A Párbeszéd Magyarországért tisztújító taggyűlése újra társelnökké választotta Szabó Tímeát és Karácsony Gergelyt, akit az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltjének is megválasztottak vasárnap Budapesten.

Az eredmény bejelentése után tartott beszédében Karácsony Gergely azt mondta, hogy egyszerre jó és rossz hír az, hogy csak egy év van a következő parlamenti választásig. Jó hír, mert csak egy évet kell "kibírnia az országnak az Orbán-kormány alatt", de rossz hír is, mert az emberek készen állnak a választásra, de úgy tűnik, hogy a pártok nem követik őket – tette hozzá.

Karácsony Gergely lesz a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje

Fotó: MTI/Marjai János

A választók a jövőről szeretnének hallani, a jövő politikáját keresik, ezért a Párbeszéd olyan pártokkal működne együtt, amelyek hozzájuk hasonlóan a jövőről való gondolkodást helyezik előtérbe – közölte.

Kiemelte, elsősorban azért fogadta el a miniszterelnök-jelöltséget, hogy a jövőről és arról a Magyarországról tudjanak beszélni, amelyben hisznek. Emlékeztetve korábban meghirdetett programjuk címére – "Mindenki számít" –, hangsúlyozta: olyan országot szeretne, ahol nincsenek első- és másodrendű állampolgárok, ahol nemcsak az árak, hanem a bérek is európaiak, ahol senkit nem hagynak az út szélén.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: senkinek nem fogja azt mondani, hogy jöjjön utána, ehelyett azt kéri majd, hogy hallgassák meg, amit kínál. A jó politikai soha nem egy emberről, hanem mindig a közösségekről szól – hangsúlyozta. "Aki ultimátumban tud csak fogalmazni és az erőszak a vezető politikai elve, az nem méltó arra, hogy ezt az országot újra vezesse" – jelentette ki.

Kitért arra is: bízik abban, hogy a velük együttműködők képesek belátni, hogy "talán (...) több a párt, mint a szavazó ezen az oldalon".

Karácsony Gergely lesz a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje

A másik társelnök, Szabó Tímea beszédében kijelentette, bármi is történik, Európához akarnak tartozni. A mostani kormány szemrebbenés nélkül átgázol a hajléktalanokon, a romákon, a rokkantakon, a diákokon, egyik napról a másikra bezárathatja a Népszabadságot vagy egy egyetemet és eltiporhatja a szociális és civil szervezeteket – jelentette ki. A Párbeszéd olyan országot akar építeni, ahol az emberek békében tudnak élni, boldogulnak, nem kell mindennap szoronganiuk, hogy van-e mit enniük a gyerekeknek, aki beteg lesz, arról gondoskodnak, a dolgozókat pedig megbecsüli az állam – közölte.

Jávor Benedek, a Párbeszéd európai parlamenti képviselője arról beszélt: a választásokig minden magára valamit adó politikai erőnek el kell döntenie, hogyan viszonyul a 2018-as kormányváltás lehetőségéhez, Magyarország és Európa jövőjéhez. Miután a hagyományos jobb- és baloldal pártjai nem képesek az embereket motiváló alternatívát bemutatni, új üzenetekre van szükség – hangsúlyozta.

A taggyűlés döntött a héttagú elnökség további öt tagjáról is, a testületbe Hegyesi Beátát, Szabó Zsoltot, V. Naszályi Mártát, Erőss Gábort és Béres Andrást választották be Szabó Tímea és Karácsony Gergely mellé.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Karácsony Gergely úgy fogalmazott: senkinek nem fogja azt mondani, hogy jöjjön utána, ehelyett azt kéri majd, hogy hallgassák meg, amit kínál. A jó politikai soha nem egy emberről, hanem mindig a közösségekről szól – hangsúlyozta.
Hallod Peller Anikó?!
Nem azt mondja, hogy csatlakozz hozzám! Hogy majd ő megmondja, hogy ki mit is csináljon!
Érted már?

Lehet hogy unalmas, de mindig elmondom, hogy soha el nem múló felelősség terheli a Karácsony-Jávor-Szabó Tímea vezetőséget abban, hogy Bajnai szirén hangjára szétszakították az LMP-t.
Ha lett volna annyi eszük, hogy ezt nem teszik meg, akkor most nem itt tartana a pártválaszték!
F_Viktor
Szabo Time jelolesevel meg talan lett volna eselyuk bekerulni a parlamentbe.
coni
Az MSZP kinyírja a hiteles ellenzéket, a Fidesznek most sem lesz más dolga mint, hogy program helyett bejelentse, hogy "folytatjuk".
Zuglóban ez jól látszik, hiába Karácsony heroikus küzdelme az MSZP a Fidesszel összefogva próbálja kiárulni a kerületet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.