Orbán Viktor miután meghívta megerősítette együttműködését Silvio Berlusconival, az Európai Néppárt kétnapos máltai kongresszusának arról beszélt, hogy el kell fogadni az intellektuális és politikai harcot a baloldallal, nem kell félni a baloldal kritikájától, „amikor populistának hívnak minket, mert tudjuk, hogy nem vagyunk azok”. Erről a miniszterelnök 2015-ben még azt mondta a Politicónak: „Azért hívnak populistának, mert az vagyok. A baj az, hogy senki nem tudja, hogy ez valójában mit jelent. A magyar fülnek nem hangzik rosszul a populizmus. Populistának lenni azt jelenti, hogy az embereket próbálod szolgálni. Ez pozitív.”A beszédből közreadott, MTI-s beszámolóból sajnos nem vehető ki, azóta pontosan mi változott.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
"A populizmus a politikai ideológia egyik ága, latin eredetű szó, jelentése: népszerű. A nép, a választók bizalmának megszerzéséért - kivitelezhetetlen lózungokkal - operáló irányzat, mivel a nép óhajai örökre csak óhajok maradnak. A populizmus bizonyos nézetek szerint a népet egy, kizárólag a saját érdekeit szemei előtt tartó (szűk) hatalmi elit elnyomásban tartja, megfosztja a hatalomba való beleszólástól, ennélfogva a populisták elsőszámú célja a gazdasági, politikai és egyéb (köz)intézmények „visszahódítása” az „elittől” a „népnek”.

Nem egszen az, amit ez gagyi szemétláda ugat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.