Hajnali kettő után oszlott fel az Oktogonon még kitartó maroknyi tüntetőcsoport, szerdán viszont újabb demonstráció várható, ezúttal a civiltörvény ellen.

A CEU mellett vasárnapi tüntetés több tízezer embert mozgatott meg, a szervezők 80 ezerre becsülték a létszámot.

 

A menet a Várkert Bazártól vonult a CEU Nádor utcai tömbjének érintésével a Parlamenthez, ahol több beszéd is elhangzott az oktatás és az egyének szabadságáról – a Propeller.hu tudósítását itt olvashatják, fotógalériánkért pedig erre a linkre kell kattintani.

A tüntetés hivatalos vége után a tömeg nagy része a Parlament előtt maradt, az egyik bejáratnál a lépcsőn álló rendőrökkel volt némi összefeszülés is, majd a tüntetők egy része az EMMI Szalay utcai épületéhez vonult át.

A Parlamentnél támadt kisebb, illetve az EMMI Szalay utcai épülete előtti nagyobb lökdösődésről az Index készített videós összefoglalót:

A tömeg innen a Fidesz Lendvay utcai székházához indult, egy része a Hősök tere irányából próbált a székházhoz jutni, őket azonban egyáltalán nem engedték be az utcákba a rendőrök, egy másik csoport más útirányon jutott el a Fidesz-székház közelébe, ahol némi lökdösődés és a rohamrendőrökkel való farkasszemet nézés után elindultak vissza a belváros irányába.

Az Index videója a Lendvay utcából:

A Hősök terén maradottak kissé leültek, majd visszaindultak az Andrássy úton az Oktogon felé.

Az Oktogonon először több százan táboroztak le, majd arról fórumoztak, hogy reggelig kitartanak, mindeközben azonban többen elindultak haza, a maradók viszont társasjátékozással, szemétszedéssel és mindenféle rigmusokkal múlatták az időt.

A rendőrség hétfő hajnal 1 órakor kiadott közleménye szerint többen letáboroztak az Oktogonon, 100-150 ember volt a téren, akik be nem jelentett tüntetést tartottak, és feltartották a forgalmat. 

2 óra után a BKK adott ki közleményt, hogy a 6-os villamos és a 923-as, valamint 979-es éjszakai járat újra menetrend szerint közlekedik, vagyis a tömeg, mint forgalmi akadályt alkotó tényező megszűnt annak lenni. A rendőrség 3:20-kor kiadott közleményében arról írt, a be nem jelentett rendezvény az Oktogonon véget ért.

Szerdán a civiltörvény ellen fognak demonstrálni Budapesten.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/04/09/az-utcan-nem-az-ellenseg-vonul-hanem-mi-magyarok-es-europaiak/
Megmozdult. Nem Magyarország, hanem Európa mozdult meg. Ennek üzenete van: nem
vagyunk egyedül. Nem vagyunk egyedül mi, akik normális, szabad, demokratikus országban
akarunk élni. Nem vagyunk egyedül a szabad oktatás, a szabad élet iránti vágyunkkal. És nem vagyunk láthatatlanok. Figyelnek ránk, látnak minket. Most, amikor tízezrek vonulnak Budapesten, a kormány mindent megtesz, hogy ellentétet szítson. Hollik István két mondaton belül négyszer mondta el, hogy Soros egyetem. Nem, bazdmeg, nem Soros egyetem. Közép­európai Egyetem. Fiatalok. A mi gyerekeink, más európai országok gyerekei. A fiatalok, a jövő. Az utcán nem az ellenség vonul, hanem mi magyarok és európaiak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@libellle: El kell menni szavazni, fel kell emelni a seggünket a székről, mert más nem teszi meg helyettünk. Az UNIO csak tétlen szemlélő.
libellle
@Eladott Ország: Az EU semmit nem tehet egyszerüen semmit. Aránylag demokratikus a választás. Mi is megkösszönnénk amennyiben az EU beleszólna belügyeinkbe. Es pont erröl van szó, hallok sok obégatót vagyis inkább olvasok, hogy mert az EU beleszól a Magyar belügyekbe. Hát nem szól bele.Mindent a nemzeteteknek kell megoldani. Absolut érthetetln, hogy a polgárok tul kényelmesek és nem mennek el a válsztásra. Akkor késöbb nem kell sohajtozni. Ellenben nagyon ugy látom és hallom itthon, hogy a mi politikusainknak is pont elég volt orbánból Itt már csak fick-tor-nak nevezik
libellle
@Eladott Ország: Magyarország elln 57 eljárás folyik az EU-ban
Eladott Ország
@libellle: Így van nekünk kell tenni illetve a pátoknak és mozgosítani a hallgatag 40 % választót. Úgy látom megmozdult valami.
libellle
@Eladott Ország: Mi itt nyugaton is reméljük. Még ebben a hónapban orbánnak meg kelle jellennie az EU-Parlamentbenés magyarázatott kell adnia a plakátokra " allitsuk meg Brüsselt" Az gondolom´a valasz csattanós lessz. Ezenkivül azokra a kérdésekre, hogy merre akarja az országot vezetni és ki adott neki erre mandatot. .
kukac50
Ezek a tüntetések már a kormány alkalmatlansága miatt folyik! Azt nem értem,hogy egy Keresztény demokrata néppárt miért szavaz meg ember ellenes törvényeket?
Miért szavaz meg olyan rezsicsökkentést amiből a legszegényebbek kimaradnak?
Azért tartják szegénységben az embereket, mert terrorizálni így tudják Őket?
Nem a migránsok az ellenségek és a terroristák,hanem a jelenlegi kormány!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.