Az Országgyűlés csütörtökön nyolc előterjesztés általános vitáját bonyolítja le, egyebek mellett terítékre kerül az Iszlám Állammal szembeni magyar katonai szerepvállalás növelése is.

Az ülésnap reggel 9 órakor a tűzoltóságra történő emlékezéssel kezdődik Szent Flórián napja alkalmából. Ezt követően tartanak vitát előbb a kormány honvédelmet érintő törvénymódosító javaslatairól, majd a Magyar Honvédség további szerepvállalásáról az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel szemben. Utóbbi javaslat értelmében a következő két évben az eddigi 150 helyett legfeljebb akár 200 magyar katona is részt vehetne abban az iraki kontingensben, amelynek elsődleges feladata a katonai segítségnyújtás és tanácsadás, továbbá őrző-védő és csapatkísérő tevékenységek.

A képviselők az ülésnap további részében megtárgyalják még az emberi erőforrások miniszterének három aktuális javaslatát is, amelyek a gyermekvédelmi, az egészségügyi és az oktatási jogszabályokon hajtanának végre módosításokat.

A parlament pénteken folytatja munkáját és jövő hétfőn, a hivatalában újraválasztott Áder János köztársasági elnöki esküjével fejezi be kéthetes ülését.

(MTI)

(Címlapi kép: Kormany.hu/MTI/Bodnár Boglárka)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Jobb lenne ha nem provokálnátok azokat a terroristákat, anélkül is idetalálhatnak, de ha fenekedtek, biztos hogy jönnek majd!!!
Lepényleső
Akkor most már azok is tejelnek a kormánynak mint az unió,hiszen akikkel hadban állunk,fizetnek mint a katona tiszt?
sokanvagyunk
Végre megértettem az elfogó hálók beszerzésének indokát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.