A héten kezd egyeztetni a kormány képviselője, Altusz Kristóf külügyi államtitkár a Közép-európai Egyetem vezetésével a felsőoktatási intézmény jövőjéről – nyilatkozta Palkovics László oktatási államtitkár a Hír TV kérdésére.

Hozzátette, az Európai Unió aggályait a magyar kormány továbbra sem osztja, az Európai Bizottság az előírt időben megkapja Budapest válaszát.

Egy hónap késéssel kezd tárgyalni a kormány a CEU-val

Palkovics László azt is elmondta, Altusznak két feladata van. Az egyik, hogy hogy tárgyaljon releváns kormányokkal a kormányközi megállapodások előkészítéséről. A másik feladata a munkabizottságnak az irányítása. Amiben több minisztérium is vesz részt, nemcsak az oktatási minisztérium, hanem a Nemzetgazdasági Minisztérium is, akinek bármifajta olyan ügye lehet, amiben segítséget akarunk nyújtani.

Ezek a tárgyalások most kezdődnek, azt hiszem, a CEU-val pontosan jövő héten van már az első időpont, ezt most egyeztetik a kollégáink. Sok embert kell összehozni, úgyhogy a tárgyalások elkezdődnek

– nyilatkozta Palkovics.

A tárgyalás egy hónapot csúszott, Áder János köztársasági elnök ugyanis április elején azzal a megjegyzéssel írta alá a CEU törvényt, hogy a kormány haladéktalanul üljön asztalhoz az egyetem képviselőivel.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kisrigó
Nekem ez a mondat nagyon árulkodó " az Európai Bizottság időben megkapja Budapest válaszát" Tárgyalgatunk egy kicsit némi hókusz-pókusz, majd megmondjuk, amit a fényestekintetű eldöntött. Lehet, hogy ezzel az úrral viteti el a balhét, hogy ő arcvesztés nélkül hátrálhasson meg. Mert ugye a Gyurcsány, a Soros, no meg a brüsszeli bürokraták...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
pontosabban mostanra jöttek rá, hogy tárgyalniuk kell! =))
Qqberci
@RonaGyuri: Mostanra jöttek rá, hogy valaki már rázza felettük a pofonosfát...
kisrigó
Nekem ez a mondat nagyon árulkodó " az Európai Bizottság időben megkapja Budapest válaszát" Tárgyalgatunk egy kicsit némi hókusz-pókusz, majd megmondjuk, amit a fényestekintetű eldöntött. Lehet, hogy ezzel az úrral viteti el a balhét, hogy ő arcvesztés nélkül hátrálhasson meg. Mert ugye a Gyurcsány, a Soros, no meg a brüsszeli bürokraták...
CsipkeRózsa
A törvénymódosítás előtt kellett volna tárgyalniuk, és az ott elhangzottak szerint módosítaniuk a törvényt. Lehet, hogy nem is kellett volna a témával foglalkozniuk.
Eladott Ország
"Brüsszel visszaüzent: jöttök, vagy maradtok? Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke nem Orbán Viktor szotyolazsonglőrnek és félbemaradt Napóleonnak üzent, hanem nekünk, magyaroknak. Úgy értem, normális magyaroknak. A bizottság vizsgálatot indít többek között a CEU­-ügyben, a civil szervezetekkel kapcsolatos törvény ügyében, de az Állítsuk meg Brüsszelt­ kampánnyal összefüggésben is. Április végén várják a fő tudathasadást a megállított Brüsszelben és választ várnak arra az egyszerű kérdésre,
hogy Magyarország akar­ e bent maradni az Európai Unióban, vagy nem akar. Miután
Magyarország valószínűleg nem férne el a tárgyalóban, vagy ahol a válaszokat várják, Alcsút
fenegyereke fog választ adni a kérdésre. Márpedig ez aztán tényleg nem egy ember döntése. Meggyőződésem, hogy Timmermans szájával az Unió üzent. Nekünk, mindannyiunknak. Azt üzente, hogy figyelnek és látnak minket. Bele nem ugathatnak egy szuverén ország belügyeibe (és ez jól is van így), azt bizony nekünk kell eldöntenünk, hogy uniós polgárként óhajtunk­ e élni, vagy az Orbán família sarkában lihegve kivonulunk a közösségből. De döntenünk kell. Nekünk, mindannyiunknak. És tennünk kell azért, hogy a döntést tettek kövessék."
spu00
Érdekes hozzá állása van egyeseknek, főleg úgy , hogy vagy nem ismerik az EU levelét, vagy nem vesznek tudomást róla, s kialakítják téveszméiket.
Az oktatás nemzeti ügy, ezért az EU-nak véleménye lehet,de nem eljárás jogi, s ezért is " A szolgáltatás szabad áramlásáról " kell beszámolni, csak az nem érthető, hogy az USA mióta EU-s tagállam?
A Közéo-Európai-Egyetemre semmi sem tartozik a Lex-Ceu témából, miről beszélnének?
Itt a CEU-nak kellene kérni a Magyar államtól, de valahogy nem mernek, nem tudnak, vagy a Sorosék az USA illetékes kormányhivatalának nem találják az ajtaját.
Érdekes módon nagyon sok EU- s tagállamnál ugyan ez a helyzet, s ezért még senki sem háborodott fel.
Eladott Ország
@spu00: Nincs egyéb dolga ennek a szarházi kleptokrata rezsimnek, mint a CEU-val foglakozni? Nincs egyéb teendő a 4 millió koldus országában? Mi a büdös lof*szért kell ez az állandó osztályharc. Ahelyett, hogy harminc év alatt felzárkóztunk volna Európához, sikerült koldussá tenni az országot.
Pálinkafőző Rézüst
@spu00: @Eladott Ország: ". Szociológusok szerint a retorikában a régi antiszemita elméletek köszönnek vissza, miközben a populisták kirohannak az elitek és az EU ellen. Egy lengyel elemző boszorkányüldözésnek minősíti a jelenséget, amely mögött ott a zsidóellenesség is. És mivel Soros a liberális értéket támogatja, zsidó származású és milliárdos, így tökéletesen alkalmas, hogy a tekintélyelvű, jobboldali populisták a választók kemény magja számára őt tegyék felelőssé a világ bajaiért.

