Jelenleg a korábbinál is nagyobb szükség van arra, hogy kiálljunk Magyarország mellett – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a nemzeti konzultációról szervezett országjárás keretében tartott váci lakossági fórumon szerdán.

Rétvári Bence kiemelte:

az ország akkor van jó kezekben, ha olyanok döntenek róla, akik beszélnek magyarul, ismerik a történetét és itt képzelik el a jövőjüket, mert amikor a történelem során ez nem így volt, az sosem járt kedvező következményekkel az országra nézve.

A magyarok érdekét a magyarok képviselhetik. Magyarország 2010 óta sok erőfeszítést tett, hogy megerősödjön, egyesítse a nemzetet határon innen és túl, és ezt fenyegeti most óriási veszély: a bevándorlás és az európai politika átalakulása – közölte. Hozzátette: "mi azonban megvédjük az eredményeinket".

Úgy vélte, vannak olyan ellenzéki politikusok, akik eltagadják mindezeket a veszélyeket, miközben rengetegen várakoznak jelenleg is, hogy Európába jöjjenek.

Az államtitkár kitért arra: ellen kell állni a folyamatos nyomásgyakorlásnak, mert ma az a tét, hogy meg tudjuk-e védeni a kerítést, vagy aktivisták Soros György és Brüsszel támogatásával lebontják-e azt. Soros György szeretné a szabad határok eszméjét az egész világon megvalósítani, amivel Európa kulturális összetétele megváltozna – vélekedett.

Rétvári Bence hangsúlyozta: azért, hogy Magyarország a magyarok országa maradjon, elindították a nemzeti konzultációt, és rekord magas a résztvevők száma.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő előadásában arról beszélt, hogy jelenleg három erőközpont van a világon: az Egyesült Államok, Kína és Oroszország, Európa nincs közöttük, ráadásul Európa a Brexittel is meggyengül.

Úgy látja, Európában három konfliktus várható a jövőben: a migráció mellett nagy Albánia lehetséges létrejötte, valamint az ukrajnai helyzet; belátható időn belül tömegek indulhatnak meg onnan Nyugat felé.

Maróth Miklós egyetemi tanár, iszlámszakértő kifejtette: a migráció régóta gond, de amíg kezelhető mennyiségben érkeztek a bevándorlók és beolvadtak a társadalomba, nem jelentett akkora problémát. A tömeges migrációval az a baj, hogy a történelem során kétféle kimenetele volt: vagy elüldözték a betelepülőket a helyiek, vagy nem vették észre, milyen sok bevándorló érkezett, és őket üldözték el – magyarázta.

Kijelentette: ma Európában tömeges migrációval állunk szemben, és ennek oka, hogy míg a népesség Európában csökkent, a közel-keleti és szubszaharai országokban gyorsan növekedett. E térségekben kimeríthetetlen tömegek vannak, olyan sokan vannak, hogy megváltozathatják az itteni etnikai összetételt – vélekedett Maróth Miklós.

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Egyétek meg, amit főztetek - parazita csicska! Álljon ki mellettetek - merthogy nem az országról van szó, hanem egy mocskos, aljas, sunyi görényqrmányról! - a Mészáros mangalica!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Egyétek meg, amit főztetek - parazita csicska! Álljon ki mellettetek - merthogy nem az országról van szó, hanem egy mocskos, aljas, sunyi görényqrmányról! - a Mészáros mangalica!
CsipkeRózsa
"Rétvári: Nagy szükség van a Magyarország melletti kiállásra"

Talán nem kellett volna eljuttatni Magyarországot oda, hogy szükség legyen erre a kiállásra.
kakaósbögre
nos,én veletek nem nem állok sehová.tisztességes ember nem kvaterkázik fideszessel.
Fradigege
Ne Magyarországgal takarózzatok. Ti kutyultátok ezt a szrt, mellettetek senki ne álljon ki. Lapátoljátok vissza a lóba a szart.
Jozefina
Nagyon hülye rétvári!!! Magyarországot senki nem akarja bántani és nem is bntja. A ti rablóbandátokkal élen orbánnal van a baj és ezt valóban nem lehet hagyni!!! Térdre imára csürhe!!!
Béla333
"Nagy szükség van a Magyarország melletti kiállásra"

