rezsi, de az a 20-30 ezer fedezné a gázszámlát amit cigire költ, nyáron meg alig van valami. Gyógyszerre 10 ezret költ durván, én pl. többet:-))
bence
Ajánlom a néninek , hogy az ítéletet hozó bírónak is verjen be két monoklit ! ő egy fokkal jobban meg érdemelné !
karma1
@division: Mikor huztad ki a fejed a bilibol? Mert ez a dupla-dupla nullas hsz-ed csak egy ilyen alkalom utan szulethetett...:o(
szaboria1
@eszegfu: Nálunk meg negyed évenként 5002.-ft. Tényleg érdekes mert mivel ezt is átvette a kormány akkor miért nem egységes a díja?
szaboria1
@division: Csak egyet ajánlok nézd meg a KSH adatát és rájössz amit írtál az egy butaság, hogy jól élnek a nyugdíjasok. Az nyugdíjasok ami 2 millió nyugdíjasból áll abból 101 ezer aki 200000.-ft felett kap nyugdíjat több mint a fele 100000.-ft alatt kap. az átlag így is csak 117000.-ft. Még két évvel ezelőtt volt bátorsága a KSH-nak hogy jobban szét bontsa az adatokat de mára már nem merik megtenni.
eszegfu
@szaboria1: 5:45 Akkor még az is előfordulhat, hogy a "pofozkodós" néniéknél még drágább... Megnéztem az "uj hivatal" megalakulásának céljait, mely szerint "a társaság által meghatározott közszolgáltatási dij (lakosság által fizetett rezsicsökkentett dij fenntartása)". Továbbá a dij beszedése és "visszaosztása" az általuk meghatározott dijak alapján. Pl. egy 80 literes kukáért 350 Ft "jár" a hulladékelszállitó cégnek, akik már a rezsicsökk. előtt is éppen hogy kijöttek az áraikból, mert a látható költségeiken felül még uthasználati dijat, szemétlerakó jegyet is kell fizetniük. Most csináltak megint egy vizfejet, egy pénzbeszedő céget: 17 igazgatósági tag, 3 felügyelőbizottsági tag...még egy érdekesség: 180 db bankszámlát nyitottak... el lehet képzelni, hogy hány embert kell foglalkoztatniuk.
Tekla
@eszegfu: A horribilis , attól függ, hogy 30.090 , vagy 53.410 Ft -ból élsz-e ? Mert vidéken sem a más nem lévén közmunkás bér , vagy a egészségkárosodási jutalom van. Akinek keze lába mozgott, az vagy külföldön él , vagy Pesten. Nagyon egyszerű , ennyi emberrel akár detektálhatnák is , hogy honnan vittek el kukát , honnan nem. De tudok jobbat , egy-két focipálya árából kijönne , nem kéne hozzá adminisztráció sem, tehát csökkenének a költségek: Ingyenes (állami ajándék ) szemét szállítás , az adónkból, hogy ne terhelje senki csórosság miatt a környezetet szeméttel. Ezt a vízzel is meg lehetne csinálni , egy minimális térítés mentes m3 számmal, hogy a lakosság nagy részének , még számlát se kelljen vinni , csak évente leolvasni, a többi árát ráterhelni a pazarló fogyasztás megemelt költségére. Tovább is van mondjam még .
Syntax Error
Felizgatta a bíró úr az idős hölgyet?! Elvette a nyugdíját!
if
Sajnos ennek az állati jelzőt sem érdemlő népnek megfelel az, hogy idestova harminc éve egy szégyenletes és egyben vérlázító maffiaállamban él, ahol közönséges útonállók, tömeggyilkos szörnyetegek uralják az országot. Ahol a helyi önkormányzatoknak csúfolt dísztársulatok sem egyebek, mint a maffiaállam helyi lerakatai, ahol a piszkos munkát velük bevégeztetik. Így aztán ne csodálkozzon senki azon, ami ebben az undorító pöcegödörben nap mint nap megesik.
A szomorú ebben a történetben az, hogy épp a legkiszolgáltatottabbak, a legelesettebbek azok, akik végső elkeseredésük okán szembe merészelnek szállni a hatalmi tébolyban szenvedő pénzéhes undorító férgekkel és azok aljas pribékjeivel.

