Újabb tüntetést szervez a CEU ügye miatt az Oktatásé Szabadságáért csoport. A következő megmozdulás április 9-én, vasárnap lesz a Clark Ádám téren.

Újabb demonstrációt szervez a CEU mellett az Oktatás Szabadságáért csoport (az előző kettőt is ők szervezték), ezúttal április 9-én délután 5 órára várnak mindenkit a Clark Ádám térre, akit felháborít a kormány lépése. 

Mint a rendezvény Facebook-oldalán írják, alig két hete senki nem gondolta volna, hogy az ország legjobb egyeteméért kell utcára vonulni, ám a kormány egy hét alatt ellehetetlenítette a CEU-t, hiába tiltakoztak ez ellen Nobel-díjas tudósoktól kezdve hazai és nemzetközi egyetemek és oktatók, valamint számosan mások.

A CEU megtámadása és a tervezett civil törvény bizonyítja, hogy a kormány retteg a gondolkodó emberektől, a kritikától és a vitától. Mindent megtesznek, hogy a sajátjuktól eltérő véleményt és gondolatot elhallgattassák.

Ám hiába a kormány akarata, azért a nép az úr!

Egymás után kétszer, alig órák alatt több ezres tömeg állt ki az egyetemért, és a magyar oktatásért. Az egyetemi autonómiáért és a magyar szabadságért. Tudjuk, hogy a kormány egyetlen dologtól fél, az erőtől, a tömegtől. Áder Jánosnak hétfőig van lehetősége az Alkotmánybíróság elé küldeni ezt a törvényt. Vasárnap mutassuk meg neki, hogy mi a helyes döntés! És mutassuk meg az Alkotmánybíróság tagjainak is, hogy egyetlen helyes döntés van: Kiállni a szabad oktatásért, az egyetemi autonómiáért és a gondolkodás szabadságáért.

Ezért most rajtunk a sor!

- olvasható a felhívásban.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Minél többen és minél hangosabban!!! A fütyülőjét mindenki vigye magával!!! Konrád levelét felttlenül fel kellene olvasni, vagy röpcédulaként osztogatni!!! Orbán és rendszere megbukott egy nagy végső lökést kell adni neki!!! Hajrá fiatalok, a jövőtökért küzdötök!!!
Cefi
Egy kopi, mert a propi megint szétkúrja más beküldését:

Akinek fontos az ország, a gyermekei, az unokája sorsa, és megteheti (betegség/távoság okán felmentés),az kijön A propikomment különítmény négy fővel képviselteti magát. Ha valaki csatlakozni szeretne, a szokásos helyen, az Akaliban találkozunk 16 órakor.
Jozefina
Minél többen és minél hangosabban!!! A fütyülőjét mindenki vigye magával!!! Konrád levelét felttlenül fel kellene olvasni, vagy röpcédulaként osztogatni!!! Orbán és rendszere megbukott egy nagy végső lökést kell adni neki!!! Hajrá fiatalok, a jövőtökért küzdötök!!!
Sega
@Cefi: Szép napot!
Újabb info került fel az oktatási szabadságot facebook oldalra.A találkozás ,
gyülekező hely picit odább lesz.Ezt írták :
"Sziasztok!
Mivel kicsit többen vagyunk mint eredetileg gondoltuk (eddig 32 ezren jeleztétek, hogy ott lesztek vagy érdeklődtök az esemény iránt), picit arrébb kell tenni a gyülekező helyét. Kérünk titeket, 100 ezer fölött ne jelöljétek be az eseményt, mert akkor megint arrébb kell rakunk majd a gyülekezőt :D Bár tudjátok mit, ha lesztek 100 ezren megoldjuk :D
Tehát a helyhiány miatt a Clark Ádám tér helyett végül a Várkert Bazár előtt fogunk gyülekezni. Arra kérünk mindenkit, hogy lehetőleg az Erzsébet híd felől közelítse meg a helyszínt, ne a Lánchíd felől, mert arra fogunk vonulni útban a Kossuth tér felé, és a szembejövő forgalom nagyon meglassítja a menetet. A félreértések elkerülése végett egy térképet is csináltunk a könnyebb tájékozódásért! Köszi a megértést! "
kukac50
Azért van ez a tüntetés mert Orbán nem szeretne okosabb embereket Magyarországon Kósától és rizsa Szilárdtól! Minden állampolgár menjen el a saját városában falujában a képviselőjéhez és kérje számon azt amit Ő sérelmesnek tar a kormány munkájában, vagy a fatüzelésnél elmaradt rezsicsökkentés miatt. Mert az csak a cigányoknak jár a Magyarnak nem. Miért nem kompenzálták pénzel a szegény Magyar lakosságnak? Minisztereknek milliós fizetés mellé 200 ezer forint értékű étkezési utalvány benzin pénz telefon pénz járhat a 400 forintos nyugdíj emeléshez nem jár rezsicsökkentés? Akik rokkant nyugdíjasok és 29 -40 ezer forintos rokkant nyugdíjukat csak párszázassal emelték,kérdezzék meg miért szavazták meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.