Én is így gondolom! Ezért megyek vasárnap tüntetni!
solidedge
Teljes szívemmel kiállok a demokrácia és Európa barát Magyarország mellett. A felmérések szerint a többség is ezt akarja. Ezt a Magyarországot támadta meg a Fidesz, tehát kedves Rétvári úr át kellene állni Magyarország oldalára.
vonotok
Talán azért, szarba rántottátok ezt az országot, most könyörögtök, hogy álljunk ki mellettetek, hát a f...t.
bakegya
Magyarország marad-A MÉSZÁROS lőrincet viszont nyugodtan lökjétek magatok elé és építessetek vele JÓ BÖRTÖNÖKET A FIDESS-KÖRÖSZTÉNYEKNEK mert hogy nem a SOROS FOSZTOTTA KI ilyen SZÉGYENTELJESEN A MI HAZÁNKAT ÉS NÉPÉT AZT TUDJUK.
simmering73
Álljon ki a nyájatok a sarokra mellétek!
tutajos
Аллах помилует тебя нет!
/Allah se irgalmazzon nektek!/
papa.49
Nagyonhülyebence most mit vernyákolsz, mikor mondtuk kár az oroszlán bajszát húzgálni röhögtetek rajtunk, most felébredt, és lemarja a fejeteket, oszt. jónapot!!!
Zeta
Nem kellett volna az egyirányú úton szembe menni Európával, a nyugati demokráciákkal szembe menni. Nekik kellett volna európával normálisan kommunikálni
a helység kalapácsa
"az ország akkor van jó kezekben, ha olyanok döntenek róla, akik beszélnek magyarul, ismerik a történetét és itt képzelik el a jövőjüket, mert amikor a történelem során ez nem így volt, az sosem járt kedvező következményekkel az országra nézve."

Ez egy ordenáré nagy hülyeség - és mindamellett, nem igaz!

Régen legalább meg volt a látszata az értelemnek nálad, de mára már a látszata sincs meg.

Annyit tanulni azért, hogy olyan hülye maradj, mint voltál, vagy még rosszabb...

"Te tudod." - írnám, de igazából nem tudod, és ez a baj veled, meg a hozzád hasonlókkal.
justhpeter
@a helység kalapácsa: Való igaz, mióta az értelmiség és az értelem elhagyta a fideSS-kdnp-t, azóta nem maradt más csak a hit abban, hogy egyszer majd megjön az eszük, de tévedtek, mert a KO előbb jött mint várták. A zsűri lepontozta a kettős beszédet és a pávatáncot. Köszönjék meg a lehetőséget, amivel nem tudtak élni és menjenek a térerőhiányba.
namihami
Ahányszor meglátom ennek a marharépának a jóllakott, de még nem büfizett óvódásfejét, mindig áldom a sorsot, hogy az oktatásommal eltöltött évek nem vesztek kárba.
Ez a baromfi erre a tökéletes iskolapélda.
lusta
Most akadt kezembe egy nagyon jó beszélgetés.

- A menekültek befogadása erkölcsi kötelesség.
- Miért?
- Ha feltételezzük, hogy a többség kereszt(y)én(y), akkor ez a kötelesség a felebaráti szeretetből következik.
Béla333
Aki ki akar állni Magyarországért, az segít eltakarítani a Fideszes csürhét.
Minél előbb, annál jobb!
Találkozzunk vasárnap a tüntetésen!
bencemacska
Rétvári! Ne téveszd össze Magyarországot a Fidesszel, mert:
"Az úton még poroszkál , Nemde néhány" egyéb párt!!!
Akik szintén ennek az országnak a lakói, "csak" becsületesek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.