Nem jogerősen több mint hétszázezer forintos pénzbírságra ítélte a bíróság azt a férfit, aki áprilisban egy ételfestéket tartalmazó műanyag flakonnal megdobálta a budapesti Terror Háza Múzeumot – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Tízezer forintos kárt okozott, hétszázezret kell fizetnie a Terror Házát megdobáló férfinak

A közleményben az áll: a 45 éves férfi április 13-án éjfél körül háromszor megdobta a félliteres flakonnal a VI. kerületi Andrássy úton található Terror Háza Múzeumot, ennek következtében az épület fala mintegy húsz négyzetméteres felületen beszennyeződött.

A rongálási kár hozzávetőlegesen tízezer forint.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban csütörtökön bíróság elé állította. A Pesti Központi Kerületi Bíróság a váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és ezért őt 720 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, nem jogerősen.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Elképesztő a hordának való mindenáron-megfelelés bírói döntése! Hova pályázik a bíró?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus
a bíró nyilván azt hitte, a bíróság épületét dobálták meg...
Peller Anikó
Legyen precedens értékű az ítélet, az okozott kár 70-szeresét kell megtéríteni.

Most hirtelen nincs annyi nulla nálam amekkora kárt már eddig is okoztak a károkozással megbízott kébviselőink, de ám legyen. Az okozott kár (becsléssel megállapítható) 70-szeresét fizessék vissza méltóságos választott eleink.
papa.49
Akkor gyíkfejű fütyisznek mennyi kárt kéne megtérítenie, rámenne a lőlő összes vagyona, vagy a hazugovicsé???
vladimir putin
Ez ugy van, hogy itt nalunk is felazsiaban a mindenkori elnok vagyonanak megfelelo osszeget kell befizetni ilyen buncselekmenyek eseten.
Az a nagy szerencseje, hogy ezt nem Moszkvaban csinalta, mert akkor 210 milliard dollar lett volna a buntetes.
namihami
Kérem a bíróságot, hogy ezt a csodafestőt kötelezze arra, hogy nálunk is fesse ki a lakást. 1/2- azaz félliter festékkel 20 azaz húsz négyzetmétert összefestékezni, az bizony nem semmi. Ami, számoljunk úgy, hogy 5x4 méteres felületet jelent. A 10x2 vagy 20x1 méterről, már fizikai okok miatt is, de szó se essék. Az ilyeneket kéne beállítani a szobafestőiparba, mindjárt olcsóbb lenne a festés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.