Gulyás Márton arról beszélt felszólalásában a Szabadság téri tüntetésen, hogy a közös ország azt jelenti, hogy közintézményeket kell létrehozni, "nem fideszes intézményeket". A mostani intézményeket Gulyás szerint meg lehet dobálni narancssárga festékkel.

Gulyás azt üzeni a kormánynak, hogy "a ti szemetekben buzeráns volt:

a Népszabadság,

Figyelő,

minden ápoló, orvos,

a Tanítanék,

minden akadémikus,

minden közmunkás,

és amíg a hatalmatok tart, buzeránsnak minősül minden kritikus, az ország döntő többsége, ez a Fidesz-ország!"

Beszólt az ellenzéki pártoknak, hogy három évig nem tettek semmit, és sétálnak, mint a marhák a vágóhídon, hogy "lemészárolja őket a hatalom".

Választási mozgalmat hívott életre, amelynek év végére az az egyetlen célja, hogy arányos választási rendszer alakulhasson ki, írta az Index.

Arról beszélt, hogy:

el kell kezdeni végre a professzionális politizálást, és olyan formáció kell, amely nem a nép kizsákmányolására törekszik.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Györe-Juhasz Eva
Ilyenkor bezzeg lapítanak mint sz@r a fűbe,de vègül is azok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Györe-Juhasz Eva
Ilyenkor bezzeg lapítanak mint sz@r a fűbe,de vègül is azok.
F_Viktor
S hol van ilyenkor a 9 danos bayer zsóóti?
A megszólított lakájmédia hazudozói elfogadták az invitálást?
eugen4402
Határozottan jó beszédet mondott Gulyás úr. Élesedik a stílus, itthon és Brüsszelben is. Lehet, hogy most ért el Orbán addig a falig, amit már nem tud odébb tolni...
justhpeter
Talán azt sem ártott volna megkérdezniük, hogy hol az ellenzék ? Várja, hogy a fiatalok kikaparják nekik a gesztenyét ? Aztán majd beülnek mint "választáson induló párt" ?

Orbán rövid távon várható taktikája a halogatás, ami közben még fel-fel tüzelhetik a cöffögőket is egyszer-kétszer.
Aki Én
Az valamiért nem zavarja a szektát, hogy legfőbb tanácsadójuk, propaganda mesterük nem csak, hogy buzeráns, de házasságban él egy másik ,,férfival". És még mennyi van köztük, ami nem publikus...
De hát tudjuk, hogy nem is ez a lényeg.
Szókrakész
Vajon ki adta a szájába a...szavakat?!?!?!

Majd ő is elhint még egy pár populista dumát, aztán kiderül róla is, hogy a parlamenti fizuetésre hajaz, és mint Gulyás(kommunizmus) Márton szépen hullócsillag lesz, mint az összes eddigi "mozgalmas" emberke.
quadrocopter
@Mirabilis: A Geci akkor sem mondana le a hatalomról, ha rágyújtanád a házat!
egyvandor
Ütős beszéd volt. Pedig nincs közpénzből vastagon eltartott szövegíró gárdája. Bár közpénzen inkább rafkós kétértelmű szövegeket szoktak kreálni.
Cefi
A patkányok otthon voltak. Meg azok a patkányok is akik itt osztják a baromságaikat. Orbánondós nyelvvel, orbánszaros szájjal verik a klaviatúrát, de nem írnak semmit.
F_Viktor
@justhpeter: Írod:
"Talán azt sem ártott volna megkérdezniük, hogy hol az ellenzék ? Várja, hogy a fiatalok kikaparják nekik a gesztenyét ? Aztán majd beülnek mint "választáson induló párt" ?"

