Zavarta az utcán a gyerekek hangoskodása, ezért kutyáját elengedte a láncról egy hajdúsámsoni nő. A kutya rátámadt az egyik gyerekre, megharapta a combját, majd behúzta egy bokorba. Gazdája csak ekkor fékezte meg.

A 40 éves nő beismerő vallomást tett a rendőröknek, a Blikk videója viszont arról tanúskodik, hogy az ügy szövevényesebb annál, mint gondolnánk.

Sz. Sz.-né fenyegetőleveket kap, az egyikben például azt kívánján neki, hogy

B***ák meg a migránsok!

Sírva meséli, hogy mekkora tragédia lenne, ha elvennék tőlük a gyerekekre támadó jószágot.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Tekla: Na itt álljunk meg az egy dolog hogy hangoskodtak meg mit tudom én mit csináltak a gyerekek, akár szemtelenek is lehettek, és megint másik dolog,hogy ráuszítja a kutyát!!!
Csak úgy kérdem ha történetesen lenne vadászpuskája lelőtte volna a kölköket???
Ezen gondolkozzál el, választ nem várok!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
elnyomott
Csak vegyék el a kutyáját! Mert láncon tartja és ha gyerekre támadt, akkor nyilvánvaló, hogy nincs szocializálva!
A nőt börtönbe, a kutyát meg rendes gazdához!
Egy normális jogállamban ezt tennék!
Aztán sírhat a nő, láncra verve!
kulabombaafityiszre
@elnyomott: Pont ez volt a baj,hogy elengedte a láncról.:))
papa.49
Minek engedte el a kutyáját???
Azért mert zavarta a gyerekek zsibogása, megérne egy elmegyógyászati kivizsgálást a spiné!!!
A kutya viszont vétlen a gazdáját kéne ,,elaltatni,,!!!
namihami
Gyerekekre uszította a kutyát és szerinte az a fenyegetés, hogy : ""B...ák meg a migránsok!""
Ez inkább ajándék lenne ennek az elmebetegnek. Ilyen ""nőt"" értelmes pasi még bottal se piszkál meg. Vagy nagyon haragba lehet a farkával., ha erre szorul.
Tekla
@papa.49: A zaklató kölkek szülei, meg lapítanak mint sz@r a gazba ?
Azokat ki veszi elő , hogy mit cirkuszolnak másokat zavaró módon felügyelet nélkül?
Mert aki még nem élt ilyen közegben az ne írjon semmit inkább .
X-ray
@Tekla: Mifelénk is vannak olyan kölykök, 4-től 18 éves korig, akik reggeltől éjszakáig az utcán vannak. A k. szülő reggel kidobja őket a lakásból, éjjel beengedik őket.
Hogy mit esznek napközben? Amit a boltokból lopnak, vagy amit elkunyerálnak (néha erőszakkal). A folyékony és szilárd szükségleteiket természetesen a házaink mellett végzik el...
ittott
moslék egy nő. azért sír, mert fél. magát félti. tudja, hogy bűnt követett el. a puztya meg is ölhette volna a gyereket.
papa.49
@Tekla: Na itt álljunk meg az egy dolog hogy hangoskodtak meg mit tudom én mit csináltak a gyerekek, akár szemtelenek is lehettek, és megint másik dolog,hogy ráuszítja a kutyát!!!
Csak úgy kérdem ha történetesen lenne vadászpuskája lelőtte volna a kölköket???
Ezen gondolkozzál el, választ nem várok!!!
Pálinkafőző Rézüst
Na most már csak az írjon, aki tudja az igazat, a VALÓT!
Kristaal
Hiába sír a kutyát gyerekekre uszító nő, bűnös, megérdemli a fenyegetést. Miért nem beszélt a hangosan játszó, bicikliző gyerekek szüleivel? Én is voltam gyerekkoromban szomszéd általi bántalmazás áldozata. 50 évesen is emlékszem tisztán. Kisvárosi lakótelep, a falvakról, más városrészből 20 lakásos emeletes társasházba beköltözött családok nagyjából egykorú 1 vagy 2 gyerekkel. Itt laktunk a földszinten, a közvetlen szomszéd volt. Nyári szünet volt délután, házlakó gyerekek naphosszat együtt játszottunk a ház körül, a ház mögötti játszótéren. A 70-es években történt. Eleredt az eső, bementünk a lépcsőházba, ott játszottunk tovább 5-8 éves korú gyerekek. A szülők időnként kilesve az ajtón, nyugtázták jól elvagyunk. Ez a szomszéd nem engedte a két gyerekét a többi szomszéd gyerek közé játszani. Egyszer csak a pasi, a Tóni bácsi ( tényleg így hívják) kijött és nekiállt üvöltözni a gyerekekkel, hogy mit hangoskodnak takarodjanak a házból. Aztán elkapta az egyik gyereket a sok közül és nekiállt ütlegelni, hát nem én voltam az, a 6 éves kislány. Máig emlékszem, úgy megijedtem. Kiszaladtak az anyukák, többnyire napközben ők voltak otthon. És megmentették a gyerekeket ettől az állattól. Sírtam, nagyon megijedtem. Este megjöttek az apukák a munkából. Mondták az enyémnek, ne hagyd annyiban. Irtó dühös lett Apu. Könnyen péppé verhette volna, Apu most 75 évesen is stram ember, magas, kemény munkában edzett izmokkal, amik még nem koptak meg. és elég tevékeny ,pedig 1-2 betegség elérte Őt is a kor előrehaladtával. Míg ez a tüdőfejű elhízott undorító hájfej lett. ( Bocsánat a jelzőért, nincs az a 40-50 év, ami feledteti ezt a bántást, és ma is a Szüleim szomszédja. ) Visszatérve a múltba, Apám nem piszkolta be egy ilyennel a kezét. Csak megmondta neki, ha bármi atrocitás ér valakit a házban, ha panasz lesz rá, akkor bohócot csinál belőle, az összes végtagja arra hajlik amerre akar, mehet vele fellépni a cirkuszba, mert összetöri a csontjait. Gondolom, nem simogatva mondta neki...
Kristaal
@Kristaal: Ezt is legépeltem, de lemaradt: Szegény kisfiú, akit megmart a ráuszított kutya, cipelheti ezt a terhet még akár 50 évig a lelkében. Én sem feledtem, pedig sok éve már. Ez a cikk most kihozta belőlem és leírtam.
wpym
A retek kutyatartókat (is) rendbe kellene tenni. Kizárólag kertes házban kellene kutyatartást engedélyezni, sehol máshol és ott is durva adót kellene kiszabni.
Félelmetes, hogy erdőn-mezőn szabadon vannak engedve a bolhazsákok minden nélkül. Ha valaki szóvá meri tenni, szarnak rá, rosszabb esetben anyáznak, mert retek eb érdekei felülírnak mindent. Tököm tele az összes kibaszott kutyás faszkalappal...
Desischado
Ez a hulladék némber csak féljen is! Miféle az ilyen, sem a gyerekeket, sem az állatokat nem szereti. Remélem, jól megbüntetik. Nem a kutya a hibás! Remélem, elveszik a kutyust tőle, mert állattartónak is épp olyan ganéj, mint embernek! A kisfiúnak jobbulást kívánok! Egyébként mikor hangoskodjanak a gyerekek, hanem játék közben? Büdös ribanc!
karma1
@wpym: Ez azert a lo masik oldala lenne. Ha csak kertes hazban lehetne tartani kutyat, akkor kb. 3/4 Budapest peldaul kiesne a hazikedvenc-tartasbol, egy ilyen hulye picha miatt. (Egyebkent ugy latszik, o is kertes hazban tartotta LANCON a kutyat. En meg a not tartanam azon, jo sokaig).
Nem ez a kutyatartas modja, rengeteg idos ember el nagyvarosokban, egyedul, akiknek vagy csak egy kis kutya, cica az egyetlen tarsa.

