Egy doktoris hallgató furcsa kéréssel fordult az egyetem doktori tanácsa felé: azt kérte, hogy hozzák előre PhD-dolgozatának megvédését. Summa cum laude lett, de nem sokkal később elhunyt végstádiumú rákbetegsége miatt.

Különös kérést kapott a Semmelweis Egyetem doktori tanácsa: egy hallgatójuk gyorsított eljárásban szerette volna megvédeni PhD-disszertációját (pedig általában az eljárás meghosszabbítását szokták kérni).

A hallgató azonban súlyos rákbetegségben szenvedett, ezért volt a kérés, az egyetem pár napon belül meg is szervezte a védést, melyen a kar oktatói és a szülők mellett a hallgató kezelőorvosai is részt vettek. 

A hallgató beszélni már nem tudott, így dolgozatát és a bíráló kérdéseire adott válaszokat a bizottság titkára olvasta föl.

Az értekezés kiváló kísérletes munka volt, így az egyetem doktori tanácsa summa cum laude minősítést indítványozott a hallgatónak, aki nem sokkal később, húsvét előtt elhunyt.

(semmelweis.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Azert a megfelelo helyen meg van emberi erzes, megertes...
Sajnalom a fiatalt, akinek ilyen rovid elet jutott csak, de megis embereileg tobbet ert el, mint sok felnott, ...(lasd schnittpaja bacsit, aki felnott esszel is csak egy forditast tudott a maga munkajakent felmutatni, es persze azt se summa cum laude...)

R.I.P
papa.49
Minden tiszteletem az egyetem vezetőségéjé, igazán emberi módon oldották meg...
A fiatal doktor már az égi kórházban gyógyít, sok embernek példát mutatva az igazi elhivatottságból...
Nyugodj békében, részvétem a családnak.
desiro
Nagyon megható és jó tudni, hogy van még emberség.
Részvétem a családjának!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.