Kissé elszámolhatták a terveket, sajtóértesülések szerint egy másik épületbe kerülhetnek a buszok, vonatok, mozdonyok.

Némi zavar támadt az erőben az új Közlekedési Múzeum kapcsán, ugyanis a színfalak mögött már arról ötletel a kormány, lehet, hogy mégsem építik meg az összes föld alatti szintet a múzeumnál. 

Az eddigi elképzelés az volt, hogy a Városligetben a régi múzeumépület helyére egy újat húznak fel, csakhogy ez kisebb lesz, mint elődje, emiatt a föld alá négy szintet, valamint egy 350 férőhelyes parkolót terveztek. A bemutatótér összesen mintegy 30 ezer négyzetmétert tenne ki – olvasható a 24.hu cikkében.

Lázár János kancelláriaminiszter a legutóbbi Kormányinfón jelentette be, hogy elnapolják a Városligeti Színház megépítését, Hoppál Péter kultúáért felelős államtitkár pedig kedden nyilatkozta azt a köztévé egyik műsorában, hogy teljesen felújítják a múzeumot, de mellé egy új objektum is épül. 

A lap szerint az új építmény szervezetileg kerülhet a Közlekedési Múzeum mellé, de fizikailag nem. 

A 24.hu értesülései szerint olyan olyan helyet keresnek ennek az új objektumnak, amibe elférnek a nagyobb teret igénylő kiállítási tárgyak (mozdonyok, repülők, buszok). 

A Közlekedési Múzeum megújításának beruházását eredetileg 7 milliárd forintra becsülték, de mostanra az ár már 15,6 milliárd forintnál jár – olvasható a cikkben.

(Címlapi kép: mertek.hu)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Nem is értem miért nem olyan anyagból építették, mint a Rogán kecója? Az böfögésre tágul.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wpym
A csodalatos magyar vasut, onmagaban egy mozgo kozlekedesi muzeum. Azt hova teszik?
Equus
@wpym: Felcsútra, kiegészítőnek a Nemzettemető tezsvér kisvasútja mellé
Perwool
Nem is értem miért nem olyan anyagból építették, mint a Rogán kecója? Az böfögésre tágul.
nevemnick
Ebben is politika, akarom mondani mutyi van: a közlekedési múzeum anyaga nem fér be ebbe a csodálatos tornyos palotába? Nem baj, occóért odaadjuk ,,valakinek", az meg csinál belőle egy jó kis kaszinót, vagy gázszerelvény boltot, aztán majd építünk még egyet, de ha az se akkor usw...
Ennyi.

:D
papa.49
Egyetlen egy olyan dolgot nem találni amit ne tudtak volna elbaszni, ritka impotens társulat, csak a pénz lopásban jeleskednek!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.