En attol vagyok felhaborodva, hogy ezek itt a nyilvanossag elott sirhatnak, mig az aldozatok NEM!!!
Azt a szemet Mikola rokon doktort is, aki egy eletre megnyomoritotta az ex baratnojet, engedik a nyilvanos mediakban sirni! B+, ne most nyavalyogjatok, hanem akkor, amikor masok ellen kiterveltek egy buntenyt!
Ez a bringa meg szedjen dilibogyot, jo sokat, ha mar a gyerekek idegesitik...Oneki is el kellett terveznie ezt a buncselekmenyt: odamenni a kutyahoz, leoldani a lancrol, rauszitani a gyerekekre,... Semmifele hirtelen felindulas, kontroll nem volt sem benne, sem a szemetlada "orvos"-ban... (Ezt a szemetet meg a proszekturara se javasolnam).
papa.49
@Eriksson: Igazad van, sokkal árnyaltabb a kép mint először hittük sokan...
papa.49
Megkövetem a hölgyet itt nyilvánosan, visszavonom amit az elején leírtam!!!
A firkásznak meg üzenem a saját bajáról is ilyen félreérthetően közöljenek hírt, firkász kapd be!!!
Eriksson
@papa.49: Köszi, hogy átgondoltad. Sokszor az első benyomás könnyen félrevisz bárkit, de körbejárva a témát, nem is biztos, hogy a rémhír terjesztőnek van igaza.
karma1
@papa.49: Hat elolvastam a Blikk cikket is,... Eloszor is: a 95 kilos kutya rekordmeretu: meg a bernathegyi kifejlett meretet is 60-90 kilo kozottire irja a wikipedia.
Ha a holgy kutyaja gyermek melle van szoktatva, mint terapias kutya, akkor gyorsan kerje vissza az arat a tenyesztotol, mivel az ilyen magasan kepzett kutyak SEMMIFELE KOTOZKODESRE NEM MENNEK NEKI GYEREKNEK! A kutya odamegy a gazdajahoz - aki nagyon valoszinu a kisfiu es a fenti holgy, - leul ele, es igen hangosan elkezd ugatni, jelezve a bajt;

