Feszültségkeltésnek nevezte a Belügyminisztérium (BM) az index.hu tudósítását az MTI-nek péntek délután eljuttatott közleményében, kiemelve, hogy a határkerítések nincsenek áram alatt.

A BM közleményében felidézte, hogy az index.hu "szenzációhajhász címét átvéve" számos médiatartalom-szolgáltató arról tájékoztat, hogy áramot vezetnek a határkerítésbe, az ideiglenes biztonsági határzárba. Márpedig – mint felhívták a figyelmet – az index.hu tudósításából is kiderül, hogy a határkerítések nincsenek áram alatt.

A kettős határkerítéssel párhuzamosan, mintegy 10 kilométer hosszban építettek ki egy helymeghatározásra alkalmas biztonságtechnikai jelzőrendszert, amely "korlátozott energiájú elektromos impulzusokkal működik". Ez a biztonságtechnikai jelzőrendszer a magyar-szerb határszakasz teljes hosszán megépül.

A BM ezzel együtt kiemelte, hogy a jelzőrendszert – a szabványnak megfelelően – a nemzetközi minősítő "emberi élet veszélyeztetésére alkalmatlannak" minősítette. A jelzőrendszer kiépítése közben történhettek munkahelyi sérülések – amelyről a kivitelező tud nyilatkozni –, de a rendőrséghez nem érkezett ilyen bejelentés – áll a BM közleményében.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
És miért nincs? Legyenek ott kutyák, patkányfogók és flammenverferek. Ha kell tankok.

Ja és medvecsapdák, kifejezetten azért, hogy az engedély nélkül a határt áttörő behatolók lábikrája el legyen kapva.

Feltételezem, hogy a nyafogók csak szimplán hülyék és nem hazaárulók (az orbánt nem itt kell szidni balfaszok, ad rá muníciót bőven)
Csizmás Kond
@Béla333: Béla az nem ráz, az csak jelzőáram ami néhány volt...azzal működnek a kamerák meg a mittudommik...de ha nektek ez szenzáció akkor mit mondjon egy bantunéger aki épp most érkezett a sivatagból.
Béla333
@Csizmás Kond: 19.31
Tényleg? Ki is próbálnád, vagy csak a szád nagy?:

"Áramot vezetnek a határkerítésbe
A dupla kerítés magyar oldalán feliratok figyelmeztetnek a veszélyre. A „Vigyázat! Elektromos kerítés!” jelzésből nem derül ki, hogy milyen erősségű áramot vezettek a kerítésbe, ahogy az sem, mekkora sérülést okozhat, ha megráz valakit.
A helyszínen úgy értesültünk, hogy egy munkást a felállítás során megrázott az áram, és emiatt kórházba került."
index.hu/belfold/2017/05/12/aramot_vezettek_a_hatarkeritesbe/

Ez neked csak működtető feszültség? Akkor javaslom te próbáld ki minden 100 méterenként, hogy igazad van-e?!
Csizmás Kond
@Béla333: ...Béla...ne vedd rossz néven de az elektronika és a villamosság egészen más.
Vegyük a kerítést...soha nem jártam még a közelébe sem viszont ha olyan áramot vezettek volna bele ami árt az embernek akkor azt egy valamiféle védővonallal, korláttal vagy akármivel elhatárolták volna legalább azon az oldalon ahol a magyar járőrök járnak.
A mese meg a ti reszortotok...olyant találtok ki amilyent akartok...jobbanmondva amelyik inkább szédít.
Béla333
@Csizmás Kond: 10.13
Szerintem ha csak kisfeszültség lenne a kerítésben, akkor nem tennének ki ilyen táblát:

"A dupla kerítés magyar oldalán feliratok figyelmeztetnek a veszélyre. A „Vigyázat! Elektromos kerítés!” jelzésből nem derül ki, hogy milyen erősségű áramot vezettek a kerítésbe, ahogy az sem, mekkora sérülést okozhat, ha megráz valakit."
"A szigetelt drótokat a kerítések belső oldalára szerelték, így feltételezésünk szerint kívülről csak akkor ráznak, ha benyúl az ember.
A feliratok egyébként magyar, szerb és arab nyelven figyelmeztetnek az áramütés veszélyére."
index.hu/belfold/2017/05/12/aramot_vezettek_a_hatarkeritesbe/

Úgyhogy legyél te a hős honvédő: menj oda és a tábla ellenére mutasd meg, hogy meg mered te fogni!
Utána jöhet a mese! A te meséd!
Csizmás Kond
@Béla333: ...de kell...a hülyébbek kedvéért...és itt a bizonyíték, hogy fogalmatok sincs mi az de basztatjátok.
...és az idézeted..." Vigyázat! Elektromos kerítés!”...a stop táblánál sem magyarázza senki, hogy vigyázz mert vonat gázol el vagy te ütsz el egy babakocsit...a lényege a figyelmeztetés nem a magyarázat ,mert arra az óvodától már tanítanak mindenkit...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.