Magyarok újabb százezrei készülnek elhagyni az országot.

A Magyar Nemzet egy most közzétett nagyszabású kutatásra hivatkozva azt írja: további 370 ezer ember vándorolhat ki néhány éven belül Nyugat-Európába.

A KSH felmérése szerint a fiatalok és a középkorúak jelentős része már szervezi is külföldre költözését. Még ennél is többen vannak azok, akik álmodoznak a kivándorlásról: a 18–40 éves korosztályból már 680 ezren, vagyis minden harmadik ember gondolkodott már azon, hogy más országban folytassa az életét.

További 370 ezer ember vándorolhat ki néhány éven belül Magyarországról Nyugat-Európába

(Fotó: Pixabay)

132 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Inkább zargassuk el a Fideszes csürhét és csináljunk egy élhető országot!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Inkább zargassuk el a Fideszes csürhét és csináljunk egy élhető országot!
magyarbakancs
Hanyatló nyugat ahogy Orbán zavaros elméjében létezik.
Hanyatló ezért készülnek a fiataljaink elhagyni az országot.
Mert itthon csak Brüszelezés,Sorosozás,Simicskózás folyik a csapból.
qxy
@Béla333: Tudod Béla igazad van. de tudod te is hogy egy " Béla nem csinál nyarat. "Én is akartam annak idején. nekem se ment. mindenki lexarja
béla kovács
Nem hisznek a vezérnek, az ígérgetéseknek ? " Hazaárulók "!!!
Equus
csak a kalandvágyók, a tehetetlenek maradnak és a politikusok. Egy redvás cigány és bandája miatt néptelen lesz az ország. Pontosabban lesz népe, de a magyar másodlagos lesz a cigány után. Csak meg kell nézni a népesség összetételének alakulását a módszerváltás után.
Sziszifusz
A fiatalok kivándorlása sokkal veszély az ország jövőjére, mint bármi más, amit az emberek agyát átmosva, Orbánék mantráznak.
Ha ez így megy tovább Magyarországon az öregek, a közmunkások és a Fideszes potentátok maradnak.
justhpeter
Ez a nemzeti-keresztény kormány legnagyobb eredménye. Mire a rendszer kimúlik csak a nyuggerek, a közmunkások és a fideSS-kdnp csürhe marad itthon.
Nessy
@justhpeter: Sajnos igazad van! De van az a kor, amikor már az ember azt mondja, hogy "ezt a kis időt, ami esetleg hátra van, már itthon kell kibirnom"!
Ezzel egy bajom van, hogy még szellemileg nem jutottam el a "Viktor szeretünk" szintre, így nehezebben viselem.
F_Viktor
370 ezer...
S mennyien lesznek mikor az orszag tavozik az EU-bol, s putyler fogja kormanyozni, lerabolni Magyarorszagot?
Nessy
@F_Viktor: Akkor megint leereszkedik a "vasfüggöny", és marad mi volt, a puszta lét! csak akkor már keletre sem igazán utazhatsz! Jön az útlevél, vízum, valuta korlát. Legalább is a plebsnek. és kötelező lesz az orosznyelv, a királyi média, a felvonulás Orbán előtt!
Béla333
@qxy: 09.06
Nézd! Gyermekeim nemsokára eldöntik, hogy menjenek vagy maradjanak!
10 év múlva már lehet, hogy engem sem fog ennyire érdekelni hogy képesek vagyunk-e saját magunknak egy élhetőbb országot kialakítani, de most még nagyon is!
Én nem azt szeretném, hogy majd Karácsonykor hazajöjjenek látogatóba, hanem hogy találják meg itthon a számításukat.
De ettől egyenlőre olyan messze vagyunk, mint Makó vitéz Jeruzsálemtől!
Így van dolog bőven!
F_Viktor
@Nessy: Jol latod, szurrealis, de nagyon nagy e remalom realitasa.
