A Miniszterelnökség megerősítette, hogy elképzelhető: Makónak és a környező 16 településnek vissza kell fizetni az uniós támogatást, amit az ivóvízminőség-javító programhoz kaptak.

A 17 település összesen 3,7 milliárdot költött, ebből 600 millió volt az önrész, a maradék 3,1 milliárd uniós támogatás.

A terv szerint 48 ezer háztartás jutott volna az európai elvárásoknak megfelelő vízhez. A tisztiorvosi szolgálat azonban jelezte, hogy az új rendszerben olyan baktérium van, ami korábban nem volt a vízben. A hibát azóta sem orvosolták, ezért kérheti vissza a támogatást az EU.

3 milliárd támogatást kaptak, 13 településen mégis ihatatlan a csapvíz

Az uniós forrásokat koordináló szervek műszaki szakértőt kértek fel, hogy megtudják, miért nem ad még mindig jó vizet a felújított rendszer. A vizsgálat szerint vállalkozói mulasztások – higiéniai szabályok megsértése, tisztítatlan, szennyezett anyagok felhasználása, nem megfelelő kivitelezés – vezettek ehhez. A fertőzés elterjedéséhez hozzájárult a nem megfelelő tervezés is, ezek akadályozzák együttesen a fertőtlenítést.

A 17 településből négy helyen (Nagyéren, Ambrózfalván, Pitvaroson és Csanádalbertin) üzemel az új ivóvízhálózat.

(24.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Az újnemzeti elit vállalkozók pénzzel való kitömése ehhez vezet. Csak reménykedhetni tudunk, hogy egyszer kókler munka helyett szakmai munkát is végeznek majd. Mivel nincs konkurencia erre nem sok esély van.
simmering73
Csak nem a nemzethy gázszerelő garázdálkodott ott is.
Béla333
Aki nem arra használta fel az Uniós pénzt, amire azt kaptuk, hanem azt ellopták, azokat arra kellene kényszeríteni, hogy a csapból folyó "ivóvizet" igyanak, csak és kizárólag!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.