A dupla kerítés magyar oldalán figyelmeztetnek a veszélyre: “Vigyázat! Elektromos kerítés!” jelzéssel.

Az Index újságírói a helyszínen jártak, mint írják, a feliratból nem derül ki, milyen erősségű áramot vezettek a kerítésbe, így nem tudni, mekkora sérülést tudna okozni.

A lap azt írja, feltételezhetően nem ráz a teljes kerítés, csak a rárögzített, a talajjal párhuzamosan futó drótok. A szigetelt rögzítési pontokon át futó 12 huzal látható a dupla kerítés mindkét oldalán, a drótokat a kerítések belső oldalára szerelték, így kívülről valószínűleg akkor rázna meg valakit az áram, ha benyúl. A helyszínen a lap úgy értesült, hogy a felállítás során egy munkást megrázott az áram, ezután kórházba is került.

A Belügyminisztérium cáfol

Feszültségkeltésnek nevezte a Belügyminisztérium (BM) az index.hu tudósítását az MTI-nek péntek délután eljuttatott közleményében, kiemelve, hogy a határkerítések nincsenek áram alatt.

A BM közleményében felidézte, hogy az index.hu "szenzációhajhász címét átvéve" számos médiatartalom-szolgáltató arról tájékoztat, hogy áramot vezetnek a határkerítésbe, az ideiglenes biztonsági határzárba. Márpedig – mint felhívták a figyelmet – az index.hu tudósításából is kiderül, hogy a határkerítések nincsenek áram alatt.

A kettős határkerítéssel párhuzamosan, mintegy 10 kilométer hosszban építettek ki egy helymeghatározásra alkalmas biztonságtechnikai jelzőrendszert, amely "korlátozott energiájú elektromos impulzusokkal működik". Ez a biztonságtechnikai jelzőrendszer a magyar-szerb határszakasz teljes hosszán megépül.

A BM ezzel együtt kiemelte, hogy a jelzőrendszert – a szabványnak megfelelően – a nemzetközi minősítő "emberi élet veszélyeztetésére alkalmatlannak" minősítette. A jelzőrendszer kiépítése közben történhettek munkahelyi sérülések – amelyről a kivitelező tud nyilatkozni –, de a rendőrséghez nem érkezett ilyen bejelentés

- áll a BM közleményében.

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Akkor most mi egy koncentrációs táborban élünk?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
emerencia
Akkor most mi egy koncentrációs táborban élünk?
quadrocopter
Aha, szóval ehhez kell a Paks II reaktor áramtermelése!
cikicakk55
@emerencia: Én nem érzem úgy,hogy koncentrációs táborban élnénk.Elvégre at országnak csak a déli részén van kerítés.Észak, kelet, nyugat teljesen kerítésmentes( egyenlőre) Mondjuk aki legálisan akar délről bejönni annak sem kell félnie a kerítéstől.A htár nem olyan mint egy városi utcában a kerítés,hogy véletlen neki tántorodik valaki,esetleg a magassarkú cipő miatti kificamodott bokák vágják neki a nőket a kerítésnek.Ez egész addig nem veszélyes,még valaki nem akarja átmászni,vagy megbabrálni. Akit meg megráz,az úgy járt.Annyi hibát találok a kerítésben,hogy csak magyarul van kiírva a figyelmeztetés,bár az elektromosság jelét már az óvodások is ismerik.
Equus
a kerítés az kerítés... ne nyúlj hozzá!
simmering73
Auschwitz szelleme megidézve. Gratulálok.
KisGenyo2
@emerencia: Mi nem, csak azok, akik "nem találják" a határátkelőt...
KisGenyo2
Szerintem ez kamu amúgy, de ha igaz akkor gratulálok! ;-)
KisGenyo2
@simmering73: Szerintem Te relativizálsz. Az pedig tilos! ;-)
Perwool
Maholnap megérdeklődik a németektől, azt hogy megvannak-e még valahol a berlini fal tetején mozgásérzékelővel ellátott, automatán tüzelő gépfegyvereik.
wagabund
jaj neee... mindenki tudja, hogy a villanypásztortól hogy félnek azok a nagydarab tehenek, mégnagyobb lovak...fogtam már én is villnypásztor-drótot, elismerem megrázott rendesen, de utána jót röhögtem...
akik ezt kiépítették, azok igenis jól tudják, hogy nem szabad harminc milliampernél nagyobb áramerősséget tolni a versenyzőbe...de inkább csak húsz milliampert...az is pont elég, hogy világgá kürtölhessék: Magyarország egy koncentrációs tábor...

