Hétfőn a beruházó Nemzeti Sportközpontok és a kivitelezést elnyerő konzorcium képviselői aláírták a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójának tervezéséről és kivitelezéséről szóló szerződést.

A közbeszerzési eljárással kapcsolatban jogorvoslati kérelem nem érkezett, az eredményt senki sem támadta meg, és a törvényben meghatározott szerződéskötési moratóriumot követően a felek aláírták a szerződést

- olvasható a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) közleményében, amely hangsúlyozza, az új Puskás Stadion építése kezdettől "színtisztán hazai projekt", mivel a terveket nemzetközileg elismert, számos díjjal kitüntetett magyar építésziroda álmodta meg, és a kivitelezést is magyar cégek szakemberei végzik.

A KKBK arról tájékoztatott, hogy "a nyílt, nemzetközi, az európai uniós értékhatárt elérő közbeszerzési eljárásban két ajánlat érkezett és az olcsóbb győzött", melynek alapján a stadion ára nettó 142,85 milliárd forint, ami európai viszonylatban átlagosnak tekinthető. "A beruházás áfa-tartalma 40,5 milliárd forint, ami visszajut a központi költségvetésbe, tehát nem minősül kiadásnak. A szerződéses összeg 5 százalék – 7,15 milliárd forint – tartalékot tartalmaz az előre nem látható, váratlan eseményekre, amelynek felhasználása nem automatikus, kizárólag előzetes megrendelői engedély alapján vehető igénybe" – áll a közleményben.

A 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságon három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek otthont adó, 67 ezer férőhelyes új Puskás Stadionnak a határidő szerint 2019 végére kell felépülnie. A magyar állam képviseletében eljáró beruházó rendkívül szigorú szerződéses feltételeket írt elő a kivitelező számára: késés esetén naponta 142 millió forint kötbért kell fizetnie, továbbá a határidő betartására és a megfelelő minőség biztosítékaként a szerződéskötéskor az állam által egyoldalúan készpénzre váltható 32 milliárd forintos bankgaranciát is köteles adnia.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
El lehet takarodni a halál vérvörös farkára, idióta, skizofrén, elmeroggyan ül a pénzhegy tetején, néha maga alá nyul és szórja!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
Egy elhamarkodott állítás, vagy tudatos parasztvakítás

Tényleg semmiből sem tanulnak

A derék magyar média diadalittasan adta közre az MTI pármondatos hírét: „étfőn a beruházó Nemzeti Sportközpontok és a kivitelezést elnyerő konzorcium képviselői aláírták a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciójának tervezéséről és kivitelezéséről szóló szerződést. Az áfa nélkül számított (nettó) ár 143 milliárd forint. ”
A hírnek ad némi pikantériát az alábbi két mondata:
„”,
majd
„színtisztán hazai projekt", mivel a terveket nemzetközileg elismert, számos díjjal kitüntetett magyar építésziroda álmodta meg, és a kivitelezést is magyar cégek szakemberei végzik”.
A szöveg szinte szóról szóra megegyezik, csak a címet variálják, igaz a legtöbbje így vagy úgy rögzíti a 143milliárdos összeget, olyan is van ahol hozzáírták a nettót! Az azonban nem, hogy: momentán! =))
Másik érdekesség, hogy bár büszkék vagyunk a nyertesre, de nem kötötték az orrunkra!
magyarbakancs
Menyi pénz,anyag ,eszköz vándorol magán zsebbe?
Ki tudja?
Szerintem úgy 30% -ka.
nyanya001
Pár száz kilóméterrel arrébb ezért Orbánt már agyonverték volna
a hordájával együtt.
Béla333
"Az új Puskás-stadion: 200 milliárdért kapunk kevesebbet
Bár Lázár János bemondta a végső árat, számos olyan kapcsolódó költség van, ami ebben nincs benne, továbbá az sem tiszta, hogy a korábban nagydobra vert, világszinten is egyedi koncepcióhoz képest mi épül meg valójában.
Egy biztos, az új Puskás-stadion épülete lényegesen kisebb lett annál, mint amiről szó volt, miközben az ára még lényegesen nagyobb:"
index.hu/sport/futball/2017/03/07/puskas_ferenc_stadion_190_milliard_koltseg/

Sikerült végre leegyeztetni, hogy kinek melyik számlájára mennyi menjen, így indulhat a dőőőőőzs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.