Azert a ket ujsag elegge maskeppen emliti az esetet, es igy nem nagyon lehet tudni, hogy melyik sztori az igazi.
Nem minositem az esetet tovabb. a gyereket sajnalom, de a legjobban a kutyat, mert o tudja egyedul az igazsagot.
karma1
Ja, a kaukazusinal a kan 50 + kilo, a szuka max. 45 kilo...

A gugli meg az ujsagironak is baratja...Csak a firkasz nem tartja ezt a baratsagot...:o)))
papa.49
@karma1: Nekem van egy fajtatiszta kaukázusi kan kutyám 65 kiló, a magassága 85 centi, én egy 104 kilós pali vagyok de nem tudnám megtartani pórázzal ha megindulna, ergo nem is sétáltatom, szabadon kószál a udvaron mind a 210 négyszögölön...
eszegfu
@Eriksson: @papa.49: Valóban "árnyaltabb" történetről beszélhetünk... de azt azért nem értem: a felelős állattartáshoz az is hozzátartozik, hogy betartjuk az előirásokat, vagyis közterületre csak pórázzal és szájkosárral vihetem a kutyámat, főleg egy ilyen fajtáju és nagytestü kutyát. Ha ezt betartotta volna a hölgy, akkor hiába csuszik ki a póráz a kezéből, a szájkosár megakadályozza a harapásban.
Equus
@X-ray: a rohingyák már csak ilyenek, de nem szabad őket nevükön nevezni...
Eriksson
@eszegfu: Szigorúan véve igazad van, de minden racionalitás mögött ott vannak a véletlenek. Hiába tudjuk, hogy mit, hogy kell, kellene csinálni.
Főleg egy kutyától nem elvárható, hogy emberi logikával gondolkodjon, mivel sok ember sem képes rá.
karma1
@eszegfu: @papa.49: E n meg mindig azt mondom, hogy egy specialisan kepzett terapias kutya viselkedesevel ilyen formaban nem lehet egyeterteni.