...a lófaszt az, csak védi a határait...ha ez kell, hát legyen..
aki nem hiszi jöjjön ide Budaörsre, ahol van egy óriási lólegelő, körbekerítve delejjel...na, ott kedvére rázathatja magát a néhány ezer volttal...
ne reménykedjen, nem fog meghalni...
wpym
Kivalo! De legjobb lenne ugroaknakat telepiteni, leszarva a '`97-es ottawai egyezmenyt...
papa.49
Viszont megint leporolták a Rákosi jegyzeteit, és meg is valósították!!!
dr. prédikátor
Aknazárat a kerítés mellé!!!Szemét tetves fityfasz csürhe!!!belétek jkellene vezetni vagy 20 ezer voltot!!!
keresztapa
Ennyi butaságot? Mennyi buta felfogású személy, áram a Mexikói kerítésben van vezetve, de ott legalább eredményes is!
keresztapa
Áramot vezettek a kerítésbe a szerb-magyar határon:,Úgy legyen!
desiro
@keresztapa: Meg anyádba kellet volna mielőtt születtél TE KRETÉN...
kokopelli
wagabund 15:39
Az ember és a négylábú állat különbözőképpen reagál,mert a magasabb "lépésfeszültség"
teszi az állatokat érzékenyebbé,ill.a butaságuk is,mert nem számítanak rá!
kamazuka
A kőolaj vezetékek is folyamatos áram alatt vannak,ennek 1xű oka a korrózió védelem mellett, az eltulajdonítás azaz az olaj lopás megelőzése.
Icipici voltok gyorsabban és pontosabban jeleznek mint a járőr.
Cicamama55
Számomra ez a hír egyszerűen hihetetlennek tűnt, de most már a televízióból is folyamatosan hallom, úgy hogy biztos igaz...Az olvasni nem tudó állatokkal, amik nekiszaladnak, beleakadnak, mi lesz? Álmomban nem gondoltam azt, hogy egyszer Magyarországot villanypásztor fogja körbevenni...
keresztapa
Nagyon sok buta embernek sem nevezhető, személy elhiszi ezt az ökörséget @desiro: legyen igaz a hír, akkor talán kételkednél, vagy te csak az édes fajtád műveltségét tudod hirdetni obszcén szavaiddal, így születtél, nos ez az igazi kár, nem az áram a kerítésbe vezetve!
nezelodo
Nincs új a nap alatt, Bakondi elvtárs használja az osztrák határon szerzett tapasztalatait. Vajon lőni is fognak, ha jelez a rendszer? És ha őzike szalad neki, legénységi vacsora lesz belőle?
keresztapa
@desiro: A BM kiemelte, hogy a jelzőrendszert – a szabványnak megfelelően – a nemzetközi minősítő "emberi élet veszélyeztetésére alkalmatlannak" minősítette. A jelzőrendszer kiépítése közben történhettek munkahelyi sérülések – amelyről a kivitelező tud nyilatkozni –, de a rendőrséghez nem érkezett ilyen bejelentés.
keresztapa
@nezelodo: Nem kell az állatot a kerítéshez érkezőkkel hasonlítgatni, az állatok többre érdemesek.
kopacsijanos
@keresztapa: Végre egy értelmes válasz!
papa.49
@dr. prédikátor: Könyörgöm a Cinege utcai kerítésbe vezesd a 20 ezer voltot, a dádé kb. 1 méteresre rövidülne, a színe nem nagyon változna így is, úgyis fekete!!!
Rózsika Hatházi
@papa.49: Ha csak 1 méteresre rövidülne, akkor sem lenne sokkal alacsonyabb. Max, 2 sámli kellene ahhoz, hogy elordibálja a hülyeségeit.
papa.49
@Rózsika Hatházi: Sajnos ahhoz hogy 40 centire menjen össze kb. 450 ezer volt kell, mondjuk rá lehet kapcsolni az Albertirsáról induló 2 db. 450 KV hálózatra...
Rózsika Hatházi
@papa.49: Nem sok az a 40 centi? :))) Lécci, mondj kevesebbet! :))))
papa.49
@Rózsika Hatházi: Hát ugye igen szűk az átmenet a 40 centi, és a gyufás skatulya méret között, mert ha sokáig pirítják a rétinégert a végén abba is befér...Mindenesetre a 40 centig még felismerhető marad a pacák alatta már nem nagyon...Ja és közben olyan száraz lesz hogy akár dobolni is lehet vele...
papa.49
@bakcsubakka: Egye meg a rosseb, nekem nem kell, mindig utáltam a ,,túlsütött húsokat,, csak azt taglaljuk mekkora méret volna a megfelelő ebből a kártékony állatból, bár ha már megsült senkinek nem tud ártani!!!
