Magyarország fenntartja a jogát, hogy felemelje szavát a rossz döntéshozatal ellen, de nem az unió megszüntetése, hanem megreformálása a célja – mondta Hoppál Péter kedd este a nemzeti konzultáción feltett kérdések témájában szervezett országjárás paksi állomásán.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára úgy fogalmazott: hatékonyabban tud érvelni a miniszterelnök Brüsszelben, ha nem a kormányzat, hanem a magyar emberek álláspontját képviseli.

Az emberek milliói által kinyilvánított akarattal szemben "elporladnak az ellenérvek" – mondta. Magyarország szuverén adópolitikát, szuverén energiapolitikát szeretne folytatni, és maga akarja eldönteni, hogy milyen kultúrában, társadalomban nevelkedjenek a gyerekek.

Kiemelte: az önálló döntéshozatal paksiak számára közvetlenül tetten érhető jele, hogy tárca nélküli miniszter foglalkozik az energetika legfontosabb kérdésével, a paksi bővítéssel, és ezzel a feladattal a kormány a város polgármesterét bízta meg.

A beruházás fontos feltétele a rezsicsökkentés fenntartásának is – mondta. Emlékeztetett, hogy a rezsicsökkentés ügyét elsőként indította el Magyarország, és e "patrióta döntés" nyomán a háztartások jelentős megtakarítást érhettek el az elmúlt években. Ebben a kérdésben a kormányzat nem tágít – jelentette ki.

Az MTI kérdésére Hoppál Péter elmondta: Magyarország kinyilvánította, hogy az Európai Unión belül képzeli el jövőjét. Nincs szó arról, hogy a kilépést készítenénk elő a vitás kérdések napirenden tartásával, viszont a jogunkat fenntartjuk, hogy felemeljük a szavunkat a rossz döntéshozatal, a központosítás ellen – részletezte.

Olyan unióban szeretnénk élni, amelyik hatékony és az emberek érdekében hoz döntéseket, nem pedig az emberek feje felett, és az emberek ellenére, ki tudja honnan vezérelt szándékok mentén.

Az Európai Unió megreformálására, nem megszüntetésére törekszünk – hangsúlyozta az államtitkár.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
És ha eléggé sikerül megreformálni a demokráciát abból még akár diktatúra is lehet.
papa.49
Megjött az ,,énektanár,, szolmizáljunk, a fejükön, nagykalapáccsal!!!
Gyuri Géderről
Van esze a parasztnak! Két csöcs helyett négy kéne, hogy jobban tudják fejni az uniót.
Ez a fidesz- kdmp reform.
namihami
""Magyarország fenntartja a jogát, hogy felemelje szavát a rossz döntéshozatal ellen,""

És azt, hogy mi a jó illetve rossz döntés, annak kimondására természetesen, az Istentől kapott felhatalmazása alapján kizárólag a mi Bölcs Vezetőnknek van hozzáértése.
A többi hülye kussoljon, kushadjon a sarokban és csak addig sunnyoghat ki onnan, amíg a mi Nagyurunk Szent Kezébe leteszi az aktuális támogatást. Persze gazdagon és Euroban. Aztán vissza helyükre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.