Már nem csak az élelmiszereknél, hanem fogkrémeknél is vizsgálják, hogy jobb-e Ausztriában.

A fogyasztóvédelmi hatóság folyamatosan ellenőrzi egyebek mellett a háztartás-vegyipari és a kozmetikai cikkek, valamint a mosószerek, mosogatószerek, súrolószerek, öblítők, illetve a folyékony szappanok, samponok, tusfürdők, babafürdetők és fogkrémek minőségét, azért, hogy a silány és rosszabb minőségű termékek lekerüljenek a boltok polcairól, valamint, hogy ne legyen különbség a nyugat-európai és a közép-kelet-európai fogyasztóknak árult termékek között – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden az MTI-vel.

A hatóság a magyarországi mintákat többféle üzletláncból, diszkontáruházakból szerezte be (Tesco, Müller, Dm, Spar, Ázsia Center). Az összehasonlító vizsgálatokhoz az egyes termékeknél Ausztriából és Németországból is vettek mintákat a szakemberek, ez utóbbi azonban szűk termékköre terjedt ki.

A vizsgálatok során azt ellenőrzik, hogy a magyarországi és külföldi termékek minősége milyen mértékben tér el egymástól és az egyes termékek címkézése mennyire felel meg az előírásoknak.

Eddig a fogkrémeknél találtak szabálytalanságot, az ellenőrzött termékeknél a mért fluortartalom eltérő mértékben ugyan, de nem felelt meg a címkén feltüntetett értéknek sem az Ausztriában, sem a Magyarországon vásárolt mintáknál. A szabálytalanság, mivel alkalmas lehet a fogyasztók megtévesztésére, Magyarországon hatósági eljárást von maga után.

A közlemény idézi Kara Ákost, a tárca infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkárát, aki kifejtette: a folyamatos ellenőrzésekkel azt akarják elérni, hogy a kereskedők és a gyártók önként vonják ki a forgalomból a gyengébb minőségű termékeket.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Hamis koszt után,ki mer valódi fogkrémmel fogat mosni?
simmering73
Mi is csak osztrák mosóport és öblítőt használunk.
volvós
Ez már beteges fóbia...Melyik multi rendel a gyártótól 2-3 külömbözö
minöségü fogkrémet, amit aztán szelektál, ez itthonra, ez a magyaroknak...
sima szokásos pénzlenyulási kisérlet az agymentektöl

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.