A nemzeti fejlesztési miniszterhez került a nemzeti rendezvényszervezés, a jövőben a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. gondoskodik – más szervezetekkel együttműködve – a nemzeti ünnepek megszervezéséről és lebonyolításáról. Az erről szóló két jogszabály a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg.

Eddig a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára irányította a feladatot. A jogutódlás időpontja április 30.

A rendeletmódosítás értelmében májustól Seszták Miklós fejlesztési miniszter feladatai közé tartozik, hogy kidolgozza és megvalósítsa a nemzeti rendezvények koncepcióját, kidolgozza a világkiállításokon való magyar részvételre irányuló javaslatokat, valamint ellátja a világkiállításokon való magyar részvétellel kapcsolatos feladatokat. Továbbá, hogy a sportpolitikáért felelős miniszter részére szakmai támogatást biztosít a magyarországi, kiemelt nemzetközi sportesemények lebonyolításához.

A turisztikai ügynökség közreműködik ezen feladatokban, valamint egyebek mellett koordinálja és szakmai szempontból támogatja a belföldi és nemzetközi turisztikai vonzerő szempontjából kiemelt rendezvényeket. Az ügynökség által működtetett Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft. gondoskodik a rendezvények lebonyolításáról.

A közlönyben a témában megjelent kormányhatározat értelmében Seszták Miklós dönt mások mellett az előre meg nem határozott rendezvények kiemelt fontosságú rendezvénnyé minősítéséről is. Ez a döntés országos jelentőségű, eseti jellegű, előre nem tervezhető rendezvényre vonatkozhat.

A rendezvények biztonságos lebonyolításáért továbbra is operatív törzset kell működtetni.

Seszták Miklósnak a nemzeti rendezvények idei koncepcióját felül kell vizsgálnia, a módosításokat május 31-ig kell előterjesztenie.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.