A Nemzeti Választási Iroda (NVI) kész segíteni a választási eljárási törvény népszavazásokat érintő módosítása esetén – közölte az NVI elnöke az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Pálffy Ilona elmondta: abban az esetben, ha az államfő vagy a kormány kezdeményez referendumot, néhány szabály eddig "inkább csak jogértelmezési kérdés volt"; ide sorolta, hogy ilyenkor a kezdeményező delegálhat-e tagot a választási bizottságba, és szervezőként mennyit költhet, illetve kap-e állami támogatást.

Ennél is fontosabb kérdésnek nevezte a helyi népszavazások egyes részleteinek finomítását, jelezve, hogy ezekre a problémákra a Momentum Mozgalomnak a budapesti olimpiával kapcsolatos aláírásgyűjtése hívta fel a figyelmet.

Példaként említette, hogy Budapesten százezres különbség van az állandó lakosok és a lakhellyel rendelkezők között, a törvény azonban ezzel a kérdéssel nem foglalkozik.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maxipocak
Dögöljön meg az összes kormánypárti, most már nálam is betelt a pohár! Aljas, bitang fidesz!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Mindent úgy kell módosítani ,hogy csak is,és mindig a Fidesznek kedvezzen.
Hajrá Magyarok,hajrá Magyarország.
Minden a mienk mert mi a Fidesz vagyunk.
Hellcat
Gyorsan megpiszkálják még a választások előtt...pár hete mondták épp, hogy nem nyúlnak, hozzá mert jó az úgy ahogy van...Egyébként jó lenne már közölni mennyi érvényes aláírást gyűjtött össze a momentum..meg talán nem ártana kiírni a népszavazást ha már 1x azt akarta a sok sok ember aki aláírta azt a kurva papírt...ja várj itt már nincs demokrácia. A cigánykirály eldöntötte, hogy nix ugribugri nix szavazósdi.
Maxipocak
Dögöljön meg az összes kormánypárti, most már nálam is betelt a pohár! Aljas, bitang fidesz!
Eladott Ország
Ebben a fekáliatengerben kellene legyőzni a Fideszt. Ez itt a KDNP­ féle mérhetetlen parazitákra optimalizált választási törvény által modellezett kibaszott kényszerpálya, ahol esély nincs az önálló indulással bármit is elérni. Már akkor is kurva nehéz helyzetben lenne a magát demokratikusnak nevező ellenzék, ha nem kismillióba lenne töredezve, hanem csak kettőbe, mondjuk. Aki nem a jövő évi választásra készül, és mindenféle kompromisszumot elutasít azért, mert most látta elérkezettnek az időt megméretkezni , az ugyanúgy a Fidesz kollaboránsa, mint az, aki hatalomtechnikai megfontolásokból túltolja a sehova nem vezető különcködést. A momentum egyébként a fidesz ifjúgárdája,( mолодая гвардия) Timur és csapata, vagy a csipet csapat , ezért is kivánják megváltoztani a választási törvényt. Jellemző a fidesz hiteltelen, kétszínű, hazug politikájára,- kaméleonba oltott páva - hogy Kupakos Lala nemrég jelentette be, hogy már nem nyúlnak hozzá a választási törvényhez. Ennyire szavahitetetlen, tróger banda.
Nessy
Vitéz Háry János szavahihetőbb, mint pártunk és kormányunk!
Kedves hívek, jöhet a hozsanna!
kerekkocka
A félelem nagy Úr, ezek pedig fosnak mindentől. Lassan egymástól is
moareka
Mindenhez belenyúlni, ami nem az ő érdeküket szolgálja! Hazaáruló, mocskos tolvaj illiberális banda...
Desischado
Akasszanak fel hétszer, ha nem ürügy ez arra, hogy még jobban megváltoztassák a választási törvényeket a saját javukra. Én ennek a vén banyának egy szavát sem hiszem. Eléggé megmutatta, hogy fidesz bérenc, semmi több!
kukac50
Igazságos választási törvény jó lenne, de a választási bizottság is Orbán seggit nyalja nem várhatunk igazságot Tőlük.
evacica
Orbán az "elmúlt nyoc évben" kizárólag azon törte az agyat a haverjaival, hogy ha megkaparintotta a hatalmat mit is csináljon, hogy ott is maradjon és az Isten se tudja elmozdítani onnan! Azon a bizonyos március 15 én a nemzet orvosa Mikola megmondta csak egyszer kell nyerni nagyon és 20 évre minden el van rendezve!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.