PApus, nekem volt olyan, hogy 3 kutyam volt, lakotelepen laktunk, es NEM kellett porazt tenni rajuk, mert minden utasitast azonnal vegrehajtott. A kutyak arra is be voltak dresszirozva, hogyha en, vagy a lanyom a MASIK oldalan vagyunk az utnak, akkor a kutya a sajat oldalan leult, es megvarta, mig mi atmegyunk hozzajuk. (Erre azert volt szukseg, mert 2 csuklosbuszjarat is jart az utcan, es en altalaban a kutyusokkal mentem a gyerek ele a suliba. Igaz viszont, hogy ezek nem nagytestu kutyak voltak, hanem shi-tzuk, meg egy tacsko.)
Minden attol fugg, hogy a kutyat hogy nevelik az elso pillanattol kezdve. )
papa.49
@eszegfu: Igazad van ebben az esetben nem harapott volna a kutya...Fentebb írtam hogy bár a kutyám engedelmes, de én nem viszem ki az utcára még pórázzal se, mert tudom nem lehet visszatartani ha megindul, én se bírnám...
Csak most nehogy a kutya legyen a szenvedő alanya a történetnek, mert sajnos az esetek nagy részében ez szokott történni...
Equus
@Kristaal: te nagyon értelmes... a kis cigánycsákó csenben, halkan bicózott a haverjával, mire ráuszítottak ey kutyát. Ezt ugye magad sem veszed készpénznek? A cigányban annyi igazmondásra való hajlam van, mint egy fideszes politikusban...
Equus
@Eriksson: a legtöbb kutya nem állhatja a cigányokat... a kölyök meg egyszerűen hazudik, amikor azt állítja, h csendben bicikliztek az ő szent haverjával.
Equus
a kis ősmigráncs kölyök csendben, halkan bicózott az ő szent barátjával, amikor minden előzmény nélkül ráuszítottak egy hatalmas nagy kutyát. Ez a tutti frankó, megmondja ő az őszinteséget, hát a vériben van az nekije, hát vakuljon meg a szomszéd lova, ha nem így van...
Eriksson
@Equus: Frappáns megállapítás. :)))
A mellékelt kép szerint nem volt az a sérülés még fél halálos se, nemhogy egy életre szóló.
papa.49
@Eriksson: Valóban a kép tanúsítja nem volt életveszélyben a gyerek, szerintem a kutya lehúzta a bicikliről a combjánál fogva...
eszegfu
@Eriksson: 10:43 Én nem a kutyától várom el, hanem a gazdájától a "racionalitást"... sőt nem érzem "véletlennek" azt sem, hogy nem volt a kutyán szájkosár. Sajnálom, de belőlem még "kiverni" sem lehet a kutyáktól való félelmemet. Kb. lehettem 5 éves, amikor megharapott egy kutya -- nem tudom már, hogy tettem ijedtségemben valamilyen mozdulatot, vagy sem -- azóta sem tudom "kiheverni" ezt az idegen kutyákkal szemben, pedig nekem is volt állandóan kutyám és mindig szájkosárral, pórázzal vittem sétálni. Ahogy a nem cigarettázókat sem kényszeritem arra, hogy cigizzenek velem. Kissé elkanyarodtam a témától... a lényege nekem, hogy szájkosár esetén ez nem történt volna meg... nem nézem azt, hogy ki kezdte és mit.
eszegfu
@papa.49: 10:44 Én sem a kutyát hibáztatom, de mégis ő "viszi el a balhét"... nem?! A gazdája mulasztása, ha nem képes felmérni a kutya erejét, meg a természetét.
Eriksson
@papa.49: Vagy fellökte, az meg hadonászott ordibált, a kutya meg veszélyeztetve érezte magát és a gazdáját.
Kutya ok nélkül nem támad.
Kristaal
@Equus: Te aztán nagyon értelmes vagy. Akármilyen nemzetiségű gyerek játszik hangosan azt a szomszédoknak agyon kell verni, vagy ráuszítani a kutyát. Esetleg kilőni. Ez a legjobb megoldás, ugye?
eszegfu
@karma1: 10:44 Egyetértek! Egy "specializáltan képzett terápiás" kutya ilyent nem csinál. Lehet, hogy a hölgy gyerekének életét valóban megváltoztatta ez a kutya és csupán csak ő tekinti terápiás kutyának, de képzésben nem vehetett részt.
Eriksson
@eszegfu: A Te véleményed attól olyan amilyen, mert benned van a félsz. De itt nem arról van szó, hogy mit kellett volna tenni vagy nem tenni, hanem arról, hogy valami nem kerek ebben a történetben.
Főlökött
@eszegfu: Voltál már Dunakeszi Kutyakiképzőben ? :) A szájkosárral velvértezett oszlatókutya, úgy odavág a fém szájkosárral, hogy abból törés is lehet.
Anyósnak volt farkasölője, mindíg sétálni akart vele, de rájött, ahogy cseperedett, nem megoldás villanyoszloptól - oszlopig menni, pedig volt suliban is a szentem és kiképzett kutya volt. Vannak viszont olyan helyzetek, amikor bekattannak valamiért és nincs az az emberpalánta, mely megfogja - megállítja. Így viszont jobb nem kockáztatni, mivel a tulaj viszi a balhét.
Egyetértek Papa49-el, nekem németjuhászaim vannak, de jól el is vannak az udvarban. Egyszer jött át a szomszéd, az egyikük vállonharapta. Azóta csak úgy jön át, hogy szól előtte :)