Magyarország 400 millió dollárt kapott a befektetőtől a Nyílt Társadalom Alapítványokon keresztül. Ehhez képest Orbán most arra készül, hogy bezárassa a CEU-t. Az OSI szóvivője azt mondta, hogy a támadásokkal a hatalom a figyelmet kívánja elvonni az ország igazi gondjairól, lásd az egészségügyet és az oktatást."
b1.blog.hu/2017/05/16/orbannak_mar_az_sem_segit_ha_a_tetteit_figyelik
justhpeter
Ugyanaz a pávatánc megy, ami mindenben.
spu00
@Pálinkafőző Rézüst: Érdekes módon Heisler Andrád, Kőves Slomó nem talált antiszemita jelleget a CEU témán, mivel az Egyetem ,mint olyan nem érintett az érintett törvény alapján, továbbra is ugyan úgy működhet, mint eddig.Tehát az oktatás szabadságát nem érte semmi inzultus. Ja, hogy a CEU, mely nem egyenlő a Közép Európai Egyetemmel, nem rendelkezik a nemzetközileg kötelező államközi szerződéssel / USA-M.O /, az nem vallás üldözés, ez csak az ellenzéknél az, hanem egy rátartiság, vagy nem tud ilyen egyezményt összehoznia SOROS.l
spu00
@Pálinkafőző Rézüst: Ha valaki nem tud válaszolni, akkor vagy tisztességesen, vagy sehogy. Így önmagát minősíti, megéri?
Pálinkafőző Rézüst
@spu00: a (ki)nevetés is válasz a sok demagóg hülyeségeidre... :)))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.