Keserű hangvételű Facebook-posztban magyarázta Ürge-Vorsatz Diána, a CEU oktatója és a Nobel-békedíjas Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC) mérsékléssel foglalkozó munkacsoportjának alelnöke, hogy mekkorát csalódott a Fideszben, amikor a párt megszavazta a CEU-t ellehetetlenítő törvényt – szúrta ki a 444.hu

A tudós Fidesz-szavazóként és "kormánytisztelő polgárként" szállt bele Orbánékba.

Törölte Facebook-posztját a kormányt kritizáló CEU-s oktató

A bejegyzés csütörtök reggelre eltűnt, de aki lemaradt róla, itt olvashatja a fontosabb részleteket:

Világ életemben FIDESZ szavazó voltam, kormánytisztelő polgárokként férjemmel keresztény-nemzeti értékrendek alapján neveljük 7 gyermekünk, egyházi iskolába járatjuk őket.

Egy beteljesült álom – ezt gondolhatja mindenki, és jogosan.

Egészen 2017 április 4-ig.

Amikor ezt az álmot szembeköpték, durván széttörték. Egyszeriben egy »törvényszegő, külföldi érdekeket képviselő és Magyarország belügyeibe beleavatkozó« intézet része lettem, és a 20 év alatt sok munkával, verejtékkel és virrasztással felépített erős alapokat egyik napról a másikra kihúzták a lábam alól. Az intézet, amit sikerült ennyi idő alatt a világ egyik legkívánatosabb, elit oktatási intézményévé tennünk, ahova sokan sokezer dollárt fizetnek évente, hogy oda járhassanak – pár perc alatt egy bizonytalan, kiszámíthatatlan hellyé vált, ahova akár diák, akár professzor, alaposan meg fogja gondolni, merje-e reszkírozni, hogy ide jöjjön-e, a pénzét itt kockáztassa-e.

De talán a legeslegrosszabb azt volt látni, ahogy kollegák, barátok, család csak nagyon mérsékelten álltak mellénk. »Hát a törvényt azt be kell tartani!« – felkiáltással elmarasztaló pillantások jöttek a régi elismerések helyett. Vagy csak »ne haragudj, nem merek, mert esetleg feletelistára kerülök«.

[...]

A mai nap 40 év munkája és álma omlott össze bennem.

Ma úgy érzem, nem érdemel meg ez az ország, sem engem, sem a sok többi, az ország fejlődése érdekében a tehetségét, szorgalmát, verejtékét a nehézségek ellenére itthon szolgálatba állító kiemelkedő, becsületes szakembert, orvost, tanárt, üzletembert.”

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
"Világ életemben FIDESZ szavazó voltam..." Köszönöm, nekem ennyi elég is volt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus
@Eladott Ország: az úri közönség 5 órakor verekszik. Megbízható széklábak, kitartó asztalok.
Eladott Ország
@Equus: Összefoglalom. Van egy Kövér László nevű ember, aki soha nem tudott és soha nem is fog tudni kivergődni a lánctalpas tahóság öröklött sötétségéből, de úgy kellene tennie, mintha államférfi lenne. Ez annyira megy neki, mint elefántnak a piruett. A szellemi vakondtúrás erköcsi világítótornya.
human
A 444.hu-n méltatlankodik az egyik újságíró a Diánát ért támadások miatt. Mégis mi történhetne? A sok kritika miatt talán újra fideszhívő lesz? (Még most sem biztos, hogy megvilágosodott.) Hát ha pár kritikától újra visszatér a nyájba, akkor meg miért is lenne érdemes a tiszteletre? Tisztelni Ángyán Józsefet lehet. Ő volt az aki hittel dolgozott a fideszben, de nem vak hittel. Mikor látta, hogy hamisak a célok felemelte szavát, majd kilépett és azóta is bírálja a fideszt a maffia módszerei miatt. Na ő egy szimbólikus alakja azoknak akik valóban megvilágosodtak. Nem kell ehhez baloldalivá vagy liberálissá válni. Csak pusztán tisztességes jobb oldaliként kell viselkedni és nem csak tettetni azt.
spu00
És Ő sem tudja leírni, hogy mi a baja a törvénnyel. Tudomásom szerint a Közép Európai egyetem dolgozója, s nem a CEU-nak, s miben változott meg a státusza? jó lett volna, ha ezt leírja, mert ha belegondol, akkor nem lett volna mit írnia.
advocat
Kedves jó Dianna! Látod, a Fideszben nem vagy te senki. (És ez nem öröm. De az értelmiség egy része még tudna gondolkodni, de 7 gyereket meg el kell tartan!) Hiába az egyházi iskola és ilyesmi! Csak egy szavazat, az meg a pár millió - Fideszes mellett - nem sokat ér. Tudd, hogy hol élsz!
kukac50
Jé van még Fideszes ember aki gondolkozni képes és tisztán látja a sok aljasságot amit a Fidesz a Népével tesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.