Ez a néni pedig alkalmatlan kutyatartásra és nem való neki kutya ( max mozgó lábtörlő ). Nem az a megoldás, egy ilyen nézeteltérésre, hogy kiviszem a kutyát és elengedem. Együttélés szabályait sem tartja be, nem kell csodálkozni azon, hogy kóstolgatják.
Főlökött
velvértezett -> felvértezett, bocsi elgépeltem...
Equus
@Kristaal: legyenek a szomszédaid, aztán meglátjuk meddig terjed a tűrőképességed
eszegfu
@Eriksson: 11:23 Természetes, hogy a véleményem tükrözi a félszemet. Ettől függetlenül én mindig igyekszem elviekben kiindulni egy eseménynél -- ahogy itt is, "mit kellett volna tenni, vagy nem tenni" -- aztán jöhet, hogy ebben "valami nem kerek". Te meg magából az eseményből kiindulva véleményezel, ami persze nem baj... viszont igy kerek a világ.
eszegfu
@Főlökött: 11:29 Azt gondolom megfogtad a lényegét: "Együttélés szabályait sem tartja be, nem kell csodálkozni azon, hogy kóstolgatják." Sajnos nem voltam még egyáltalán kutyakiképző helyen. Azt viszont tudom, hogy szájkosárral is mire képesek. 1x Budafok környékén a Dunaparton a köveknél dobáltunk botot a németjuhász kutyánknak (szájkosár volt rajta, mert sok kutya + ember + kerékpáros volt a futtató környékén). Libasorban fértünk csak el: a férjem ment elől a bottal, majd én, hátul a kutya...hirtelen megindult a "zsákmányért"... gyakorlatilag a fejével kiütötte a lábamat, pehelyként rálökött a félig vizben álló hatalmas kövekre... megmozdulni sem tudtam percekig. A kutya nem tehetett róla, mert ő nem képes felmérni, hogy egy "engedj már az utamra" bólintásában milyen erő is van... én voltam figyelmetlen.
Kristaal
@Equus: Társasházban lakom és bizony itt is volt zajprobléma, nem csak gyerekkel, hanem felnőttel is az évek folyamán. Zavartak engem is időnként. Képzeld, meg tudtam oldani emberi módon. Minden felesleges agresszió nélkül. Nem volt könnyű menet mindig. Viszont emberségesen is el tudtam érni a célomat. Pedig én is a tűrőképességem végén voltam.
Equus
@Kristaal: gondolom, nem Kolompárnak hívták őket..
lenn
Elbaszta.
Nem gondolta át.
Rossz döntést hozott.
Ismerem az érzést.
De amit elvet az ember, azt aratja le.
Meg kell bűnhődnöd.
Ez a nevelés egyik eszköze.

Tudod, az emberiségnek egy mentsége van, hogy örökölte az eredendő bűnt.
Megbántad?
Jó!

Az emberek többsége csak élni akar nyugalomban, békében, de a SOK PÉNZ ÉS HATALOMÉHES GECI miatt nem tudnak.

Csúnya világ jön erre a világra, te démonokkal táncoló...
Eriksson
@eszegfu: Utólag mindig könnyű eldönteni, hogy mi lett volna a helyes. A pillanat sürgetésében nem biztos.
micfild
@elnyomott: Normális jogállamban a nő állatkinzásért már börtönben ülne. Onnantól fogva amikor először láncra verte a kutyát.
Equus
@micfild: abban mélységesen egyetértek, h aki láncon tart egy kutyát, annak legyen büntetése, h egy hétig - csak egy hétig láncon legyen tartva ő is, kint az udvaron, és hol kapjon vacsorát, hol nem, vizet is csak elvétve. Aztán lássuk, kell-e kutya neki, vagy nem. Esetleg kell ugyan, de láncon soha nem fogja tartani.

Honnan az infó, h láncon tartotta a nő a család kedvencét?

Itt számosan rugóznak a kis cigó kutyaharapásán, de azon kevesen gondolkodtak el, h mi váltotta ki... Nem lehet, h a fehéreknek is kellene már egy jogvédő szervezet mielőtt Mo. Dél-Afrika sorsára jut?
Cicamama55
@Mirabilis:Nekem is ez jutott az eszembe, hogy egy terápiás kutyát láncon tartani?!
Equus
@Mirabilis: vezetéklánc és a kikötéshez használt lánc között van némi különbség... hogy mennyire agykárosultak néhányan... de azért véleményük van... hát csoda, h ez az ország ott tart ahol???
Tekla
@X-ray: Na az ilyen kölkekre nem kutyát kell uszítani, hanem gyermek védelmet.
Mert a kutyákat a sintér összeszedi, az a dolga .
De mit csinál a fölöslegesen utcára dobottakkal, a gyermek védelem ?
Összeszedi ? Hát nem , meg várják még tragédia történik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.