Ugyanakkor a cannabis legalizálása még nem időszerű Magyarországon.

Megdőlt a kapudrog elmélet a marihuánával kapcsolatban – mondta Zacher Gábor toxikológus az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

A szakértő szerint ugyan a kapudrog elméletet ma már nem tartják megalapozottnak, de a praxisában azt tapasztalta, nagyon sokan kezdték a marihuánával, majd azután tértek át más kábítószerekre. Ugyanakkor valóban nincs törvényszerűség aközött, hogy ki milyen utat jár be a kábítószerekkel kapcsolatban.

Elmondta azt is, a cannabis legalizálása nem időszerű Magyarországon, viszont a fű orvosi felhasználásáról lehetne és kellene is vitatkozni.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
sosem hittem volna, hogy a cigi/alkohol kombót lehet fokozni...épp itt az ideje, megjött a fű..együtt csak csak sikerül tönkretenni az embert...

hurrá!
KisGenyo2
A legtöbben nem a fűvel, hanem az anyatejjel kezdik. Azután jön a többi! ;-)
36
Egy dolog, e mögött is ott áll: A PÉNZ.
karma1
Zachernek egy kicsit el kellene melyednie a magyarorszagi orvoslas torteneteben, es rajonne, hogy a marijuana VOLT MAR ORVOSI VENYRE kivalthato cigaretta formajaban, kb. 40 evvel ezelott is.
Ez szemelyes tapasztalat, anyukam nagyon sulyos asztmas volt, es mar minden gyogyszert vegigprobaltak rajta, amikor az orvos felirt neki egy receptre 10 szal cigarettat, amit a patikaban lehetett kapni. (Igaz, hogy csak az Emkevel szemben a nagy 502-es gyogyszertarban, de en meg 18 eves sem voltam, es elhozhattam a patikabol a cigit anyu tobbi gyogyszerevel egyutt). A doki azt mondta, hogy amikor erzi, hogy jon a roham, akkor szivjon 2-3-at ebbol a cigibol, majd oltsa el ovatosan es a maradekot tegye el.
Nalunk senki nem dohanyzott a csaladban, igy anyukam eleg nehezen, de talan 1-2-szer megprobalt ragyujtani, de nem birta letudozni, mert nem ismerte a technikajat. A cigi raadasul allati budos is volt, igy kedve se nagyon volt hozza, mondta, hogy ez kivul-belul szar, es neki nem kell. Elt a foldszinten egy neni, o viszont lancdohanyos ES asztmas is volt, mikor anyu elpanaszolta neki, mennyire nem jo neki ez a cigi, akkor a neni lecsapott a cigire, es mondta, hogy adja neki, mert neki viszont hasznal.
Amikor kijottem Uj-Zelandra, az egyik korai "illat"-elmenyem a marijuanas cigiszag volt, amit fiatalok eloszeretettel fogyasztanak errefele (na meg titokban termesztik is).
Ekkor jott vissza az "illat"-emlek 40 evrol: anyukam mar akkor mariujanat kapott a legvadabb Kadar-rendszerben, minden kulonosebb tilto rendelkezes nelkul, amikor mi meg azt sem tudtuk, hogy a drogok milyen sulyos gondot okoznak vilagszerte, foleg Amcsiban.
Szoval csak bogarasszon, Zacher ur, es csodakat fog talalni a magyarorszagi orvoslas torteneteben...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.