A magyar társadalom nem támogatja a migránsok betelepítését és azt sem, hogy a kérdésről egy brüsszeli központban döntsenek – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója csütörtökön Tatabányán.

Bakondi György a nemzeti konzultációról tartott országjáró fórumsorozat keretében, kétszázötven ember előtt hangsúlyozta: a rászorulóknak védelmet kell adni, de nagy tömegek ellenőrizetlen beáramlása nem előnyös.

Nem szabad behozni Európába a válságövezetek problémáit, azokat humanitárius segítséggel ott kell megoldani, ahol keletkeztek – mondta. Ha egy uniós ország abban dönthet, hogy befogad migránsokat, akkor dönthessen abban, is ha nem kívánja ezt megtenni – tette hozzá.

"A jelenlegi helyzetben az ország belbiztonságával kapcsolatban azt az elvünket támadják, hogy nem lehet belbiztonságról beszélni, ha nem tudjuk kik és miért lépik át az államhatárt" – fogalmazott Bakondi György.

Szólt arról, hogy más országok tapasztalatait figyelembe véve látták, hogy a menekültek megállításában élőerős őrizet nem vezet eredményre, műszaki akadályrendszert kell építeni.

Bakondi György azt mondta, másfél millió migráns jutott be az Európai Unióba, közöttük képzett katonák, titkosszolgálatok tisztjei és a csalódott embereket befolyásoló hittérítők is. Az ellenőrizetlen beáramlás több olyan esemény bekövetkezésében játszott szerepet, melyeknél súlyosan sérült a közbiztonság – tette hozzá.

A tanácsadó szerint az Európai Uniónak nincsenek olyan döntései, amelyek a migráció megállítását szolgálják, ugyanakkor az Európai Bíróság hamarosan dönt 106 ezer migráns kötelező szétosztásáról, és ellenőrzött adatok szerint 3 és fél millió migráns várakozik Törökországban.

(MTI)

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
A magyarok mindentől félnek ami él és mozog. Legjobb példa erre a nemlétező "pirézek" esete. A magyarok többsége a közvélemény kutatások alapján nem szeretné ha egy piréz lenne a szomszédja, holott ez a veszély nem is áll fenn mivel nincs is ilyen nép. A többség még életében nem látott migránst és nem is fog mert ők sem itt akarnak élni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Valamivel meg kell hálálni a saját és a fia jólfizető állását.
karma1
@qwertt: 10.11-re: Egyaltalan nem beszelunk el egymas mellett, te azt mondod el, amit te tudsz Magyarorszagrol, en meg azt, amit tudok arrol az orszagrol, ahol en elek. Innentol kezdve mindketto igaz, de nem feltetlenul ugyanaz.
Nincs ezzel semmi baj sem, csak en mukodo demokraciaban elek, ahogy elnezem, az otthon elok meg orban illiberalis allamaban.
qwertt
@karma1: Igaz, Magyarorszagon megszunt a demokracia.
karma1
@qwertt: Hidd el, nem orulok neki,...:o((
a helység kalapácsa
Bakondinak folyik ki a szar a száján.
Bakondinak igazából nincs egy önálló gondolata - ha megfigyelted.
Bakondi mond dolgokat - rosszul.

Van az az opció, amivel nem igazán számoltatok eddig, de mégis valós, hogy szét lesz verve az arcotok kalapáccsal, és meg lesztek lincselve - csúnyán.

Szerintem (is) kezdj el máshogy gondolkodni, te egy egész országot megszégyenítő, szétverő, büdös MAGYAR PARASZT, AKI CSAK AHHOZ ÉRT, HOGY EGY BÜDÖS MAGYAR PARASZT!!!
qwertt
@karma1: Vagyunk ezzel igy paran. De jo hir, hogy soha, semmi es senki nem tart orokke.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.