Intenzívebben próbálkoznak a migránsok Szerbiából román területre jutni, majd onnan Magyarország felé folytatni útjukat – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szerda este.

Bakondi György, akit arról kérdezték a műsorban, hogy egy hét alatt 240 határsértőt fogtak el a román hatóságok, úgy fogalmazott: ez a hír azt jelenti, hogy Szerbiából azok a migránsok, akik eddig a magyar határon "kísérleteztek", kisebb-nagyobb csoportokban, embercsempészek szervezésében "intenzívebben" kezdenek átszökni román területre, és kísérletet tesznek arra, hogy Romániából Magyarország felé folytassák útjukat vonatokon, kamionokban, valamint gyalog, a zöld határon.

Jelezte: az a kérdés, hogy a jelenleg "kissé akadozó" szerb-román határőrizeti együttműködés rosszabbodhat-e, mert például ha a szerbek nem veszik vissza a románok által elfogott, Szerbiából érkezett embereket, az egy idő után gondot okozhat Romániában.

Közölte: a román határőrizeti szervek részben már a szerb határon elfogják a "kísérletezőket", illetve a magyar határ térségében is aktív a román határőrizet, és sok oda érkezőt fognak el.

Rendszeres az információcsere a román határőrizeti szervekkel, és vissza is veszik azokat, akiket a magyar hatóságok fognak el – mondta Bakondi György.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Vak kondi, nem jöttek a migráncsok a múlt hétvégén?
Ja, hogy csak tizennyolcan voltak?
Ejnye-bejnye.
Szókrakész
A határ közeli szerb falvakba most a legnagyobb üzlet a drótvágó olló darabonkénti 50 euróért történő eladása a migráncsoknak.
Ha ők otthon éheztek, nem volt pénzük, akkor miből telik novi csentó ruhára, mobilra, drótnyisszantróra, ...?!?!?!
nevemnick
Vak kondi, nem jöttek a migráncsok a múlt hétvégén?
Ja, hogy csak tizennyolcan voltak?
Ejnye-bejnye.
eugen4402
El se hiszed, milyen találékonyak az embercsempészek!
Ezerszámra veszik át a hamis erdélyi papírokat, amiket a magyar voksgyártáshoz készítettek a Déli Hadtestparancsnokság rendelésére, és Semjén válogatás nélkül állampolgárrá szenteli őket. Barnabőrű, szúrósszemű bajuszos Juszuf Habibi egy napon arra ébred, hogy Kolompár Antal az új neve...és magyar állampolgár!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.