A színházigazgatók kinevezéséről szóló törvényt is átírnák, mégpedig úgy, hogy a kormányzat sokkal nagyobb szerepet kapna akár egy vidéki színház vezetőjének kiválasztásában is.

A megyei jogú városok vezetői kedden kapták a levelet, hogy véleményezzék csütörtökig az erről szóló tervezetet – tudta meg a valasz.hu. A lap úgy tudja, más, a társadalmi egyeztetésbe elvileg bevonandó szervezetek nem kaptak ilyen levelet.

A törvénymódosítás apropóját valószínűleg a Jordán-ügy adja, rendet vágnának a kinevezési gyakorlatban. A lényege az, hogy a színházigazgatói kinevezések elvárásrendszerét kormányrendeleti szintre vinnék.

A miniszter felmentést adhatna mondjuk olyan elvárások alól, hogy a színházigazgatónak szakirányú végzettségre van szüksége. Már ha a pályázó rendelkezik előadó-művészeti szervezetben szerzett legalább ötéves vezetői gyakorlattal. Azon, hogy ezt az öt évet is csökkentsék három évre, a valasz.hu értesülései szerint megy még a vita, de ha mondjuk a három év lesz a befutó, az leginkább a kaposvári igazgatói posztot Rátóti Zoltán lemondása után betöltő Fülöp Péter menedzsernek lenne jó.

A kinevezések viszont alapvetően változhatnak meg. A kormányrendeletterv ugyanis két változatban készült el. A tervezet „B” változata a nyílt pályázati eljárás mellett megteremti meghívásos pályázati eljárás meghirdetésének lehetőségét is: a lap informátorai szerint ezt a változatot az MMA nyomja.

Így értelmetlenné is válna az egész aprólékos módosítás, olyan új rendelkezések például, hogy ha a kuratórium választottját nem fogadja el a fenntartó, akkor kötelező megindokolnia azt.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A szamócának színi igazgatónak KELL LENNIE, HA FENE FENÉT IS ESZIK!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A szamócának színi igazgatónak KELL LENNIE, HA FENE FENÉT IS ESZIK!!!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/03/03/mar-megint-en-szegyellem-magam-ezuttal-jordan-tamas-elott/
Ez történik az egész országban mindenhol, ahol a nemzeti­ keresztény ­polgári salak hatalomra jutott. Olyan nem lehet, hogy egy valóban hozzáértő, az igazi szakma által támogatott, népszerű, értéket teremtő szakember érdemei elismeréseképpen a helyén maradhasson, mert az egyszerűen összeegyezhetetlen a nemzeti suttyóság éthoszával. Lehetőleg ez még akkor se következhessen be, ha a hatalom pártfogoltja azért kénytelen rövidebb­hosszabb titkolózás után visszalépni, mert olyan személyeket is sikerült pályázatában feltüntetni, akik nem is tudtak róla, hogy mennyire felvitte az isten a jódolgukat. Kínos és méltatlan ez az egész cirkusz, Jordán Tamásra, a színházi szakmára és a közönségre nézve egyaránt. Pontosan ugyanolyan méltatlan, mint bármelyik korábbi húzásuk, amelyben a semmihez nem értő, dilettáns percemberség csapott össze a tudással és elismertséggel. Pedig Jordán Tamás színháza, akárcsak az Alföldi Róberté nem annyi embert vonzott/vonz, mint amennyit a fűtött gyepes luxusstadionok egy közepesen jó forduló idején. Jobb helyeken bármilyen elvetemült hatalom megfontolná a falig elmenést ilyen és hasonló, fölöttébb egyértelmű helyzetekben.
lenn
Magyarország az Európai Unió Észak Koreája.

Sokat gondolkoztam a megoldáson, de csak egy maradt: Orbán Viktort meg kell ölni.
Equus
nem értem, minek ez a cirkusz. Az lehet színháziigazgató, aki felesküdött a Nemzettemető tezsvérre oszt kész. Nertársak, hát gondokoggyunk, azér van az agyunk. Előre Nyírő, Wasch Albert után.
Akinek nem tetszik, varrjon sárga csillagot a kabátjának a hátára, mi majd gyakoroljuk a céllövészetet.
lenn
Szétbaszni egy egész országot?
Szénné hülyíteni az embereket?

Ha már a nőknél tartunk: A KURVA ANYÁD, orbán, aki a világra szart egy olyan férget, mint amilyen te vagy.
Újra mondom...

Nem is értem, mondom a vérgecinek, hogy a "kurva anyád", de a vérgeci erre visszakérdez: "Mit mondtál?"
Erre én:
"Nem tudsz magyarul?"
"Nem értetted meg elsőre?"
Kopasz kigyúrt gyerek vagyok, és nem értem meg elsőre, mert... Mi volt s kérdés?
Az a sok vehemens vehemencia...
nezelodo
Na most mit szólnak, akik hőbörgésnek vették az egész pályás letámadást, meg az egyenként levadászunk benneteket fenyegetést? És még mennyi mindent nem büfögtek ki a fijjuk!? De közölték a legutóbbi programjukat, folytatjuk. Ez az alkotásokban kevésbé, a tolvajlásban annál jobban testet öltött.
quadrocopter
Akinek nincs Orbán-tárgya szaga, az karámon - és országon kívüli!
Kapkod a patkány, nem áll túl jól a széna!
Clavigo
Szerintem Ogre Szilárd ehhez is értene...
Nessy
@Clavigo: Balhét már tudnak "rendezni"! Csak nem Mészáros, vagy Tiborcz akarja megvenni a Szombathelyi szinházat? Szamóca ideális igazgató lesz!
Majd előveszik a régi népi előadásokat. Mondjuk a Piros bugyellárist!
human
Az igazgatói posztnak csak egyetlen kritériuma lesz. Olyan férfi legyen aki szült már életében. És aki azt hiszi, hogy ez személyre szabott kritérium téved. Hisz emlékezzünk csak az Ikrek című vígjátékra Arnold Schwartzeneggerrel.
justhpeter
@human: Valóban unikum, ez még nem volt törvénybe foglalva, minden más baromság igen.
evacica
Hát ez az ország tényleg megérdemli ami történik vele! Ezek a félművelt senkiházik mindent megtehetnek az ország ellen! Felháborító, amit itt művelnek, nem a tehetség, csak s...nyalás számít Orbánnak! Sajnos nem tud túllépni azon, hogy honnan jött, hiába diplomával az intelligencia nem jár együtt!
tutajos
Tudta?
Szoknunk kell még az (Ál) Keresztény Demokráciát !
"Salut, dictateur!"
eugen4402
Nem kell ezt külön leírni szakterületenként. Legyen a gránitszilárdságúban egy "generáltörvény": Minden vezető posztra Orbán személyesen nevezze ki a vezetőket! (a villamost is beleértve.)
human
„Székhelyi nem jöhet ide, mert egy SZDSZ-es büdös zsidó"
Egy hangfelvételen a pécsi kulturális bizottságban felvetették, hogy egy fekete listára lenne szükség a városba látogató színészekkel kapcsolatban. Ugyanis kellemetlen a vezetés számára, hogy egyes színészek már megszervezett fellépését le kell mondaniuk, mert fentről leszólnak.
A teljes hangfelvétel: www.youtube.com/watch?v=XV2VaHKDLM8

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.