Feljelentést tettek ellene a rendőrök, de nem vitték el bilincsben. Lemosható ételfestékkel követte el tettét.

Csütörtök éjjel is volt tüntetés Budapesten, igaz, ez az előző napokhoz képest kisebb volt, pár százan vonultak végig a Parlamenttől az Oktogonig.

Az embereket a Gulyás Márton és Varga Gergő aktivisták elleni ítélet vitte az utcára.

(Gulyás és Varga összesen 500 óra közérdekű fizikai munkát kaptak büntetésül, amiért festékkel meg akarták dobni a Sándor-palotát hétfő éjjel. Gulyás el sem tudta dobni a flakont, mert előtte leteperték a rendőrök, a festék pedig könnyen lemosható volt – derült ki a tárgyaláson, ahol Gulyás ügyvédje egy abszurd beszólást is eleresztett, amin meg Varga Gergő röhögött fel. Gulyás Márton és Varga Gergő utolsó szó jogán elmondott beszédeit itt lehet meghallgatni, és érdemes is. Az ítélet ellen mind az ügyészség, mind pedig a két aktivista fellebbezést nyújt be.)

A lassan gyűlő tömeg a Kossuth tér szélén gyülekezett – feltűnt köztük Hajós András is –, azonban a hideg és szélrohamos idő miatt hamar elindultak az épületek közé. Útjukon elhangzott a "Közmunkára jöttünk" és más egyéb rigmusok az Index cikke szerint.

A pár száz tüntető úgy foglalta el az Oktogont, hogy a szélső szervizutcákon a forgalom ki tudta kerülni őket, a csoportosulás Parlament és Oktogon közti útját rendőrök kísérték.

A téren jelentette be az egyik tüntető, hogy lemosható ételfestékkel fog megdobni egy középületet, mert kíváncsi arra, hogy vajon nála milyen ítéletet hoz a bíróság. Választása a Terror Házára esett az Andrássyn, dobálása után megjelentek a rendőrök és igazoltatták – eközben páran vizes lufival dobták meg az épületet –, majd közölték vele, hogy büntetőfeljelentést tesznek ellene. Őt viszont nem tették előzetesbe, mint Gulyást és Vargát hétfő éjjel.

A 444 cikke szerint a tüntető maga értesítette tettéről a közelben álló rendőröket, a Terror Háza pedig nem műemléki épület.

"A tüntető a helyszínen elmondta, hogy szeretné tesztelni, hogy egy másik bíróság milyen ítéletet hoz majd az ügyében. Azért választotta a Terror Házát, mert egy közintézményt akart megdobni, aminek van jelképes értéke, ugyanis az ellen küzdenek, hogy ne legyen diktatúra az országban. Elmondta azt is, hogy nem akart megsérteni senkit a Terror Háza megdobálásával, akit megsértett, attól elnézést kér" – áll az Index cikkében.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Mindeközben, "neves" politikusaink úgy eltüntek, mint részeg képéről az értelem. Még a fogatlan harci kutyákat (kupaklala, rezsiszilárd) is ketrecbe zárták.
Manhattan
Dr. Dánel Péter iskolát teremtett a vörösre festett Horthy-szoborral. Lassan jogdíjat követelhet.)
Béla333
Szerintem meg fog ugrani a barkácsáruházak festékosztályának a forgalma a közeljövőben!
lampa laz
Mindeközben, "neves" politikusaink úgy eltüntek, mint részeg képéről az értelem. Még a fogatlan harci kutyákat (kupaklala, rezsiszilárd) is ketrecbe zárták.
RonaGyuri
Fel-feldobott festékes-palack

Ártunk és qurmányunk mértes öngólt lőtt

Mottó: (bocs Ady)
„Föl-földobott palack, földedre hullva,
Kicsi országban újra meg újra
Ezért sem jön haza sok fiad.”

„Gulyás Mártont bűnösnek mondta ki a bíróság, ennek apropóján csütörtök este több csoport tüntetést szervezett a budapesti Kossuth térre, ami idővel áttevődött az Oktogonra” számolt be a média az eseményekről. Az események részét képezi, hogy több helyen és később is voltak hasonló tüntetések, ahol azzal fenyegetőztek, sőt volt rá példa, hogy meg is tetté, hogy: ők is palackokat dobálnak! Ezek egyikét igazoltatták a rendőrök, de a száron való elvezetéstől most eltekintettek. Mások „sima vízbombákkal, azaz lufiba töltött vízzel dobálták épületeket, festék nélkül, őket nem igazoltatták”!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.