A CEU-ügyben kifejezetten rosszul jön, hogy általában 22 hónapig tart egy kötelezettségszegési eljárás.

A Politico című brüsszeli hírportál azt írta, hogy Orbán Viktornak belpolitikai szempontból még a kezére is játszhat, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított a felsőoktatási törvény vitatott módosítása miatt, amely a bírálók szerint bezárással fenyegeti a budapesti Közép-európai Egyetemet (CEU).

A cikk szerzője hangsúlyozta, komoly problémát jelent, hogy átlagosan 22 hónapig tart a kötelezettségszegési eljárások lezárása Magyarország esetében, márpedig a CEU elnök-rektora szerint az intézmény működése már szűk nyolc hónap múlva, jövő januártól veszélybe kerül, ha a jogszabály a jelenlegi formájában hatályos marad.

Mint írták, a Fideszt is a soraiban tudó Európai Néppárt eddig mindig "összezárt", amikor a magyar kormány "semmibe vette" az európai szabályokat, a "CEU-t célba vevő" törvénnyel azonban változni kezdett a helyzet.

A Politico emellett felidézte, hogy Magyarország ellen "mindössze" 23 kötelezettségszegési eljárás van folyamatban, míg ez a szám Németország esetében 55.

(MTI)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@Szókrakész: Továbbá csináljon campust Amerikában, kössön szerződést Orbánékkal az Egyesült Államok. Ja, és nem árt, ha Mészáros lesz az egyetem Boaconst-rektora!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@mekkelek: Így van. Nehogy már egy külföldi magyar diktáljon, mikor van saját diktátorunk amit csak ne fizessünk már feleslegesen, na.
mekkelek
@human: Ja... meg van nekünk saját külföldi magyarunk is a vajna bandi személyében.
Ördögvadász
@karma1: kivétesen jól beszélsz gyüttment. Látom otthon vagy a témában.
Jól tejel a nyáj? Megolvastad õket?
teuton
@KisGenyo2: Majd ha megtanulsz olvasni, akkor kigiglizhatod. Meg a többi 23 eljarast is. Meg azokat is, ahol mar megszülettek az elmarasztalasok es ki lettek szabva a büntetesek. meg az iteletek az EuB-töl... Ja, azert teged nem fizetnek, csak a begetesert???
bencemacska
@mekkelek: ma, 19:22
Nem kell ide egy egyetem se. Minek valakinek 25 - 30 éves koráig tanulni!
Mindenkit gázszerelőnek kell kiképezni, úgy tud évi 100 milliárdot keresni!
Borsodi
Mi meg évekkel,mérföldekkel vagyunk hátrányban más országokkal szemben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.