Eladott Ország
"Népünk bölcs vezére, aki utoljára a kínai emberekkel fedezett fel lelki rokonságot,
mindannyiunk egetverő szerencséjére idejében hazakacsázott és osztotta az észt a
magánrádiójában. Szerintem a Cinege utca pincéjében lehet egy stúdió, oda elég frissen
beszerzett kínai papucsban és valódi nájlon, kézzel gépihímzett hátú kimonó­ otthonkában
levonulni, még csak fogat sem kell mosni. Orbán Viktor, aki magánbirtokának tekinti az országot – tévesen, mert az nem az ő, hanem a felcsúti szomszédja nevén van – szólott az alattvalókhoz. Szinte látom magam előtt Reszelőfalán Krumpli nénit, ahogy a konyhában maga alá igazítja a hokedlit és beizzítja a Sokolt, hogy jobban hallja a vallási vezetőt. Megboldogult ifjú koromban mi is így hallgattuk a Szíriusz kapitány kalandjait (az idősebbek a Szabó családot), később a könnyűzenei műsorokat. Csak ezek bennünk nem okoztak maradandó kárt, pedig akkoriban volt menő a Boney M. Krumpli néniben meg kárt okoz, ráadásul másfél millió Krumpli néni van, ez meg elég nagy tehertétel ennek a nyomorult országnak. Pedig ha belegondolok, hogy a Szabó családdal együtt ott volt nekünk Kádár és akkor is volt marhasok Krumpli néni, aki az élete árán is megvédte volna a puritán kommunista vezért és rendszerét, akkor most sem kell pánikba esni. Az a rendszer is széthullott a francba, a Krumpli nénik megtalálták maguknak a következő Kádárt, csak most Orbánnak hívják." És a nem "krumpli nénik" a fiatalok és a középkorúak jelentős része már szervezi is a külföldre költözését.
qxy
@Béla333: el mondom az igazat. Én sem akartam ki jönni. A család unszolása volt, mert az iker tesóm nagyon akart menni nekem meg az a dolgom hogy vigyázzak rá"" ( ezt ma sem értem) Az álma az volt hogy ki viszi a családot és minden fasza lesz . Na fél év múlva úgy döntött hogy nem bírja és haza ment én Meg igértem ki megyek, ki is jöttem és kint van mindenki. Én ki hoztam a családot 2001 be és szarakodnak hogy de szemét vagyok mert nem küldök havonta mindenkinek legalább egy százast.Már két évem van és rente. megyek nyugdíjjba és szarok az egészre. 71 óta van munka viszonyom . 47 év kell. Ezt már kibírom és végig horgászom a világot és zenélek meg finomakat főzök.Szerintem megérdemlem. Kurva sok ember ötvenen felűl és tíz év munka viszonya nincs. én megérdemlem hogy azt tegyek amit szeretek.( szerintem)
Béla333
@qxy: Jó pecázást! Csak vigyázz, hogy a nemzet pecásával össze ne akaszd a bajuszod! Állítólag büdös...
Perwool
Magyarországon lépésről lépésre szorul vissza a szólásszabadság.
Orbán nem tűr meg semmilyen kritikát, a híveknek pedig semmi bajuk ezzel.
Nem véletlen, hogy a fiatal generáció egyre nagyobb része nem Magyarországon akar megöregedni és ennek nemcsak gazdasági okai vannak...
Jelenleg jövőkép nem létezik..vagy csak olyan, hogy tanulj és menekülj innét... ami azért nem túl lelkesítő valljuk be.
Perwool
Még egy pár szó.
Általában azok mennek el akiknek tele a tö...k az ígéretekkel, a feketemunkával,a fizetés nélküli életükkel, és az élhetetlen agyonpolitizált állandó szabadságharcban, kampánylázban élő orbánlanddal.
Borsodi
A saját országunkból nem elmenekülni kell,ha nem elzavarni a fideszt és elűzni Orbánt minél messzebb.
elnyomott
Lelgalább olyan reménytelenséget hoznak az országra, mint a jelen hatalom.
Tompa Mihály szavai jutnak eszembe:
"...ki távol sír e nemzeten, megútálni is kénytelen legyen!"
qxy
@Béla333 Tudom sajnos. de leszarom őket. Lehet hogy egy két alkalomra beugrok a rendezvény buliba amit csináltam otthon és ha jönnek a Cecvarekek, sutyiba bebaszni mint atom és szét kurunk mindenkit, mert ez volt. akkor adok a szájuknak Ott, csak vendég aki mindent meg kap. De vannak szabályok és ha nem tartja be akkor megy is a füles meg a tasli.Hogy bepanaszol? kinél?? Mit mondana? hol pofoztam le? Részegen ezek, akkora barmok hogy na ( büszke is vagyok ha nézem a parlamenti adást hogy ,- jé, ezt a faszt is lepofoztam. ezt meg kidobtam mint a macskát. ez is itt van? tudod mit csináltam a nejével?
