A CEU közleményt adott ki, melyben arra kérték a kormányt, kezdjenek már végre egyeztetni. Arra is rávilágítottak, hogy Kósa benézhette, nincs négy CEU.

A Central European University (CEU) a tárgyalások megkezdésére szólította fel a kormányt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Mint írták, a felsőoktatáshoz értő szakértők bevonásával folytatott párbeszédre van szükség.

Az intézmény rámutatott: a felsőoktatási törvényjavaslat első megjelenése óta mindvégig azt kérték a kormánytól, kezdjen jóhiszemű párbeszédet, amelynek célja az lenne, hogy mindkét fél részére elfogadható megoldást találjanak, amely lehetővé teszi a munka folytatását Magyarországon. Ehelyett folyamatosan hamis vádakkal és téves állításokkal szembesülnek – írták, hozzátéve: itt az ideje annak, hogy a kormány hagyjon fel ezzel a magatartással, döntse el, milyen álláspontot képvisel, és üljön le egyeztetni az egyetemmel.

Megjegyezték: jelen pillanatig semmilyen egyeztetés, konzultáció vagy tárgyalás nem volt a kormány és az egyetem vezetése között.

Nincs négy CEU

A közleményben Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető előző napi szavaira reagálva azt írták: nincs négy CEU. Egyetemükhöz, mint más felsőoktatási intézményekhez is, kapcsolódnak külön jogi személyek, így a szakmai könyvkiadói tevékenységet, a kollégium üzemeltetését végző vagy az ingatlanokat üzemeltető gazdasági társaság, de ezek nem egyetemként funkcionálnak, oktatási tevékenységet nem végeznek.

Mivel ezen szervezetek tevékenysége szorosan kapcsolódik a CEU működéséhez, ezért a legtöbb szervezet nevében valóban szerepel a CEU megjelölés is, azonban a fenti szervezetek egyike sem összetéveszthető a Central European Universityvel (CEU). Feladatuk az, hogy az egyetem tevékenységét segítsék – rögzítették.

Hamisnak nevezték az akkreditációval és diplomakiosztással kapcsolatos állításokat is, és azt írták, hogy a New York Államban bejegyzett Central European Universityt (CEU) a Middle States Commission on Higher Education akkreditálta. A New York Állam Oktatási Hivatala által lefolytatott, a CEU valamennyi képzésére kiterjedő programregisztráció és a Middle States Commission on Higher Education által végzett intézményi akkreditáció nem csak lefedi azt, amit Magyarországon programakkreditáción értenek, hanem annál többet is megkövetel minőségbiztosítás tekintetében. Mindezt a magyar Oktatási Hivatal ebben a témában közzétett tanulmánya is tartalmazza – jelezték, egyúttal kijelentve: semmilyen kft. nem ad ki CEU-s diplomát.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Hogy verte a mellét pedig hogy márpedig ők KURVÁRA mélyen utánanéztek és négy CEU van...na erről ennyit.
colibri
Elkavarodott... nem: megzavarodott... de nem most... már nagyon régen. De az is lehet, hogy születési hiba történt.
SystemError
Egy négyfejű CEU gyíklény eszi a fénylényeket. Nem igaz, hogy ezt senki nem akarja megérteni...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.