Kikötői úszóművekre 495 millió, 378,5 millió pedig vízi személyszolgáltatásra. A nyári vb összköltségvetése 130 milliárd forint lehet.

Újabb, közel 900 millió forintot tolnak bele a nyári vizes világbajnokságba, az Átlátszó vette észre az uniós közbeszerzési értesítőben (TED) a fejleményt. 

A cikk szerint nettó 495 millió forintból kikötői úszóműveket létesítenek (gyakorlatilag ez a pontonokat jelöli, amelyhez kikötik a hajókat, valamint a pontonról a partra vezető hidakat). Ezekből az úszóművekből egy lesz a Vigadó téren és a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodánál, kettő a margitszigeti Fina Marketnél, és négy a Duna Arénánál. A közbeszerzést az állami tulajdonú MAHART – PassNave Kft. nyerte el.

Vízi személyszállítási szolgáltatásra nettó 378,5 millió forintos közbeszerzést írtak ki, itt is a MAHART – PassNave nyert. A pénzből 8 darab, egyenként 150 fős hajót bérelnek 1600 üzemórára, ezek a Vigadó-Dagály közti távot 40-50, míg a MüPa-Dagály közti távot 50-60 perc alatt teszik meg. 

Ezek mellett rendeltek három VIP-hajót is 780 órára, ezek ugyanúgy 150 fősek, és ugyanúgy wifivel, légkondival felszereltek, és ugyanannyi idő alatt érnek egyik helyszínről a másikra, csak lesz rajtuk “asztalokkal ellátott VIP felszereltség” is.

A cikk szerint "20 üzemóra időtartamra rendelt a Bp2017 Kft. egy alkalomra egy “VIP Nagy Rendezvényt hagyományos hajóval”, ezen minimum 250 fő 40-60 perc alatt utazhat a Duna Aréna és Müpa között. Ugyanezen a távon 2 darab gyorsjáratú hajó 320 üzemórában fog minimum 54 főt szállítani 15-20 perc alatt."

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter május elején jelentette be, hogy a vizes világbajnokság összköltségvetése 130,6 milliárd forint körül lesz. Alsó hangon.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ha nem is olimpia, de a költségei lassan eljutnak odáig. Vajon mit tudnak még kitalálni és hozzácsapni az eddigi pazarláshoz?
Biztos vagyok benne, hogy aki a fiúk közül ki tud találni valami újabb és újabb lenyúlási címet és ötletet, na az már külön részt, extraszázalékot szakít ki belőle.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
Valamelyik fidesz-kdnp-nek még üres a zsebe???
lusta
@RonaGyuri: Ez bizony így igaz. El ekll bontani a toronyugrók létesítményét., vissza kell bontani az uszoda nézőterét. Lesz az 200 milliárd is, akárki meglátja.
Eladott Ország
Ennek a kleptokrata, parazita fidesz rezsimnek Dárius kincse is kevés volna, ha a közpénzek lopásáról van szó.
Szókrakész
Ezen a vb-n még a csapból is pénz folyik.
RonaGyuri
Most hallottam egy francia barátomtól, hogy az Eurosportban azért nem szerel Budapest, és Hosszú Katinka neve a VB kapcsán, mert - az egyébként már eddig is több milliárdot kaszált - reklámmal megbízott magyar cég még nem fizet érte! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.