Clavigo
Nem baj,,,,,, Legalább az Orbán-konda még jobban tud teljesíteni..Semmi szükség ebben az országban a normális emberekre.Meg addig kell menni,,míg a Zsírmore kerítést húzat a nyugati határra,,miután kib@sztak minket az EU-ból...
qxy
@Borsodi: Na de kik lennének azok a Magyarok akik ezt meg is teszik?
Idézem Perwolt.-( feletted)azok mennek el akiknek tele a tö...k az ígéretekkel, Na nekem is ígérték hogy ha kiállok az igazságért mellém állnak.Én kiálltam, meg mondtam, és a kutyám állt csal mellettem Mindenkinek dolga volt. Csak duma hogy " fogjunk össze" Sajnos a Magyar nem ilyen"
Equus
@durbincs: 10.55 A sáskák már a nemzet nyakán vannak. Nevük is van: a fősáska egy geci, aztán van gázszerelő, kuszaszem és a többiek
Perwool
@Borsodi: Utóbbi kiruccanásuk Kína!
Orbán aki az európaiság negatívumaként emlegeti a szabadságvágyat, azt a Kínát hozza fel példaképnek, ahol a dolgozók fillérekért dolgoznak tíz óra feletti munkaidőben. Azt a Kínát, ahol tény, hogy derűsen szarnak az emberi jogokra.
A magyarok esetében ő – megmondja, hogy mi a jó népnek.
Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy én inkább szeretnék a rothadó Európa állampolgára lenni. Neki tetszik Kína, nekem meg Ausztria, Hollandia, Francia ország...

Végül is nincs azzal baj, ha valaki Kína, Oroszország és Törökország berendezkedését favorizálja, azzal van a baj, hogy ezt Magyarországra importálja, ahelyett, hogy ő maga költözne ezekbe az országokba.
coni
Ha a magyarok többsége kormányváltást akart volna, 2014-ben még volt erre esély.
Az a (milliós)kisebbség aki belátta, hogy magára maradt a Ner-rel és az őket támogató tömeggel szemben már 2014 óta tömött sorokban hagyja el az országot amit a KSH nem érzékel.
Ha 2018-ban nem lesz 2 fordulós választás soha nem jönnek vissza.
qxy
Nem tudom mikor derül ki hogy semmi értelme a választásoknak ez mind kamu. Már rég meg van ki kit vált le ki kinek a segge vége lesz és ki kit fog szopatni és ez olyan jól működő dolog hogy már a Kádár korszak döntött arról hogy ebből a kis cigány gyerekből a kis Viktorkábúúú eccer csak miniszter lesz. az MSZMP levél tárába van ha még meg van ez a dokumentum. na de miért is ott van??? Itt minden le lett zsírozva.Hogy ez nem igaz? de bizony ám hogy az.
csak kurva jó hogy a választásokat ki kell írni, kampány költségek, pót költség vetés, azt meg ugye el kell fogadni, és a kutya nem kérdezi mit is vettél ebből. De ha mégis akkor meg van erre is a forgató könyv . Ami a legjobb, ha szar az egész, egymásnak lehet ugrasztani a parasztokat. Te akartad, te választottad.és mindenki ezzel fog foglalkozni mi meg csak zsebeljük őket hisz ezért vagyunk
vadnarancs
Gondolom az m1 kanálison ez most a vezető hír...
karma1
@elnyomott: 12.17-re: Szep gondolat, csak kar, hogy egyaltalan nem igaz... Aki elment otthonrol, nem a hazajat utalta meg, mert azt nem lehet megutalni. A hatalmat, a politikat, azt a rossz, korrupt vezetest lehet megutalni csupan, ami jelenleg van. Aki elmegy, az nem azert megy el, mert gyava, hanem azert, mert azt latja, hogy ezt a rendszert mar csak eroszakkal lehetne megdonteni.
Szerintem 2108-ban is orban fog nyerlni, mert osszecsalja maganak a valasztast, ahogy 14-ben is tette.
Akarhogy nezzuk is, szellel szemben nem lehet pisilni...
orbanekat a sajat "barataik" fogjak huvosre tenni, akiknek most ezerrel nyaljak a segget, de mielott kinyuvasztjak oket valahol a Gulagon, azert a bankkodokat csak ki fogjak enekelni szep magas hangon.
