Hat nappal későbbi születésnapjára készülhetett már M. Dávid, a 23 éves fiatal, akit a Dózsa György úti megállóban gázolt el egy autó.

Mint ismert, a hétfő délutáni Dózsa György úti balesetben két autó, egy Mercedes és egy Citroën ütközött össze, és az utóbbi letarolta a trolibuszmegállóban álló embereket. Egy ember, M. Dávid azonnal meghalt, K. Péter, a Citroën anyósülésén utazó férfi pedig a kórházba szállítást követően hunyt el. A 23 és a 37 éves áldozatok mindketten a Fővárosi Vízműveknél dolgoztak. A balesetben tízen sérültek meg.

A Blikk úgy értesült egy közeli ismerőstől, hogy K. Péter feleségéhez és imádott kisfiához tartott haza, a családja volt a mindene.

M. Dávid pedig a születésnapjára készülhetett, az ugyanis a baleset után hat nappal lett volna. 

Hihetetlen kedves, céltudatos srác volt, a halála pedig váratlan és igazságtalan. (...) Pár hónapja talált rá a szerelem, azóta szinte elválaszthatatlanok voltak a barátnőjével, már bizonyosan készültek Dávid születésnapjára, az ugyanis a baleset után hat nappal lett volna

- mondta el a lapnak Dávid egyik barátja.

Testvérem egy nagyon életvidám, családját szerető, gazdag baráti körrel rendelkező sportember volt. Nagyon sokan szerették, és az elkövetkezendő évekre is komoly tervei voltak

- mondta el a Blikknek Dávid öccse, Tamás, aki egyben megkért mindenkit, hogy tartsák tiszteletben a család gyászát.

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja, a Mercedes kabriót vezető M. Richárd – aki 10 éve a kecskeméti maffiaper egyik vádlottja volt – ugyanis azt állítja, hogy a Citroën eléfordult, mivel mindkettejüknek zöld volt a lámpa. M. Richárd azzal sem értett egyet, amit a szemtanúk állítottak, hogy 120-130 km/h-s tempóval közlekedett a Dózsa György úton, bár azt elismerte, hogy gyorsan ment.

M. Richárdot a rendőrség tanúként hallgatta ki, a férfire műtét vár, a balesetben ugyanis megsérült a bokája.

"A rendőrség kirendel műszaki és közlekedési szakértőt, akik a helyszíni szemle adataiból tudják rekonstruálni, hogy mi történt, például, melyik autó milyen sebességgel hajtott. A tanúvallomások is perdöntőek lesznek. Bármikor válhat valaki tanúból gyanúsítottá, ehhez azonban egyértelmű bizonyítékok kellenek" – olvasható a Blikk cikkében.

(Címlapi kép: MTI/Mihádák Zoltán)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.