A Fővárosi Ítélőtábla Debrecenben eljáró, Balla Lajos vezette tanácsa szerdán, helybenhagyva a Fővárosi Törvényszék ítéletét, jogerősen felmentette Budaházy Györgyöt a hivatalos személy elleni erőszak vádja alól.

Az ítélőtábla szerint az első és másodfokon eljáró bíróságok az eljárási szabályoknak megfelelően folytatták le az eljárást. A másodfokú bíróság tényállás-kiegészítése is helyes volt.

"Maradéktalanul helyes a Fővárosi Törvényszék megállapítása, mely szerint a vádlott büntetőjogi felelőssége a vád tárgyává tett cselekményben nem állapítható meg. Helyes volt a vádlott bűncselekmény hiányában való felmentése"

- állapította meg az ügyben harmadfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla.

Az első fokon eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság 2016 áprilisában Budaházy György vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 50 nap közérdekű munka büntetésre ítélte, amit fizikai munkakörben köteles ledolgozni.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék 2016 novemberében a vádlottat az ellene hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vád alól felmentette. Az ítélet ellen az ügyész fellebbezett a felmentés miatt, bűnösség megállapítása és büntetés kiszabása érdekében.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2009 márciusában Budapesten, a főpolgármesteri hivatal által tartott rendezvényen tartózkodott. A hivatalos program befejezését követően több rendőri egység állította elő a rendezvényen maszkban tartózkodó, arról éppen távozó Budaházyt. Az elvezetés során a vádlott több alkalommal fejét hátralendítő mozdulatot tett, amiről az eljárás során nem volt minden kétséget kizáróan bizonyítható, hogy az a mögötte haladó rendőr eltalálására irányult volna.

Budaházy György az eljárás során végig tagadta a cselekmény elkövetését.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Kérdésem mikor kap ,,tiszti keresztet,,???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
A magyar jogszolgáltatás szégyene, amit vele tettek!
A bűnbakos qrva anyját a...mindegyik pártnak!!!
nemfideszes
@Szókrakész: Az a szégyen, hogy ez a melldöngető mélymagyar szittya szarkupac még nem rohad a börtönben, többek közt robbanószerrel való visszaélésért és garázdaságért.
Az ő bombájuk mennyivel is másabb, mint mondjuk az iszlám terroristáké?
Amúgy a melldöngetésen és a "szarkavaráson" kívül pontosan mit, és mennyit is dogozott életében ez az alak?
eugen4402
Nem egészen világos előttem: ez egy tárgyalás volt, vagy valami falusi stand up? A fociba-töltött bombákat jótékony feledés takarja, csak az álarcban hátrakapkodott fej miatt kellett volna felelni? Miért? Ez egy rossz szokás nála. Hetente kétszer-háromszor is kimegy ő az utcára álorcában, és veszettül kapkod a fejével hátrafelé, azt pedig nem bünteti a Btk...
Manhattan
"Helyes" ! Így néz ki az amikor a diktatúra bírósága és az Orbán maffia senkit nem hagy az út szélén ! Aki anno pártutasításra robbantgatott , gyújtogatott ! Itt nincs robbanóanyag birtoklása, közveszély okozása, de még garázdaság vétsége sem áll fent ! Egy barátomat azért meghurcolták, mert anno katonai emlék gyanánt birtokolt egy az az egy darab géppisztoly lőszert ! Hát így működik nálunk a diktatúra bírósága !
Itt nem igazságszolgáltatás folyik, hanem jogszolgáltatás ! SZÉGYEN !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.