A Másállapotot a szülészetben Facebook csoportban osztották meg a történetet, amely szerint a SOTE II. klinikájánk egyik főorvosa 160 ezer forintot kért egy kismamától a szülés után. 

Az szülész ellen etikai vizsgálat indult, ami azt az eredményt hozta, hogy nem lehet egyértelműen megállapítani az orvos felelősségét.

A Semmelweis Egyetem közleményéből az is kiderül, hogy az orvos már a vizsgálat lezárta előtt, meghallgatását követően kezdeményezte a Semmelweis Egyetemmel fennálló, minden, a munkavégzés alapjául szolgáló jogviszonya megszüntetését. Így 2017. március 17-től megbízási és önkéntes segítői jogviszonya is megszűnt.

Este műtöttek, reggel az őrzőben éppen az ágy szélére másztam ki, amikor megjelent a főorvos. A szokásos sablon kérdések után rátért a lényegre, hogy az anyagiakat majd varratszedésnél rendezzük, neki van egy "költsége”, mert úgy szokás nála, hogy a műtőben jelen lévő csapatot ő fizeti ki, és a műtőnek is van egy "bérleti díja"! Hát, hirtelen köpni-nyelni nem tudtam, csak annyit mondtam neki, hogy nekem van fogadott orvosom (amit tudott is, mert szülésznőt is fogadtunk), és vele megbeszélem a dolgokat. Erre csak annyi volt a válasza, hogy holnap is megkeres, és elmondja a varratszedést és az anyagi részleteket. Másnap jött,és elmondta, hogy a varratszedéskor, vagy távozáskor szeretné ha rendeznénk az anyagiakat, ami a magánrendelésének a tízszerese (160ezer)!

- írta az anyuka, aki az egész ügyet kirobbantotta.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
Botrány. De az is botrány ,hogy volt fogadott ( fizetett ) orvosa és az nem volt ott ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.