A Fejér megyei Göbölpusztán a helyiek azt mondják, a gyerekek nem tudnak a szabadban játszani, ruhát sem lehet teregetni, és vendégeket sem szívesen hívnak, amióta a felcsúti polgármester cége szarvasmarha- és sertés telepet épített – számolt be az RTL Híradója.

A cégnél megkeresésükre azt válaszolták, hogy az uralkodó szél nem a házak felé fúj. A Kormányhivatal szerint a telep szabályosan működik.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
a kedvenc disznóját én is rosszul viselem! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Ugyan már, nem is a disznóknak van olyan büdös szaguk, hanem Lőrikének, a sok pénz belebüdösödik a bőrébe!
RonaGyuri
a kedvenc disznóját én is rosszul viselem! =))
Rózsika Hatházi
A szél ammán csak olyan. Arra fúj, amerre Lölö (fujj) mondja. Különben nem csak Göbölpusztán van szarszag, hanem az egész országban. Sajnos!
human
Nekünk a szomszédunk tartott tizenegynéhány disznót. Elég büdös volt és rengeteg léggyel járt. A kerti parti nálunk is felejtős volt.
Cefi
Hogyan különböztetik meg őket a lölőtől? Hisz a szag, a kinézet ugyan az.
adrenalink
@Cefi:Csengetnek a rendőr lakásának ajtaján. A gyerek ajtót nyit.
- Itthon van apukád?
- Hátul van etetésen a disznók között, de ne aggódjanak meg fogják ismerni, sapka van a fején.
lenn
Nem bírják a szomszéd disznói mészáros lőrincet
Cefi
@adrenalink: Öreg székely átkiált a szomszédba:
-Hé, szomszéd! Disznót vágunk, aztán elkélne egy kis segítség!
-Mi kéne, kés?
-Nem. Disznó!
bakegya
Már nem csakkk orsos vicctor szarik a zemberek véleményére,hanem a MÉSZÁROS LÖLŐ IS KAKÁL ARRA KIKET ÉS HOGYAN ZAVAR A TEHETSÉGE.
bakegya
Törvényesen működik!-nyilvánvaló,DE HOL,MERT HOGY NEM A LAKÓÖVEZETBEN AZ BIZTOS.
Az +pláne nem érv hogy állatorvosi ellenőrzés mellett-de gondolom,a TIBORCZ PITYU APJA NYOMJA A PÖCSÉTET A HÚSRA-mert ugye "ahol hús,ott légy is van"...már a mondat maga is undorító,de milyen ezzel a mészárosdisznóóllal együtt élni-az OBÁN DIKTATÚRÁBAN TÖRVÉNYES!!!-DISZNÓSÁG!
Athajtanám a disznait akármelyik kastélyukba egy holdvilágos éjszakán!!!
nyanya001
Pár vödör szart kellene a Lölő háza elé leönteni hadd élvezze ő is
az illatot.
szaboria1
Mily érdekes itt nálunk olyan feltételeket szabtak pl. a trágya tárolására, hogy sokan le mondtak a disznó tartásról. Arra való hivatkozásra, hogy a szomszédokat a szag ne zavarja. Pedig csak 1- 2 disznót saját célra tartottak sokan.
De már megszokhatnánk Mészárosra más szabályok vannak.
bakegya
@szaboria1:jaj ,barátom a lölő a trágyát is a SPÁJZBA ÉRLELI-ÉS TESZI FEL A POLCRA-A TESZKÓBAN IS ÉS MÁR VILÁGSZERTE ÉRTÉKESÍTI-KEVERVE TERMÉSZETESEN-FEJÉR MEGYE ÁLDOTT MAGYAR FÖLDJÉNEK TERMŐ RÉTEGÉVEL.HA ÁTHAJTASZ FELCSUTKÁTÓL A BALATON FELÉ JÓL LÁÁTHATÓ MÁR A TERMÉSZETLERABLÓ FÖLDBIRTOKRÉSZLETEK LEBOROTVÁLT TÉNYE-szartgyárott már a vicctor párttitkár apja is...lehet hogy már doktorált is belőle,de ha ű nem akkor vagy a rühellke,vagy a MÉSZÁROS LÖLŐ MAJD FOG!AZTÁN VAN ITT MÉG VALAMI A LÁNCREAKCIÓBÓL-MERT UGYE A MAGYAROK GAZDAGSÁGA CSAKKK ÚGY RÖPÜL hát ha azt a kiló körüli csülköt látnád amit pl éppen most a KLAUZÁL TÉREN FideSS önkurmányzóék adakoznak az én adómból is a nyugdíjasoknak,akkor eszedbe jutna
VICCTOR KIRÁLY 15-KILÓS HÚSVÉTI SONKÁJA AMIT LÖLŐ BARÁT AZ IDÉN IS MEGHÍZLALTAT HÁLÁBÓL A DAKOTÁNAK-lehet hogy éppen erről a telepről füstölik már közmunkában a rétinégerei.(wattamán vezír már piacol-gyűjti a voksokat)Ki van ez találva!!!
