Azt gyanítják, a vasutasok pénzét használta fel ezek megvásárlására.

Közel 50 millió forintról szóló számla került a Blikk birtokába, a vásárlások akkor keletkeztek, mikor Gaskó István, a VDSZSZ (Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete) korábbi elnöke a Liga Szakszervezetek elnöki posztját is betöltötte.

A lap szerint a tételek közt olyanok szerepelnek, mint

- falióra 320 ezer forintért;

- közel 6 millió forint értékben függönyök;

- egyedi tárgyalóasztalok közel 7 millió forintért;

- szövet 2 millió forintért.

Vámos Csaba, a Magyar Munkavállalókért Mozgalom elnöke a Blikknek elmondta, ezeket a tételeket Gaskó a VDSZSZ Szolidaritás munkavállalói által befizetett összegekből finanszírozta, pedig korábban tagadta, hogy ilyenekre használta volna fel a vasutasok pénzét. Gaskót korrupciógyanús ügyek miatt 25 évnyi elnöksége után küldték el 2015-ben a VDSZSZ éléről.

Gaskó – aki most a VDSZSZ Szövetség nevében visszaköveteli a tárgyakat – a lapnak elmondta, ezeket a tárgyakat a Liga Szakszervezetek egyetértésével vásárolta meg, hogy az irodák színvonalát emelhessék.

Egy országos szintű, jól működő, megfelelő anya­giakkal és nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező érdekvédelemhez ez dukál. Vasúti vezérigazgató korában a mai osztrák kancellár, Orbán Viktor és különböző miniszterek is megfordultak ott. Nem lehetett olajos padlón járni és napórával fogadni őket.

 - mondta el Gaskó a lapnak, és hozzátette: még így is "szerény volt a bútorzat."

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Orbán is megfordult abban a szobában ??? Hát akkor muszály a
luxusberendezés, mert gyerekkorában megszokta, hogy
a disznóólban is herendi porcelánvályuból zabáltak a disznók--...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Klubtag
Szvsz: ez a Gaskó semmi más nem volt, mint egy rissz-rossz, göcsörtös bot, amit az ellenzéki fidesz felbujtására az akkori komány bicikliküllői közé lehetett benyomni. Ehhez nem járnak luxuskörülmények. Sajnos, hogy időben nem távolították el, a vasút talán előbbre tartana.
Eladott Ország
A 2008-as év Vastagbőr-díjat, egy kézitükröt, hogy bárhol és bármikor szemen tudja magát köpni, az ország legpofátlanabb embere, 811 szavazattal ... wait for ... Gaskó István MÁV dolgozó és VDSZSZ elnök kapja, a gördülő sztrájk legnagyobb hazai rajongója kapja! Lassan itt az ideje az első sztrájknak, ugye Pista? Leporoljuk a régi lemezt ("minden dolgozó kapjon 250 000 forintot a MÁV Cargo eladásából") valamint elkészült a legújabb szám is ("a MÁV vegye vissza a kirúgott 11 próbaidős dolgozót"). A magyar vasutasok védelmezője, közel 2 milliós fizetéssel (MÁV 1,2 millió + VDSZSZ elnök + LIGA elnök), zuglói 4 emeletes villa, szolgálati Volvó ... "Már termelnek újra a gyárak, A gépben feszít az erő. Zengjük milliónyi baráttal. A munkásoké a jövő! A munkásoké a jövő!" TE sunyi tróger!
justhpeter
Mindkét Eladott Országnak igaza van. A szakszervezeti vezetők - tisztelet a kivételnek - mind a tagok pénzén urizáltak. Gaskó miért ne tegye ?
Perwool
"- közel 6 millió forint értékben függönyök;"
"Orbán Viktor és különböző miniszterek is megfordultak ott."

Na végre, ott is eltud bújni a függöny mögé az újságírók, riporterek kérdései elöl.

kepkezelo.com/images/9fdynomfe6wgn8uv75n0.jpg
Desischado
Ezért hiteltelen és tolvaj ez is. És sajnos, ezektől a parazitáktól hemzseg a mai közélet. Rég el kellett volna zavarni!
evacica
@volvós: Most miért is téma ez? Eddig nem volt míg a baloldal ellen uszított! Egyébként Orbán dolgozószobája is 4 milliárd lesz! Így mulat a magyar, meg a jött ment senkiházi nép pénzéből!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.