Szep dolog volt 48, szep dolog volt 56, de nem biztos, hogy megint magyarnak kellene a magyar veret ontani...Maskepp pedig nem fog menni:
Az ertelmisegi magyaroknak azt kene tenniuk, mint Juhasz, Hadhazy, Szel Berni, Gyurcsany es a tobbi normalis, nem szelsoseges politikus teszi jelenleg is: fuggetlen, nyilt nemzetkozi birosagokhoz fordulni, mert egy nagyobb kozossegnek, az Unionak vagyunk tagjai.
orban minden szarral odarohangalt, feljelentgetett mindenkit, a 300 forintos vizitdij bevezetese miatt nepszavazast volt kepes kiirni. Akkor senki sem mondta a baloldalrol, hogy milyen undok orban, miert szaladgal folyton Brusszelbe arulkodni, mert a baloldal tudott viselkedni, nem azzal kerult vezetesbe, hogy mindenkit le-karaktergyilkolt maga korul hadonaszva, ahogy habony es finkelstein tanacsara teszi orban.
AMivel eddig a nemzetkozi birosagra mentek a magyar baloldaliak, abban meg mindig csak elmarasztalo iteletek szulettek orban ellen, es amely iteletekre nagyivben szarik orban is, meg a csicskasai is. Azt hiszi a potrohos zsebduce, hogy orokeletu lesz, es a szerencse mindig vele lesz... Hat mar egyre jobban ugy nez ki, hogy nem.
Ne iteld el es meg azokat, akik kulfoldre mentek: nincs ket egyforma sors.
Béla333
@Csizmás Kond: 14.29
Lesz! Ha te meg Orbán félázsiai csapata elmegy vissza Etelközbe! Ti úgyis keletre szerettek nyitni, nektek a Putyini "demokrácia" a jó demokrácia, hát menjetek oda és élvezzétek!
elnyomott
@karma1: -"Aki elmegy, az nem azert megy el, mert gyava, hanem azert, mert azt latja, hogy ezt a rendszert mar csak eroszakkal lehetne megdonteni."
Ezzel egyetértek. És ennek fényében aki elmegy, az szerintem gyáva.
Nem akarunk vért ontani, inkább maradjon minden, ahogy van.
Köszönöm szépen!
Csizmás Kond
@Béla333: ..Béla...nem akarom megmagyarázni te hova menj...de az etelköz annál százszor jobb hely !!!
Ördögvadász
@karma1: gyüttment a gyarmaton. Osztod az észt (ami nincs) únalmadban.
A törzs, nem beszélni magyar? Hiányzik a fehér kenyér? Magányos mákszem.
Béla333
@Csizmás Kond: 14.44
Mi a gondod? Te a pártutasítás ellenére nem szereted Putyin bácsit?
Neked nem a Putyini Oroszország a követendő minta?
Nem téged becézett Orbán félázsiai népségnek?:

"Orbán: veszekedős félázsiai nép a magyar"
"Másképp is lehet összefogást kovácsolni – például a skandinávoknál –, ám a magyarok erre szerinte képtelenek. „Az ilyen félázsiai származékoknál, mint mi, csak így megy. Itt mindenki okos, mindenki tudja, mindenkinek van jobb ötlete” – mondta."
24.hu/belfold/2012/07/26/orban-veszekedos-felazsiai-nep-a-magyar/

Neked nincs vitád semmiben a vezéreddel! Minden úgy van, ahogy a fényestekinTETŰ mondja!
Igaz?
Csizmás Kond
@Béla333: Béla, ahogy látom neked nem az a bajod, hogy én ki vagyok hanem az hogy te ki vagy...megnyugtatlak nem vagyunk rokonok...már csak a szösszeneteidet olvasva is kitűnik az a kevés ami elég az elválasztáshoz.
..és hogy ne legyenek rémálmaid...én tudom, hogy ki vagyok !!!
Béla333
@Csizmás Kond: 14.58
Igaz, hogy Erdélyi vagy? Nem itt élsz Magyarországon, és ezzel a Fidesznek való trollkodással keresed a kenyered? Őszintén!
Csizmás Kond
@Béla333: Béla, ezek a kérdéseid elég intimek ahhoz hogy neked mint akárkinek csak úgy válaszolgassak azok után hogy ahol csak tudsz kötözködsz és támadsz...a másik miért is kéne te tudd ki vagyok amikor nem a bemutatkozással kezded ?...őszintén nem úgy illenék ???
...amúgy félázsiai vagyok ...van valami gondod vele ?
Béla333
@Csizmás Kond: 15.09
Nem a származásoddal van a baj, hanem a gondolkodásoddal és az erkölcseiddel!
De Fideszesnek jó vagy így is!
