Vagyonnyilatkozatot nem kell tennie a szervezetek vezetőinek, de ha külföldről kaptak pénzt, akkor 5 évig megbélyegzik őket. Itt az új civiltörvény.

Miközben sok ezren tüntettek az oktatás szabadsága mellett és CEU bezárása ellen, a kormány benyújtotta a civilszervezeteket érintő törvényjavaslatát – olvasható a 444 cikkében.

A szervezeteinek vezetőinek kötelező vagyonnyilatkozat kikerült a tervezetből, azonban ha külföldről kapnak támogatást, azt be kell jelenteniük, és öt évig emiatt minden publikációjukban fel kell tüntetniük, hogy külföldről fizetik őket.

Ezek a folyamatok fokozottan veszélyeztethetik Magyarország nemzetbiztonságát és szuverenitását.

- olvasható a törvénytervezetben

Az orosz és izraeli mintára készült jogszabály regisztrációra kötelezne minden olyan szervezetet, amely 7,2 millió forintnál több pénzt kap külföldi forrásokból (az uniós pénzeket nem számítják bele).

A regisztráció a javaslat szövege szerint a terrorizmus elleni harcban fogja segíteni a magyar kormányt valamilyen módon, a cél pedig az, hogy minden civil szervezetről lehessen tudni, milyen érdekeket szolgál – olvasható a cikkben.

A javaslat a következőket rendeli el:

- egyesület vagy alapítvány 15 napon belül köteles bejelenteni külföldről támogatott szervezetté válását a bíróságon, egy formanyomtatványon tranzakciónként részletezve a külföldi támogatásokat;

- ez megjelenik az állam által működtetett Civil Információs Portálon is;

- ezután a külföldről támogatott szervezet haladéktalanul közzéteszi a honlapján, valamint feltünteti az általa kiadott mindenféle sajtótermékben, kiadványban, szórólapon, stb. hogy e törvény alapján külföldről támogatott szervezetnek minősül;

- aki ezt nem teszi meg, az bírságot kaphat és ezután az ügyészség törölheti is a nyilvántartásból, ami gyakorlatilag megszüntetést jelent;

- a listáról csak öt év után lehet lekerülni, feltéve, ha a szervezet ez idő alatt nem kap külföldi támogatást.

Izraelben pár éve vezették be, a 444 egy másik cikkében lehet elolvasni, milyen hatással bírt a törvény az ottani civil szférára. 

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Tessék mondani, a határon túli szervezetek támogatása/ eltartása pártunk és kormányunk által, az minek minősül?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@magyarbakancs: "Hitler, Németország és Németország Hitler!" ( Rudolf Hess)
Desischado
Előttem már mindent leírtatok, de akkor én is követelem, hogy minden offshore ügylettel számoljanak el, és a határon túliak támogatását szüntessék be! Ezek mindent a hatalom megtartásának rendelnek alá! Ja, persze, mert akkor vígan lehet továbbra is lopni, mi?! Egy nagy büdös túróst. Akkor rájuk is legyen érvényes ez a tervezet!
magyarbakancs
@Nessy: Lakatlan szigetre?
Azt is tönkre tennék szellemileg.
magyarbakancs
@quadrocopter: Szia!
Németek mondták :"nem minden Német fasiszta ,de minden fasiszta Német."
kiscsillag66
Az országra kizárólag a kormány jelent biztonsági kockázatot.
kukac50
Felszólítom a Magyar kormányt,hogy egyetlen egy országba se adjon pénzt mert úgy járnak el ott is mint ez a negyed eszű Fideszes maffia a Magyarországon működő civil szervezetekkel.
Sárga csillagot viseljenek azok a focisták akik a Magyar forintból támogatva lettek Mészáros Lőrincen keresztül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.