Szomorú történetet osztott meg az Erdőmentők Facebook-oldalán egy debreceni lakos. Mint írja, nem bírta elviselni, hogy lépten-nyomon szemétbe botlik a debreceni Nagyerdőn, ezért "önhatalmúlag" összeszedett annyi hulladékot, amennyit csak bírt. 

Két 120 literes zsákot töltött meg veszélyes hulladékkal, amikor találkozott egy kis traktorral, rajta három vízműves dolgozóval. Emberünk segítséget remélt, helyett viszont ezt kapta jutalmul:

Azt a választ kaptam, hogy miért szedek én szemetet? Hagyjam abba, meg ne csináljam, hagyjam ott a szemetet mert csak nekik okozok ezzel problémát.. AZZAL HOGY ÉN ÖSSZESZEDEM A SZEMETET... NEKIK OKOZOK PROBLÉMÁT... Mert, hogy a köztéri kukák hozzájuk tartoznak és ha beleteszem a szemetet az mekkora probléma...

Semmibe vették a szemétszedő munkáját, majd – mint fogalmaz – még a pofájába is nevettek:

azt mondták, ha már összeszedtem a szemetet, vigyem haza... (biciklivel a 2x 120 literes zsákot a 8.-ra.. tele üvegszilánkkal, amit egyedül megemelni sem lehet olyan nehéz..) Esetleg én szóljak az AKSD-nek, hogy szemét van az erdőben összeszedtem csak el kellene vinni...

A levélíró egy éles kontrasztra is felhívja a figyelmet. Míg Debrecen egy európai színvonalú város, nagyon büszkék a főtérre, meg a környékére, de az, hogy a Nagyerdő hogy néz ki, ahova futni, kirándulni, pihenni járnak az emberek, az senkit nem érdekel. Szemetes nincs az erdőben de minek is lenne, hisz úgyis szétdobálnák a hulladékot – fogalmaz.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Ezek vagyunk. mi magyarok. Az ország egy szemétbánya. Nézzetek szét!!! És rohadtul büszkék vagyunk magunkra! Nézzetek szét egy osztrák településen!!! Lehet(ne) tanulni! (Bár egy sváb település is elég jó példa lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok