Rekordszámú, 187 ország részvételével söpört végig a világon a Föld Órája akció, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás negatív hatásaira. Budapesten fejlámpás túrával tették emlékezetessé az estét a Normafánál – tájékoztatta az MTI-t vasárnap a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.

Szombaton 20:30 és 21:30 között aludtak ki a fények azzal a céllal, hogy a mozgalomban résztvevők közösen "világítsanak rá" az éghajlatváltozás negatív hatásai elleni fellépés szükségességére. Idén 184 ország több mint hétezer településén közel 2,5 milliárd ember csatlakozott a kezdeményezéshez.

A WWF Magyarország közleménye szerint Oroszországban és Argentínában ezúttal a tengerek védelmére helyezték a hangsúlyt, Brazíliában a kiemelten fontos természeti értékek védelme mellett álltak ki, míg Dél-Afrikában a megújuló energiák fontosságának adtak hangot, Kínában pedig a fenntartható életmód került előtérbe.

A budapesti Normafán tartott fejlámpás túra mintegy 150 résztvevőjének páratlan erdei látványvilágban volt része, amikor a fények kihunytak és elsötétült a város.

Az eseményen túl a WWF Magyarország idén a helyi önkormányzatok energiagazdálkodásban betöltött szerepét helyezte a középpontba. Felmérés indult, amelynek célja az önkormányzati intézmények fűtési energiagazdálkodásának, valamint az önkormányzatok települési energiagazdálkodásban betöltött szerepének és az ebben rejlő lehetőségeknek a megismerése – fogalmaztak a szervezők hozzátéve, hogy a www.foldoraja.hu oldalon részletezett felmérésben aktívan részt vevő települések közül három, értékes energiahatékonysági csomagot is kap.

"Amit teszünk ma, az határozza meg a holnapot. A Föld Órája ismét megmutatta, hogy együtt képesek vagyunk a fenntartható jövő megteremtésére, amelyet a jövő generációi megérdemelnek" – idézte Vaszkó Csabát, a WWF Magyarország Éghajlatváltozás és Energia Programjának vezetőjét a közlemény.

Vaszkó Csaba kiemelte, hogy az önkormányzatok szerepe jelentős az energiahatékonyság fejlesztésében. Mint mondta: áprilisban teszik közzé a felmérés eredményét, amely közös gondolkodást indíthat el a hazai települések hatékony és környezetbarát energiagazdálkodásának fejlesztésében.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/01/28/lazar-janos-majd-elmagyarazza-hogy-az-nem-is-ugy-volt/
"Vaszkó Csaba, mint mondta: ... közös gondolkodást indíthat el a hazai települések hatékony és környezetbarát energiagazdálkodásának fejlesztésében."
Nos lássuk a fényes valóságot, íme:
Brüsszel adja csak a pénzt, közben persze rohadjon is meg ott, ahol van. Brüsszel a kisembernek adja a pénzt, még szerencse, hogy a kormány lenyúlja azt, így nem marad parlagon. Főleg, hogy a korrupció elleni harcra szánt pénzt is lenyúlta valaki. Magyarország ezért egyre jobban teljesít a korrupció tekintetében. A kormánynak ezért egyre nagyobb a támogatottsága. Brüsszel tulajdonképpen maga finanszírozza a magyar korrupciót azért, hogy közben a magyar kormány jobban teljesíthessen. Brüsszel támogatásából mindeközben több millió eurós adóteher lesz. Az egyedüli jó hír, hogy visszafizetni nyilván azok fogják, akikre hivatkozva a magyar kormány kérte és meg is kapta a nevezett összeget.
És mert – szerény meglátásom szerint – Brüsszel nem létező vasökle ezúttal sem csap le oda, ahova lecsapnia kellene, Lázár János több egymást követő kormányinfon majd jól elmagyarázza, hogy az nem is úgy volt. Mi meg boldogan élünk, amíg meg nem halunk. És ők is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.