Ott vannak ők is, de eleget tesznek a szervezők kérésének, nem visznek zászlókat, kitűzőket.
Cefi
@F_Viktor: Kivétel, aki akkut vitt szimatszatyorban, és régi mentősszirénát. :-))) Azt mondták legyünk hangosak. :-))))
Cefi
@F_Viktor: Még nem. Búcsúsört iszunk. A szokott helyen. De lassan induluk.
F_Viktor
@Cefi: Köszi, hogy el tudtál menni helyettünk is!
karma1
@Cefi: Amit F_Viktor is mondott: Koszonom Neked, hogy helyettunk is kimentel...:o))))Van ezen az oldalon ket holgy is, aki minden megmozdulason ott van, pedig az egyikuk videkrol jon fol, az ismeretlenbe, hogy segitsen a tuntetoknek a sajat reszvetelevel...
\Koszonet mindkettojuknek, - ok nagyon jol tudjak, hogy Roluk beszelek...
Buszke vagyok Ratok, hogy ilyenek vagytok.
(En probaltam felhivni az itteni legkozelebbi magyar csoport figyelmet az otthoni visszasagokra, feltettem a kozossegi oldalukra egy rovid felhivast, es az admin tajekoztatott arrol, hogy az o oldalukon nincs politizalas, tehat "removed" az uzenetemet.
(Igaz viszont, hogy errefele nem kell politikai lozungokkal hulyiteni senkit sem, mert nincs ra vevo. Ezek tulnyomoreszt 56-os magyarok, akiknek mar senkije sem el otthon, es epp ezert nem is erdekeltek a napi politikaban, nem erdekli oket, mi tortenik otthon. A christchurch-i Magyar Hazrol beszelek, ami fizikailag 560 km-re van tolem...)
Cefi
@karma1: Valami nem stimmel. Innét a propiról, négyen járunk rendszeresen. Családostól. Közel egy éve.
karma1
@Cefi: Dehogynem stimmel. Miert kellene Neked mindenkit nev szerint ismerni?...:o)))
Béla333
A választási rendszer átalakítására hívott fel mindenkit Gulyás Marci! Nagyon fontos kérdés!
Hadházy is már több mint egy éve mondja, hogy a 2018-as választással kapcsolatban a legfontosabb kérdés ez! Csak éppen a Fidesz a füle botját nem mozgatja!
Év végéig meg kell lenni! Így lehet esély leváltani a Fideszt!
Addig még sok tüntetésen kell részt vennünk!
karma1
@Béla333: Igen, csak a valasztokeruletek atrajzolasaval es a partkozpontok szetrombolasaval jutott extra szavazatokhoz, kulonben sehol sem lett volna. Igen am, de ki lesz az, aki belemegy a valasztokeruletek visszaallitasaba? orban azert annyira nem hulye, (sajnos) hogy egy ilyen fontos kerdesben egy jottanyit is engedjen,...
Hadhazy nagyon bator, nem ijed meg az arnyekatol, de itt tobbrol van szo...csak torvenymodositassal lehetne ujra kedvezobb ellenzeki eredmenyt elerni...
Béla333
@karma1: 07.59
Ez is, de nem csak ez!
Lehetővé kell tenni, hogy a külföldön élő, dolgozó magyar állampolgárok is szavazhassanak mondjuk levélben, ugyanúgy ahogy a kettős állampolgárok. Ezt azért akadályozza a Fidesz, mert nagyon sokan szavaznának a Fidesz ellen, hiszen őket okolják (jogosan), hogy el kellett vándorolniuk az országból!
A másik meg az arányos képviselet, hogy ne lehessen harminc valahány százalékkal 2/3-ot szerezni!
Meg a kétfordulós választási rendszer, hogy ne kényszerítsen együttműködésre olyan pártokat, akik nem valók egymáshoz és nem is akarnak közösen indulni!
Ne lehessen olyan, hogy szavazócédulákat kapnak már meghalt külhoni emberek, mert évekkel ezelőtt egyszer regisztráltak. Arra is garancia kellene, hogy valóban az szavaz-e, akinek kiküldték a cetlit! Nem-e az erdélyi falu plébánosa gyűjti össze, tölti ki és juttatja vissza az őáltala kitöltött szavazócetliket!
Stb, stb.
Lenne mit rendbe tenni!
karma1
@Béla333: Igen, ez a teljes valasztasi torveny megvaltoztatasat jelenti. Azert halvanyan mar erre utalt maga orban is, hogy meg akarja valtoztatni a torvenyt.
Nana, hogy a fidesz szaja ize szerint, nem pedig a valos igenyeknek es a demokracia szabalyai szerint...
Györe-Juhasz Eva
@karma1: Naná,hogy a saját szája íze szerint,2018-ban már 1211 szavazat lesz a mèrvadó,nem a " ⅔".Biztos ami biztos.
Sanyi2015
@Béla333: Ez nem is olyan egyszerű, mint gondolod
1, választókörzetek: mi lenne a megfelelő? Az ami az ellenzéknek előnyösebb lenne? vagy mi alapján változtatnád meg?
2, Külföldön dolgozók szavazatai. Eddig az volt az ellenzék fő érve, hogy aki nem itt adózik és él az ne is szavazhasson, ne szóljon bele az itthoniak életébe. De a legnagyobb gond ezzel az, hogy ahhoz hogy regisztrálni lehessen a külföldön dolgozót, például kellene egy hivatalos bejelentett lakcím, ami a nagy részüknek nincs, így levélben szavazás már bukik is
3, Arányos képviselet. Ha az ellenzéknek nincs megfelelő számú támogatója, akkor teljesen mindegy, hogy milyen a választási rendszer. Amúgy ha komolyan gondolják amiket mondanak éppen ez a rendszer megfelelő, hiszen ebben 30-35%-os támogatottsággal szerezhetnek ők is 2/3-ot. Ha ezt a támogatottságot nem tudják maguk mögött, akkor nincs miről beszélni.
4, 2 fordulós rendszer: ott ugyanúgy együttműködésre van ítélve, csak a 2. fordulóban. A különbség az, hogy most a szavazó dönthet arról, hogy azt a formációt aki összeáll támogatja-e., míg a 2 fordulósnál ebbe nincs beleszólása.
5, Garancia, hogy az szavaz-e, akinek kiküldték. Ezt csak a személyes megjelenés garantálhatja, ami ellentétes az első pont felvetésével
karma1
@Sanyi2015: Ne erolkodj a hulyesegeiddel, mert nem nagyon jon be. Latom, mar minden trollt be kell vetnie a hatalomnak, mert kevesek vagytok, mint hangyafingban az odo"r...