Az esetet részletezve (választ nem várva) kérdem:
Hogy lehet egy el nem végzett szolgáltatásért egyáltalán pénzt követelni?
Hogy lehet ezt egyáltalán "törvénybe", "jogszabályba" foglalni?
Hogy lehet törvényt hozni arról, hogy szemetet márpedig mindenki termel és azért fizetni kell, mert olyan nincs, hogy szemét nem keletkezik? (Noha a környezet hatékony védelme feltételezi azt, hogy szemét márpedig nem képződik.)
Hogy lehet az, hogy a nem, vagy keveset "szemetelők" büntetve vannak azzal is, hogy nekik is ugyanannyit kell fizetni, mint a gátlástalanul szemetelőknek?
A gyengébbek kedvéért, ha például valaki havonta "termel" mondjuk tíz liternyi szemetet, annak miért kell ugyanannyit fizetnie, mint annak aki hetente annak legalább a tízszeresét produkálja? S ha valaki ezt igazságtalannak érzi, annak az orra alá dörgölik, hogy ez a "törvény". Aztán meg belerúgnak abba, akit elvileg szolgálniuk kellene, akikből meg egyébként a többséghez képest jól vagy kibaszott jól élnek. Vérlázító!
Miként vérlázító az is, hogy csak a „hivatalosék” állásfoglalását ismerjük, de hogy valójában mi történt, hogyan zajlott le ez az incidens ténylegesen, arról semmit sem tudunk. Ismerve hatalmasék arroganciáját, feltehetően nem az idős nénike verzióját citálták a nagy nyilvánosság elé.
De vérforraló az is,...
if
De vérforraló az is, hogy akkora büntetést róttak rá (már, ha valóban elkövette, amit a terhére írnak), ami feltehetően a nénike lassú kivégzésével egyenlő. Egy ejnye-bejnye nem lett volna elég?
Nem, mert az alattvalóban rögzíteni kell, hogy a hatalmasékkal nem lehet szembeszállni! Az főben járó bűn. Csakhogy a halálbüntetés eltörölve, ezért az aljasabb verzióval kell ezt megtenni.
Egy pöcegödörben persze ez is "természetes". És sajnos az is egészen természetes, ami teljességgel természetellenes. Törvénykezni. Törvényt ugyanis ember nem hozhat, kivált egy másik emberre nem, mert azt diktátumnak, azaz diktatúrának nevezik. Az egyik diktál a másiknak. A szolgának, az alattvalónak képzeltnek, akiből él. De a nember (némber, a csak nevében ember) már ezt sem érzékeli. Elkeserítő.

Ennek az egész szipolyozási technikának pedig az a lényege, hogy mindig legyen valamilyen ok és alkalom az ember, bármely ember megrogyasztására. Nem véletlenül találták ki a különféle szolgáltatási alapdíjakat, meg a különböző kötelezően fizetendő - ellentételezést valójában nem nyújtó - sarcokat. (S mellesleg, ma legalább hatvanféle adónak vagy járuléknak csúfolt elzebrállal sújtják a némbert.) Az alattvalót valamiképp függőségben kell tartani, kiszolgáltatottságban és félelemben. Csakhogy ezt a tízmillió nyomorult zöme, úgy látni, ha nem is élvezi, ám zokszó nélkül tudomásul veszi.
kukac50
@szaboria1: Sok embernek 70 ezer alatt van a nyugdíja,mert vidékieknek sokkal kevesebb volt a fizetésük mint a fővárosiaknak. Miért azt nem tudni?
eszegfu
@Tekla: 18:45 Én vidéken élek. Nem tudom, hogy hol van annyi ember, aki figyelhetné kitől, honnan, mikor, mennyi szemetet vittek el? Nálunk a gk.vezetőn kivül 2 ember van, akik szó szerint futólépésben üritik a kukákat, nem használják az emelő részt sem, hanem kézi erővel emelik és öntik, mint az 50-es években. Azt meg Neked is látnod kell, hogy a "pazarló" háztartásokat nem igazán lehet kiszürni... ez pont olyan, mint amikor a rendőrség hatáskörébe utalnák, hogy ki füt "szeméttel" és ki nem, a káros anyag kibocsátásának ellenőrzésére. Na persze "praktikusan" én is megoldanám a focipályák árából, csakhogy nem nálunk van a "kormányrud"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.