Az Országgyűlés elnöke szerint sorsdöntő lesz a 2018-as választás, hiszen az lesz a tétje, hogy Magyarország megmaradhat-e a magyarok országának, ahol a magyar emberek érdekei az elsők, és ahol ők döntik el, hogy ki képviselje ügyeiket.

Kövér László kedd este a nemzeti konzultáció kapcsán szervezett országjárás bajai állomásán azt mondta:

jövőre az életünkről döntünk olyan értelemben, hogy folytathatjuk-e a család-, a gazdaság- és a nemzetpolitikában, amit elkezdtünk. A már mutatkozó eredmények ugyanis azzal kecsegtetnek, hogy egyszer valóban európai életminőséget adó, nyugodt, békés országban élve nevelhetjük gyermekeinket és unokáinkat.

Kijelentette: a mintegy másfél millió ember, aki már kitöltötte a nemzeti konzultáció kérdőívét, igazolta, hogy szükség van az ilyen jellegű politikai tájékoztatásra, a párbeszédre.

A házelnök hangsúlyozta: ahogy szükség volt a békemenet többszöri megismétlésére az elmúlt esztendőkben, ugyanígy erősítette a kormány álláspontját az is, hogy minden fórumon hivatkozhattak azoknak a konzultációknak az eredményeire, amelyek során az emberek elmondták véleményüket.

A mostani konzultáció apropóját a brüsszeli fejlemények adják. Ezek pedig arról szólnak, Brüsszel nem nyugszik bele, hogy Magyarország és a hozzá hasonló országok megpróbálják a saját szuverenitásukat legalább részben megőrizni, fenntartani a jogot, hogy a saját népük, a saját nemzetük alapvető kérdéseiben maguk döntsenek.

Az Európai Unió jövőjéről kialakult összeurópai vita kapcsán megjegyezte, az Európai Bizottság álláspontja szerint "a kutya ugat, a karaván halad", ahol a kutya Magyarország. Történhet bármi, a választók mondhatnak bármit, a brüsszeli "bürokratikus gépezet" csak megy tovább Európa központosításának irányába. Azon az úton, amely napról napra újabb és újabb területeken kurtítja meg a nemzetállami hatásköröket.

A magyar kormány lehetőségeit, hogy megvédje a határokat, hogy megőrizze a rezsicsökkentés eredményeit, illetve, hogy az adó- és bérpolitikával megpróbálja Magyarország gazdaságát versenyképessé tenni, hogy ez a gazdasági növekedésen keresztül a magyar emberek jólétét eredményezze. A felzárkózást ahhoz a jóléthez, aminek a céljával annak idején az Európai Unióhoz csatlakoztunk – részletezte.

Kövér László beszélt arról is, hogy a magyar kormány azért is a támadások kereszttüzébe került, mert azt hirdeti, hogy Magyarországon egy olyan társadalomnak, közösségnek kell kialakulnia, amelyben a munka biztosítja az emberek boldogulását.

A segélyek helyett munkalehetőségeket kell teremteni, mert a munka megbecsülése tarthatja fenn hosszú távon azt a társadalmat, amelynek fundamentumát a családok adják. Csak akkor van értelme azonban jövőről és politikáról beszélni, ha a családok erősek. Az elmúlt esztendőkben közösen megteremtett gazdasági lehetőségeket éppen ezért a nemzetként értelmezett családok megerősítésére fordítja a kormány – tette hozzá.

Hangsúlyozta: nem kérdés az sem, hogy mi különbözteti meg az ellenzéket a kormánypárttól. Orbán Viktor miniszterelnök szavait idézve elmondta: az ellenzéki politikusok döntő többségével szemben az kormánypárti politikusoknak szenvedélyük Magyarország. Ennek az országnak pedig a magyarok országának kell maradnia, amit most komoly veszély fenyeget.

(MTI)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

grincss
Igazad van Laca!
A ti életetekről fog dönteni a nép!
Szarban lesztek, vagy vason!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
gepnarancs.hu/2017/05/kover-laszlo-szerint-az-ellenzeknek-nem-fontos-hogy-az-orszag-a-magyaroke-legyen/
Na igen, ezért az ellenzék lepaktált Putyinnal, meg Kínával, hatalmas összeggel
növesztve az államadósságot.
Most már csak az a kérdés, hogy az oroszok, vagy a kínaiak fogják bekebelezni az országot !
wpym
Pont leszarom a valasztast jovore is; kozonseges, koztorvenyes bunozokre nem pazarlom az idom es energiam.Ha egyszer lesz olyan figura, aki nem bunozo es valoban az orszag sorsa erdelki, akkor szavazok en is, de addig teljesen mindegy, hogy melyik korrupt, rablo politikus van hatalmon.
quadrocopter
@nyanya001: Lehet, hogy Orbán, lélekben már készül a rezsim leváltására és jó nagy rakás szart hagy maga után az új kormányra?
nyanya001
@quadrocopter: Az már megvan, csak növelni tudják.
Ha mégis lesz kormányváltás, hát azoknak nagyon fel kell kötni a gatyát, mert
ezek mindenütt ott vannak, minden stratégiailag fontos pozíciót a nyalogányok
töltenek be.
Eladott Ország
"Fejezzük be a faszba ezt a nyavajgást, mielőtt végleg belesüppedünk a mocsárba! A szoba
közepén bűzlő szarkupacot nem csipketerítővel kell letakarni, nem drága kölnivel kell
locsolgatni, még csak árvalányhajat sem kell bele ültetni, mert az attól még bűzlő szarkupac
marad. Ha van lapát, akkor azzal, ha nincs, akkor puszta kézzel, de ki kell hordani a
trágyadombra, kitakarítani, fertőtleníteni. Aztán majd lehet kezet mosni, ha szarosak lettünk.
Egy valamit nem lehet. Nem lehet apatikusan ücsörögni, nem lehet az egyik szart a másik,
régebbi szarral elfedni és kurvára nem kellene csupa jószándékból, vagy álságos segíteni
akarásból odaállni a szarkupac és az azt eltakarítani akaró közé azzal a hazugsággal, hogy csak a másikat akarja megvédeni attól, hogy be ne piszkolja a kezét."
quadrocopter
@nyanya001: és a tetű Kövér még 4 évet kért! Pöcsönként 50 évet adnék nekik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.