1/ A valasztokorzetekhez EGYALTALAN nem kellett volna hozzanyulni, mint ahogy a valasztasi torvenyekhez sem, de mivel az Alkotmanyt - teljesen jogtalanul - a fide$$ eltorolte, azt hitte, hogy ezt is meg kell valtoztatnia.

2/ A legnagyobb gond a kettosmerce volt, ha mar alkalmi vak es suket vagy: valoban ne szavazzon senki sem, aki nem otthon el, es nem otthon adodik, DE AKKOR MI A F@SZT KERESNEK A ROMANOK a levelszavazatukkal a magyar szavazasokon??? Ott tudod ellenorizni, hogy ki tolti ki az iveket? Hany elhunytnak kuldtek ki mar 2014-ben is a szavazolapokat? Honnan tudod, hogy aki osszegyujti biciklivel a kornyeken a szavazatokat , es beviszi a postara, hogy a szavazatok eljussanak Magyarorszagra, az nem manipulalja-e meg a szavazatokat? Es a Nyugaton dolgozok miert nem szavazhatnak levelben? A romanok KETTOS allampolgarok, mig a nyugaton elok tulnyomoreszt CSAK MAGYAR allampolgarsaguak.
3/ Az aranyos kepviselet azert valtozott, mert a termeszetes elokozossegeket szetszabdalta a csuti duced, minihitlered...
4/ A ketfordulos rendszer szinte MINDENHOL mashol bejon - sokkal jobban kepviseli a valodi szimpatizansokat, mint egy lepcsoben, plane egyszerre szavazva partra ES szemelyre...
5/ Egy normalis orszagban mar nem kell kikuldeni semmit se, hanem minden letoltheto internetrol. Azt pedig mindennel jobban es egyszerubben lehetne ellenorizni, mint pl. a csikszeredai ruhes kond szavazatat, aki akar fel is nyithatja a boritekokat, es a szemetbe dobhatja a neki nem tetszot, mielott leadja a 3. falu postajan ...
5A? Miert lovod tokon sajat magadat??? Ha annyira odaig vagy orbanert, akkor mar nem is lenne olyan fontos a romaniai szavazat? Kepzeld el ugyanis, hogy mindenkinek meg kellene jelennie ott is, azt pedig a roman nem akarja, mert csak baja van a kettos allampolgarsagabol
Béla333
@Sanyi2015: 10.14
1./ Választókörzetek: Nem, hanem olyan, ami nem kedvez a Fidesznek sem, de az ellenzéknek sem, próbálna igazságos lenni. De mivel ez igen fontos kérdés, hát üljenek már össze a Fidesz és az ellenzék emberei és próbáljanak megegyezni.
2./ A külföldön dolgozók ugye magyar állampolgárok! Akivel te szerintem szándékosan kevered őket, azok pedig a környező országokban élő, oda adót fizető kettős (magyar és valamilyen más országbeli) állampolgárok! Ez két különböző történet!
3./ 30.35% támogatottsággal SENKI ne szerezhessen 2/3-os hatalmat! Ennyi!
4./ A 2 fordulós rendszer eddig működött, A Fidesz is csípte, amikor a Kisgazdák tömegesen léptek vissza az ő javukra, csak most más a Fidesz érdeke. Csakhogy ez az ország nem a Fidesz aktuális érdeke szerint szeretne élni!