coni
Jobbikos módszer ez a népbutítás. Áram csak az itthoni kommunikációban van, valójában csak okos kerítést építettek törpeárammal. De mint a történelemből ismert a magyar tapsol az erőszaknak-ha cserébe őt kihagyják a dologból.
Szókrakész
Bezzeg a villanypásztor miatt soha egy libsi sem ajvékolt.
Csak a simogatnivaló migráncsaik miatt!!!
papa.49
@bakcsubakka: A recept jó, csak ez nem ennivaló))))))))))
Rózsika Hatházi
@bakcsubakka: Azért, én szeretem a kakastaréjt cigánypecsenye nélkül is.@papa.49: Nekem megfelelne a porszem méret is. Ha nagyon fel szeretném húzni magam a látásától, hát előkapom a nagyítómat. Bár, nem vagyok benne biztos, hogy túlsütött állapotban nem kártékony. Állítólag, az égett kaja rákot okozhat. Ez sületlen állapotban is okoz valamilyen nyavalyát, csak az még lappang. Nálam. Másoknál már lehet diagnosztizálni az agyhalál kezdetét. :))))
gulyasgyula
@papa.49: ..A 20 ezer V " volt "" is jól pirit ...Egész sokkoló a hatása ..Ki kell táblázmi több nyelven a keritésnél ..
papa.49
@Rózsika Hatházi: Akkor ezt kitárgyaltuk, mindenesetre érhetné egy ilyen ,,baleset,, ami nekünk nem is tűnne annak!!!
gulyasgyula
@coni: ..Jobb ha tőllem tudod olyan hogy törpe ""ÁRAM "" nincs ..Aki érti ne mondja el az okoskodóknak az igazat had spekuláljanak ...
Rózsika Hatházi
@bakcsubakka: Bakker, teljesen elment az eszem. Én igazi kakastaréjra gondoltam, nem a taréjosra sült irdalt szalonnára. Viszont a kakashere ammán gyühet. Cigánypecsenye nélkül! :))))
Nessy
Akkor ezek szerint Bakondi és a hét "törpe áram" védi a határt?
nezelodo
@keresztapa: Nem hasonlítottam az állatokat az emberhez. Tisztelem az életet szelekció nélkül. Gondolom mélyen vallásos lehetsz, most ez a menő, de látom Jézus tanításait érdekes módon kezeled, ahogy jelzed nem tekinted embernek a migránsokat. Gyerekkori emlékeimben anyám és a többi katolikus a kálomistákkal riogatott, ahogy akkor hívták a nem katolikus embereket, ha valaki házasodni akart a környezetünkből. Aztán a családban is megesett, is kiderült, azok is emberek, bár azt mondják, köztük is van gonosz bőven.
Yoda69
Csak ido kerdese hogy az aknakat is letegyek.
Lepényleső
@emerencia: Á dehogy,egy villanypásztorral őrzött területen.
Lepényleső
A bm szerint feszültség keltés,erről szólnak a hírek is,csak a köznyelv áramnak nevezi.
herczeg0210
Folyt. köv.: taposó akna, éles lövészet, koncentrációs tábor...
szép új világ
Hurrá! Megoldódott miért kell a kormányka a Paks II.
magyarbakancs
Ez már túl megy mindenen.
Mi van akkor ha cserek ,vagy idős olvasni nem tudó ,gyengén látó meg fogja a kerítést?
Nessy
@magyarbakancs: "Megrázó" élményben lesz része.
wagabund
elmagyaeázhatná egy hozzáértő, hogy azt az egy szem munkást nem a kerítésbe vezetett paks csapta meg, hanem egy betápvezetéket fogott meg véletlenül. ahhoz normál esetben nem lehet hozzáférni.

ehelyett mindenféle elktronikáról beszélnek...sokan azt hiszik az a nagyfeszültség..

amúgy látni lehetne a szigetelő porcelánokat, ha tényleg delej lenne a kerítésben...de ilyen foto még nem készült.
Edmond Dantes
Ne hülyítsük egymást! Egy jelzővezeték törpefeszültsége nem jelent áram alatti vezetéket!!!Jelzi azt,hogy hozzáértek a vezetékhez és azt is hogy hol.Ennyi.
A kormánynak és a Fidesznek van annyi disznósága,nem kell hozzá gyártani,mert az hitelteleníti a többit.
desiro
kopácsi ott a faszbukon anyád nem mondta ,nem menj közel a muszlimokhoz mert meg kurelnak.
Te is a törökök leszármazottja lehetsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.