Az alaptörvény és a régi alkotmány közti értékrendbeli különbségből kell vizsgázniuk a közszolgáknak és rendőröknek.

Egy 2016-os kormányhatározat szerint a kormánytisztviselőknek, közszolgáknak, rendőröknek vizsgát kell tenniük a régi alkotmány a jelenlegi ("gránitszilárdságú") alaptörvény közti különbségekből. Ez kell szakmai előmenetelükhöz, ehhez viszont részt kell venniük egy, az alaptörvény értékeit bemutató továbbképzésen – olvasható a 444 cikkében.

(...) az államigazgatásban alkalmazottak foglalkoztatási jogviszonyaiban fokozottabban kell érvényre juttatni Magyarország Alaptörvényének értékeit, különös tekintettel a korábbi Alkotmány és az Alaptörvény közötti értékrendbeli különbségekre.

- áll a kormányhatározatban, amely arról is határoz, hogy ezt az értékrendes tananyagot a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen kell kidolgozni.

Az MSZP-s Harangozó Tamás Pintér Sándor belügyminisztert kérdezte írásban, hogy kidolgozták-e már a tananyagot; ha igen, akkor ez mennyibe került; kik dolgoztak rajta; hol lehet elérni a tananyagot; mi a helyes válasz az értékrendbeli különbséget feszegető kérdésre?

Pintér Sándor belügyminiszter válaszában leírta, a "tananyagfejlesztést a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatói és kutatói további egyetemek oktatóinak bevonásával végezték, illetve végzik jelenleg is."

Arra nem tért ki, hogy mennyibe is került eddig a tananyagfejlesztés, de más konkrétumok helyett még leírta a következőt is:

az Alaptörvény szabályozási középpontjában a nemzeti közösség életének, ezen belül az egyén státuszának, az egyén és a közösség viszonyának és a közhatalom gyakorlásának a módja és intézményei állnak.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Ha a különbségből kell vizsgázni, az rendjén van. Helyes is, ha a polgár ismeri hazája törvényeit.
De remélem,csak újságírói túlzás, hogy azt is meghatározzák, kinek mi a jobb!
Ha nem, az azt jelenti, hogy a gondolatok is törvényhez vannak kötve, tehát a gondolat is büntethető. És ez már nagyon nagy baj.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@papa.49: Nekem is meseltek a szuleim, hogy a legidosebb batyam egyik nap sirva jott haza az altalanos iskolabol, es mikor Apuek megkerdeztek, miert sir, mondta, hogy mert a tanito neni azt mondta, hogy meghalt Apank, es ezert most mindenkinek szomorunak kell lennie es sirnia kell, de o azert sirt, mert azt hitte, hogy TENYLEG a papank halt meg, de megnyugodott, mert Apu elt, csak sztalin halt meg ...:o)))
karma1
@Szókrakész: Bizony, Dragam, nekem megirtad, es ezt akkor is es most is kituntetesnek ereztem, ugy hogy en azert is csiplek nagyon, - lehet, hogy a tobbiekkel ellentetben. Szerintem akarmi tortenne, Te osztonosen a "jo" oldalra allnal... (Es most tudod, hogy mirol irok).
Vigyazz Magadra, es gondold at mindig, hogy mit irsz...:o)))
karma1
Aaaa, rosszul tudjatok... Ezzel a baromsaggal akarjak a Kozepeuropai Egyetem letet igazolni, rengeteg munkat adva nekik, mert valoszinu a franc se volt kivancsi az oktatasukra.

Lehet ebbol megbukni? Akkor az illeto elvesziti a mar meglevo allasat is?
ES KULONBEN IS: miert akarnak egy halottat minositeni, UTOLAG???

Ennek az egesznek mar kerdes-szinten nincs ertelme - na, nem ez volna az egyeduli ilyen dolog - az Alkotmanyunkat egy tollvonassal megszuntettek, nincs, nem el, nem kotelezo tananyag, gondolom, az egyetemeken erintolegesen tanitjak, hogy "2010-ig volt Alkotmanyunk is", aztan jott az Alapkatyvasz, tehat azt kell megtanulni az orszagvezeteshez.
Ha valaki azt talalna mondani a vizsgan, hogy ez sokkal jobb volt az Alkotmanyban, akkor azt fogjak neki mondani, hogy jo, akkor ki vagy rugva?
Ennyi balf@szt tenyleg ritkan hord a hatan a vilag...
kukac50
A Sziklaszilárd alaptörvényt nem érdemes megtanulni,mert már hétszer volt módosítva!
mekkelek
@Szókrakész: "a politikai "ellenzék" is csak show elem" - a parlamentben lévôk teljesen, az összes a zorbán tenyerébôl eszik. A parlamenten kívülieket meg lesorosozzák, csecsen maffiával vagy a fradi verôlegényekkel "megrendszabályozzák" ôket aztán annyi... A parasztjának meg elég annyi hogy látja a plakátokon hogy most éppen kit/mit kell útálni oszt jónapot, a kör bezárult.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.