Tehát nem fogadhatjuk el a Fidesz egyoldalú, csak neki kedvező diktátumát! Akkor inkább ne is legyen szavazás!
Sanyi2015
@Béla333: 1, Választókörzetek:
olyan nincs, hogy egyiknek se kedvezzen. Ha a mostani a Fidesznek kedvez és ezt változtatni akarod a kárukra, akkor az az ellenzéknek kedvez...
Amúgy te abból indulsz ki hogy egy ember a születésétől a haláláig 1 párt állandó szavazója.
Szerintem pedig ez nem így van. A lényeg az, hogy azonos lélekszámú szavazókerületek legyenek, a többi az nem a körzeteken, hanem az induló pártok politikáján múlik.
2, Ebben a témában az én véleményem, hogy SENKI se szavazhasson levélben, se a külföldön dolgozó, se a határon túli magyar. Akinek fontos az ország sorsa, az 4 évente szánja rá azt az 1 napot és menjen el személyesen szavazni a konzulátusra vagy a követségre!
3, ebben is igazad van, bár a támogatottság és a parlamenti arány mindíg is torzulni fog, max az 1 fordulós csak listás rendszer esetén lesz nagyjából arányos, ott viszont ki van zárva a szavazó abból, hogy megválassza ki képviselje őt
4, A 2 fordulós rendszer sem működött igazán, gondoljál csak bele a Fidesz-Kisgazda vagy az MSZP-SZDSZ kényszerkoalíciókra, mindegyik meg is bukott. Arról nem beszélve, hogy te szavaztál egy párt neked elfogadható programjára, majd utólag ezt fellülírták egy koalíciós megálapodással. Szerintem sokkal korrektebb, ha mielőtt leadod a szavazatodat tisztában vagy vele, hogy kinek és milyen programra adsz felhatalmazást
Béla333
@Sanyi2015: 11.52
1./ De olyan van, hogy megállapodnak, hogy cca. egyenlő arányban kedvezzen mindkét félnek. Mert olyan NINCS, hogy csak a Fidesznek kedvezzenek a határok megváltoztatásával!
2./ Vagy mindenki szavazhasson így, vagy senki! Olyan NINCS, hogy az egyiknek megengedjük, a másiknak meg nem!
3./ Az hogy nem követi egy az egyben a támogatottság a Parlamenti arányt, az nem olyan nagy baj, mint ami most van! Hogy az egész országot kiforgatja egy párt a sarkából azért, mert cca 35%-ny szavazó támogatja és ezzel 2/3-ot szerez!
4./ Azért van koalíciós megállapodás, hogy a két vagy több párt elképzeléséből egy közöset gyúrjanak össze. Azért koalíciós. Mert olyan NINCS, hogy csak a Fidesz elképzelése játszik!

Ismered azt a mondást, hogy a politika a kompromisszumok művészete? Nem! Mert nálunk ez nem így van, nálunk az van, amit a Fidesz diktál!
Ezért mondják sokan diktatúrának!
Sanyi2015
@Béla333: viszont a kompromisszumhoz 2 fél kell... Jelenleg 1 sincsen, hiszen a Fidesz nem halgatja meg az ellenzéket, az ellenzék viszont semilyen formában nem hajlandó egy asztalhoz ülni a kormánnyal..
Béla333
@Sanyi2015: 12.12
Ezért majd a harmadik fél: a tüntető civilek rendet tesznek!
Ha már a politikusaink képtelenek erre!
aremy
@quadrocopter:na azért nem a házát hanem őt kell felgyújtani .
Eladott Ország
nepszava.us/pozsar-laszlo-az-ebredes-jelei/
Vajon kész-e az ellenzék kompromisszumok nélkül kilépni a rendszerből? Vajon kész-e a választási részvételért felveendő júdáspénzt odadobni Orbán lábai elé? Vajon a magyarországi sajtó rákényszeríti-e őket, hogy döntsenek végre: a NER-en kívül vagy belül vannak? Vajon a civil tüntetők felismerik-e, hogy a csaló választási rendszer, és vele együtt az azt elfogadó pártok következetes elutasításában rejlik a helyzet kulcsa? Hogy ez a rendszer megdöntésének egyetlen békés megoldása? És ha a jelenlegi politikai pártok mindannyian cserbenhagynák őket, vajon megkísérlik-e nélkülük is kivívni a szabadságot? Ezek lesznek a következő hetek és hónapok sorsdöntő kérdései. A válaszokon fog múlni, hogy meddig élünk diktatúrában, hogy hány év kell a köztársaság helyreállításához.
Csizmás Kond
Már csak az a kérdés, mikor jelenti be hogy párttá alakult ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.