Elismerte a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH), hogy nem adnak enni a menekülteknek Kiskunhalason, mert már ismételt menedékkérőknek számítanak.

Elismerte a BÁH, hogy nem adnak enni annak a hat menekültnek, akik még a kiskunhalasi szálláson tartózkodnak. 

A hvg.hu kérdésére a hivatal a jogszabályt citálta elő, amely szerint 

az ismételten menedékjogi kérelmet benyújtó személyek esetében a hatóság kötelező tartózkodási helyet jelöl ki, ahol a szállást – rászorultsága esetén – térítésmentesen veheti igénybe, valamint továbbra is biztosított számukra a sürgősségi orvosi ellátás. Az elutasított, ismételt menedékkérelmezőt nem illeti meg ugyan az ellátás, azonban a Hivatal a Nemzetközi Migrációs Szervezettel (IOM) együttműködve segítséget nyújt az önkéntes hazatérési programban való részvételre.

Vagyis ételt nem ad a BÁH, de nagyon szívesen segít visszatérni eredeti országába a menedékkérőnek. 

A hat menekültet helybeli civilek etetik, akik névtelenségbe burkolóznak, mert félnek a retorzióktól.

Azzal, hogy nem adnak nekik enni, de kötelező tartózkodási helyet írnak elő számukra, azzal a hvg.hu szerint eleve azt kockáztatja az ismételt menedékkérő, hogy kérelmét elutasítják, mert elhagyta szálláshelyét, vagyis nem volt együttműködő.

(Címlapi kép: pixabay.com)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Ejnye papa, hát etesd őket.

A hajléktalanjainkat sem eteti senki, legfeljebb elvétve. Nem is tudom miért kukáznak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bence
@papa.49: ! Az a baj , hogy nem kap elég nagyokat ! Már Végre egyszer bemoshatna neki valaki akkorát , hogy élve se maradjon !
papa.49
@bence: Eljön az az idő is, mikor kapja csőstűl a pofájára a ,,szemrehányást,, szőlőkaróval))))))))))
bence
@Peller Anikó: ! Nem hiszem . Olvasd el amit papa.49- k írtál , én erre reagáltam .
papa.49
@bence: Én most is vállalom amit írtam a hazugovics tudta nélkül ebben az országban semmi nem történhet, erre rengeteg példa van, tehát ha annak a HAT embernek nem adnak ENNI, az is a hazugovics tudtával, vagy utasítására történik!!!
Előbb, utóbb az ilyen diktátorocskák megszoktak dőlni, akkor elnyerheti méltó jutalmát a dádé, akár az emlegetett szőlőkaró által is!!!
bence
@papa.49: ! Ebben bízom én is ! Az való igaz , hogy ez a tolvaj mindenen rajta tartja a szemét ! Az ő tudta és beleegyezése nélkül , egy fidesznyik sem mer tenni semmit ! Soha nem voltam rossz indulatú , de ennek a páva táncosnak minimum azt kívánom , hogy a választások előtt jusson Hitler sorsára ! Csak így , nélküle menekülhet meg az ország a teljes összeomlástól !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.