A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordul az LMP, amiért egy sajtóinformáció szerint orosz kód futott a nemzeti konzultáció internetes oldalán – jelentette be az ellenzéki párt országos elnökségének tagja vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Ungár Péter azt mondta, hogy orosz tulajdonú és Vlagyimir Putyin elnökhöz közel álló keresőanalitikai eszközt működtettek a honlapon.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ által délelőtt kiadott közleményben botrányos módon csak "ellőtték a paneljüket", azonban nem adtak választ arra, hogy hány magyar ember adatai kerülhettek Moszkvába, és miért – hangoztatta. Hozzátette: ezért fordulnak a NAIH-hoz, Szél Bernadett pedig felveteti a témát a nemzetbiztonsági bizottság napirendjére.

Más témára áttérve Ungár Péter felháborítónak nevezte, hogy a kiszivárgott iráni-magyar "atomdealről" nem számolt be a kormány, arról a Teherán Infóból kellett értesülniük az állampolgároknak. Az egyezséget elvileg szombaton kötötték meg, azonban a kabinet nem válaszolt arra a kérdésre, hogy ez ténylegesen megtörtént-e – mondta.

Úgy fogalmazott, hogy Paks II.-höz hasonlóan néhány ember anyagi érdekei miatt eltántorítják Magyarországot a szövetségesi rendszerétől. Az LMP válaszokat követel: mit tartalmaz a szerződés, és miért terveznek nukleáris együttműködést egy olyan állammal, amely egyesek szerint atomfegyvert akar előállítani.

Hozzátette: az is felmerül, hogy jogellenes volt a megállapodás, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest ugyanis sem kormány-, sem parlamenti döntés nem hatalmazta fel – mondta az LMP-s politikus.

A szíriai helyzetről szólva Ungár Péter azt hangsúlyozta: egyetértenek Donald Trump amerikai elnökkel abban, hogy nem lehet gyermekekkel szemben kémiai fegyvereket bevetni. Az LMP álláspontja szerint a magyar kormánynak valamilyen választ kell adnia, civilizált országok nem nézhetik végig azt az emberiség elleni bűncselekményt, amelyet Bassár el-Aszad szíriai elnök folytat.

A délutáni, CEU melletti tüntetésre kitérve Ungár Péter azt mondta: 2017 a kormánnyal szembeni lázadás éve lett. Azt kérik a kabinettől, hogy vonja vissza a külföldi egyetemekről szóló törvényt – szögezte le.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Mivel úgyis megvan az illetők e-mail íme kötelezni kellene a kormányt, hogy értesítsék ki őket, hogy az adatkezelési nyilatkozatot megszegve kiadták külföldi, harmadik félnek az adatokat. Aztán az illető döntse el, hogy perel vagy sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.