Csizmás Kond
@Béla333: ..ja gondolkodás és erkölcs...navazzee...és mi baj a gondolkodásommal ??...nem tudod elfogadni hogy nem mindenki ugyanazon a hullámhosszon szívja a taknyot mind te ???..melyik demokratikus lószarban tanítják neked, hogy másként nem szabad gondolkodni ?
...és erkölcs...erre nem tudom mit mondjak...soha nem jártam olyan kupiba ahol megismerhettelek volna...
Béla333
@Csizmás Kond: 15.23
Ne ragozzuk, mondtam, hogy Fideszesnek megfelelsz így is, rendes ember meg már úgysem lesz belőled!
Csak egy dolog: nem tréfából írtam már többször is, hogy a szememben az is hazaáruló, aki látja, hogy az ország ellen tesz valaki, látja Orbánék hazaárulását, az ország orosz érdekszférába való közelítését, miközben igyekszik az Unióból kivezetni az országot és ezzel együtt támogatja a Fideszes csürhét ebbéli tevékenységükben!
Te pont ezt teszed!
teuton
@Csizmás Kond: Te gumicsizmas! Azt allitottad, teged nem fizetnek, hanem csak azert jarsz ide, hogy elmond a velemenyed. Kiröl, miröl? Mert a temahoz 1 szot sem szoltal eddig, semmi velemenyed nincs, mert semmiröl fogalmad sincs! Vajon miert akar minden 3. magyar felnöttkoru munkavallalo (a diakoknak pedig 60%-a!) Nyugatra menni??? Szerinted az eddig elment 600ezerböl mennyi akar visszamenni es tenylegesen mennyi ment vissza? Adatok, szamok, tenyek??? Csak sertegetsz es provolalsz mindenkit, mocskolodsz, migrancsozol uton-utfelen. Csak ennyit tudnak a fizetett trollok? Ja, ti nem a magas IQ-tokrol vagytok hiresek, hanem a primitivsegetekröl...
Köb Jani
@Csizmás Kond: Vakoknak demokrácia,olyan mint a látóknak a demokratikus lószar, egy biztos mindkettőnek büdös! Viszont nem tudnak mit kezdeni vele!
Csizmás Kond
@Béla333: ...te szemed...más szeme...szóval nézőpont... biztos hogy nem te vagy az aki ophtalmologushoz szorul ?...mert nagyon nagy a meggyőződésem hogy te nem is látsz csak valamire reagálsz...a divatot követve csinálod amit másoktól látsz...
...sajnállak Béla... ha majd a saját felfogásod szerint fogsz társalogni még beszélgethetünk.
Köb Jani
@teuton: A semmi az nálad lehet valami is, mert te hiszed, hogy valamit tudsz és az a valami a te terméked, pedig az a termék is pénzt foglal magában, mit te tényként kezelsz az valaki semmije:,csak a semmi tűnik valaminek valakinél aki képzeli magát valakinek, de értéke semmi!
Csizmás Kond
@teuton:...fizetnek csak nem azért hogy az ilyen magadfajta lószarokkal tereferéljek, ezt időtöltésből teszem, na meg kikerülhetetlenségből mert folyton beléd botlik az ember mint a csorda után a szarba.
...ja és migráncsolás...az jöjjön vissza akit hívok...na pá
...utóizé...soha senkit nem sértegetek előre, vagyis addig amíg a másik nem kezdi el...tehát aki kezdte az fejezze is be...ismétpá
Csizmás Kond
@Köb Jani: ...valami olyasmi, de épp azért nem kéne rágni...
Béla333
@Csizmás Kond: 15.40
Egyre kevesebb időd van a beszélgetésre.
Nemsokára eljön az idő, amikor a hazaárulókkal már nem fogunk beszélgetni!
Most se nagyon látom, hogy milyen értelmes dolgot tudnál mondani a Habonyművek propagandáján kívül?! Arra meg már senki nem kíváncsi, csak bőszítitek a normálisan gondolkodó embereket!
karma1
@elnyomott: Altalaban mindenben egyetertunk, akar le is gyavazhatsz, de a gyerekemet egyedul neveltem fel, gyerektartas es minden egyeb segitseg nelkul. Nem ohajtom elmondani ujra, hogy egy balesetet kovetoen egy evig nem tudtam jarni. Es kepzeld, a gyerekem ezalatt az egy ev alatt is kellett, hogy egyen, hogy szakkozepbe jarjon, es a lakbert meg a villanyt is valakinek ki kellett fizetni. Hat az nem Te voltal, aki ebben segitett! Aztan hiaba volt szakmam, akkoriban nem lehetett elhelyezkedni, plane 46 eves es no letemre, elvaltan, egy gyereket nevelve.
