A jövőben nem lesz összeférhetetlen, ha valaki ügyvéd és cégvezető egyszerre. Mint Rogán Antal barátja.

Új változata érkezik hamarosan az ügyvédi törvénynek, az egyik módosítás azonban feltűnően rímel a közelmúltban történt eseményekre – írja a Magyar Nemzet.

A módosítás életbe lépése után ugyanis az ügyvédi hivatás melletti cégvezetés nem lenne összeférhetetlen. 

Ez pont Kertész Balázsnak, Rogán Antal barátjának is kapóra jönne, akiről tavaly írt az Index. Kertész egyszerre volt ügyvéd és cégvezető, a cikk után azonban döntenie kellett az összeférhetetlenségről, és ő a praxist választotta.

"A friss tervezet – a jelenlegi törvényhez hasonlóan – általános tiltásokkal és néhány kivétel megnevezésével rendezi az összeférhetetlenségi szabályokat. Ám előbbiekben két apró változtatás immár lehetővé tenné, hogy az ügyvéd – az eddigiekkel ellentétben – gazdasági társaság vezetője legyen, amennyiben azért díjazást nem kap.

A szabályok enyhítése viszont itt nem áll meg, a kivételek sorába tudniillik utolsóként bekerült egy új, tizennegyedik is, amely kifejezetten kimondja, hogy nem összeférhetetlen, ha az ügyvéd egy jogi személy vezető tisztségviselői feladatait látja el. Ennek megfelelően tehát a jövőben akár honoráriumért is végezhetnének cégvezetői tevékenységet az ügyvédek" – olvasható a cikkben.

A Budapesti Ügyvédi Kamara elnöke, Réti László a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta, nem ők kérték az összeférhetetlenségi szabályok változtatását, az nem miattuk került bele a módosítási tervezetbe.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Micsoda buta elképzelés, hogy ha a kamara "kéri", akkor majd beleteszik a törvénybe?! De azért tiltakozni lehetne, mert ugye ez összeférhetetlen... nem?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@papa.49: Csatlakozom! még kötelet is hozok, ha kell!
Érdekes, milyen kapóra jött ez a rogán patkánynak meg a haverjának! (Elnézést a patkányoktól!)
papa.49
@Desischado: Rendben csak eljön az az idő is...
kukac50
Olyan törvényt kellene hozni,hogy a mandátuma mögé egy politikus sem bújhat és döntéseiért szavazásáért saját vagyonával feleljen. Vizsgálható legyen bármikor, persze nem ilyen főügyész kell hozzá.
evacica
És mi ebben a meglepő?! Ez egy ilyen ország!
evacica
@papa.49: Remélem! De ahhoz ennek a szerencsétlen ellenzéknek nem egymást kéne piszkálni! Ez a Momentum is egy szimpatikus társaságnak indult, de beállt a megosztók közé! Ez már nem teszi szimpatikussá!
papa.49
@evacica: Ez a társaság a fütyisz szülötte, csupán arra kellettek, hogy presztízs vesztesség nélkül kitudjon szállni a hazugovics az olimpia nevezetű agyréméből!!!
Meg még továbbosztják az a lagymatag ellenzéket!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.