Nem Dózsa László, hanem Pruck Pál szerepel az 1956-os emlékévre készített óriásplakáton.

Ezt állapította meg az 1956-os Intézet vizsgálata. Schmidt Mária, az emlékévért felelős kormánybiztos a Klubrádiónak adott rádióinterjúban még novemberben kérte az intézetet, hogy azonosítsa a fényképeket.

A botrány tavaly ősszel tört ki, amikor a plakátok egyikén Dózsa László színész-rendező neve szerepelt az egyik fegyveres fiatal képénél. Az elemzéssel most készültek el. Schmidt Mária ősszel azt ígérte, hogy ha kiderül, hogy Pruck Pál van a fotón, kicserélik az aláírást – írja a hirtv.hu.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/11/06/kerj-bocsanatot-pruck-pal-lanyatol-mari-es-az-egesz-orszagtol/
Mari, oltári nagyot hibáztál, ami sokkal nagyobb bűn annál, hogy ráadásul korrupt vagy és
elsunnyogtad a halszagot is. Álszent, hatalmi gőgtől kettőig nem látó ostobaságod lehetetlenné teszi számodra, hogy felfogd: ahelyett, hogy újságírókat, történészeket mocskolnál még vasárnap is, bocsánatot kell kérned. Ahelyett, hogy a Terminátornak, Chuck Norris­nak és Indiana Jonesnak kikiáltott Dózsát védenéd, ismerd el, hogy hazudtál és lebuktál. Nem csupán Pruck Pál lányának, de az egész országnak hazudtál. Azoknak a jóérzésű, jobboldali embereknek is, akik a szemükkel látják, hogy hazudtál. Itt egyedül te vagy az, aki állandóan és visszataszítóan abban mesterkedsz, hogy lejárasd 56-­ot. Sikerült. Fejezd be a sértődött moralizálást és kérjél bocsánatot. És vedd le a kezed 56­ról, vállalhatatlan vagy és egy egész országra/nemzetre, 1956­- ra sértő, hogy egy szervilis kormányideológus taposhatja sárba ezt az emlékévet. Mari! Eddig történészként, ezennel emberként is eltaknyoltál. Annyiszor írom le, ahányszor szükség lesz rá. A történelmet nem fog sikerülni az abszolút igazságnak kikiáltott ordas hazugságaitokhoz görbíteni és nem fogjátok tudni az idők végezetéig toporzékolva lejáratni azokat, akik szóvá teszik, hogy kik vagytok valójában. Utoljára írom le: kérj bocsánatot Pruck Pál lányától, Mari! És az egész országtól.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cs.n.
@egyvandor: Van egy olyan sejtésem, hogy most nem árasztja el közleménycunamival az os.mti.hu oldalt.
Veleda
Dózsának, mint színésznek illett volna, hogy jó emlékezete legyen. Ez szakmai követelmény. Jól jött volna neki a szabadságharcos szerepében tetszelegni. Csakhogy nem ez volt a szereposztás.
quadrocopter
"Állíccsuk meg Brüsszeltet!"
Soros hamis plakátok terjednek a szuverén Gecisztánban, miszerint soha nem volt 1956, 1955 után 1957 következett és a képen Orbán Viktor, a kommunista-ellenes Kisz-titkár látható, fegyverrel a szababságért, pedig 1963-as ellésű a defektes lurkó!
Sámannus
Nem szabad őket komolyan venni sehol. ezek csak és kizárólag hazudozni tudnak. Akkor is lenyomják a közvélemény torkán a hülyeségüket, ha már mindenki azt hiszi nem lehet fokozni.
Ezeknek lehet mindent. Csak a népnek is így kell válaszolni kész a balhé. Ők ugyanis nem a józan ésszel gondolkodnak, hanem az erőszak logikájával. Nem adják fel akkor sem, ha a két válluk a földön van, akkor még a fejüket oda kell verni.
lenn
Folyamatosan orrba-szájba hazudó csaló rohadékok.

Ha visszabontasz mindent, akkor csak a pénz marad.
"A pénz hatalom" - ennyire egyszerű orbán felfogása.
De ami külön szomorú, hogy ezt a beteg elfajzott felfogást akarja lenyomni egy egész nemzet torkán.

orbán eladta a lelkét a Sátánnak - ÉS EZ BIZTOS!!!
nezelodo
Nem ez az első, ahol Orbán csahosai átírják a saját szájuk íze szerint pitiáner módon a történelmet! Mariska, te ne tudnád, hogy még a "nagy Lenin" is lebukott a milliós birodalmi márka támogatással meg a német tábornokkal kötött megállapodás miatt? És azt gondolod felettetek nem tör pálcát majd az idő?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.