A nagyböjt után nem is hiszem, hogy törvény nem születik a sonkazaba kötelezővé tételére
SOROS BOSSZANTÁSÁRA EZ MÉG HÁTRA VAN.
nemkati
Itt sírtok-ríttok, de ha nem lennének disznótelepek, akkor meg a hentesnél sírnátok, hogy nincs húsvétra sonka! :)

Mondjuk 100 éve vidéken mindenütt tartottak állatokat, nem csak disznót, lehetett ott aztán finom illat, és az emberek hozzászoktak, nem zavarta őket. Nyilván városban nincsen állattartás, de egy Göbölpusztán ez azért nem lehet mondani, hogy rossz helyen van. Én is szívesen fölpofoznám ezt a Mészárost, de ha már milliárdokat kap a hasonlóan potrohos haverjától, hát hova a bánatba telepítse a disznóit?
Cefi
...és nem csak büdösek, hangosak is. Egész nap cöfögnek.
quadrocopter
Van ám ott mégegy sertéstelep, az "akadémia"(?) sarkában, a szar onnét ömlik az országra!
szaboria1
A képet elnézve most látom, hogy milyen körülmények között vannak tartva ezek a disznók. Nálunk az utolsó háznál akinek még szomszédja sem volt mert közte egy szántó is volt mangalicát tenyésztett és mivel nem zárt tartásúak voltak már 2 éve bezáratták, hogy csak zárt tartású lehet. Lörincke más kategóriába tartozik ezek szerint.
Pedig úgy emlékszem mikor bejelentette, hogy disznókat is fog tenyészteni akkor még a legkorszerűbb tartásról beszélt. Ami ugye nem nyílt téren való tartásról szólt hanem trágya lemosós aljazattal kellett volna akkor készülnie. Hány millácska ment akkor az állami pénzecskéből így csak a zsebbe?
dr. prédikátor
én meg a csuti mészaros lölö nevű disznyót nem tudom elviselni!!!mert ő is nagyon bűűűűűzlik!!!
elnyomott
Azt a hatósági állatorvost családostól odaköltöztetném, hogy napi rendszerességgel tudja ellenőrizni.
Rózsika Hatházi
@dr. prédikátor: A Lölőt nem is ismernénk, ha nem a gorbán tenyésztette volna. A közmondás, mely régen az volt, hogy fejtől büdösödik a hal, immár érvényét vesztette. Helyette a következő lép életbe. orbántól büdösödik a lölö. Ja, és direkt kisbötűvel. :)))
justhpeter
Én nem ott élek, de ezt a disznót már én sem bírom !
simmering73
Polgártársak! Nem a desznyóval van a probléma, hanem a mangaliczával.
szép új világ
@Cefi: Egyszerűen! A szemébe néznek és amelyiké értelmesen csillog az a disznó.
nyanya001
@szaboria1: Anno a nagytétényi hizlaldában is különbül tartották a disznókat,
igaz, ha nyugati szél fújt, még Budafokon is lehetett érezni a disznószar szagát.
szaboria1
@nyanya001: Az én cégemé volt 1992-ig. Ott kifejezetten olyan disznókat tartottak aminek húsából a Herz és Pick készítette a híres szalámikat.
bakegya
@elnyomott: az történetesen a tiborcz pityu papája-aki éppen most nyúlatja le a Balaton minden valamire való kikötőjét..FÜRED,ZÁNKA,RÉVFÜLÖP,FONYÓD,BOGLÁR,FENYVES,MÁRIA,KESZTHELY MÁR BEVETTÉK-füredi,,boglári,felcsutkai állatorvosokFIAI-LÁNYAI-MINT ROGÁNNÉ a nemzeti parkosokkal mind benne vannak a buliba.Szarnak azok kiköltözni egy GÖBÖLPUSZTÁRA mikor is a leg exkuzívabb szállodákban lakhatnak-campingek apartmanházait üzemeltethetik-vissza nem térítendő EU TÁMOGATÁSOKBÓL.(ÉPÍTÉSI ENGEDÉLYNÉLKÜL,mint pl a máriai,révfülöpi és még isten tudja hol nem)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.