Hat tudod, hogy en nem alltam ki egy szal karddal a kezemben harcolni a politikusok ellen, - nevezz gyavanak.- megteheted! De csak akkor, ha Te harcosan kiallsz minden forumon, ott a neved mindenhol, meg ott a nyomod is abban a sorozat cselekvesben, ami a kormany megdontesere szolgal.
Majd ti, ferfiak eldontitek vegre, hogy mire jo egy no, ha Magyarorszagon szuletik, ott el, tanul, dolgozik, oda fizeti az adojat, es a gyerekebol nem lesz sem narkos, sem kurva, de meg csak pias bortontoltelek sem, szoval talaljatok mar ki vegre, hogy mi a faszt kell csinalnia egy nonek: a szuloagyrol le se szallva kevergesse a ferjenek az ebedet, vagy menjen az utcara minden alkalommal tuntetni, esetleg olyan forumokon is, ahonnan a ferfiak is visszariadnak?
Mondd mar meg vegre, mi a turot varsz el egy embertol, akit Magyarorszagon 46 eves koraban mar oregnek tartanak meg arufeltoltonek is? Szoval arra jo vagyok, hogy szuljek, gyereket neveljek, dolgozzam, adozzak, szuloket gondozzak, ha raszorulnak, de ha ugy kell dontenem, hogy csak kulfoldon talalok munkat, es igy tudom csak felnevelni a gyerekemet, akkor egy gyava szar alak vagyok.
Kosz hogy nem hazaaruloztal le. Asszem, ezutan nem sok targyalnivalonk van egymassal.
karma1
@Béla333: Nem kell kerdezned, Belam, Csikszeredan el, csak tud magyarul. Szarik arra, hogy mi tortenik Magyarorszagon, penzert , ahogy Hofi mondja "szopok nyalok gombot varrok", vagyis ezt csinalja penzert, es mert unatkozik.
Csizmás Kond
@Béla333: Béla, a beszélgetésre szánt időm a beszélgetőtárs intelligenciájától függ...te kezdesz egyre jobban elsodródni olyan irányba amit nekem nincs kedven többezerszer újramagyarázni.
Azt sem tudod mibe köss bele...és ha valaki faképnél hagy még csodálkozol.
...próbálkozz mással...
és haboni akármi...mi közöm nekem azokhoz ?...vagy mi közöd neked hozzuk?...ilyen dolgokon csak zárt intézetekben vitatkoznak...többesszámban...
Ördögvadász
@karma1: gyüttment a gyarmaton! nem jól bánnak veled a tanyán. Panasz, panaszra.
Hát öntsd ki a lelket, földönfutó! Hamár ott nálad a gyarmaton, nem értik a magyart.
Öntsd ki a lelkedet...szerencsétlen!
elnyomott
@karma1: "Asszem, ezutan nem sok targyalnivalonk van egymassal. "
Ebben maximális az egyetértés.
Ördögvadász
@karma1: Csíkszeredában meg nem maffia vezérek bújkálnak. Sem hozzád hasonló diszidensek meg skalposak. Csíkszeredának történelme van, gyüttment, Csíkszereda nem a tanya, gyüttment!
Clavigo
@Ördögvadász: Miről vartyogsz ,, lápi móc ???
cikicakk55
Nálunk a két fiam születése közt majdnem húsz év van. Az idősebb 40 lesz, a kicsi 20 múlt.Az idősebb fiamnak és feleségének Vidék és Városfejlesztő mérnöki diplomája van.Egy percet nem dolgoztak abban a szakmában,mert nem kaptak munkát.Most mind a ketten laboránsok,2 gyerekekük van.A fiam még + 2 munkát is vállalt,csak,hogy megéljenek.A Kisebbik jövőre szerzi meg a mentőápolói,vagy sürgősségi ápolói szakképesítést.Még nem döntött melyik legyen,de azt tudja,hogy nem akar olyan életet mint a bátyjának van. A gyerekeit csak hétvégente látja,mert Solton dolgozik,messze Szegedtől.Hétvégén meg azért nem ér rá a gyerekekkel törődni,mert a másik 2 munkáját csinálja .Lakástörlesztésük van,szerencsére forintban, a rezsijük kb 70.000 ft + a két gyerek. Na ezért nem marad itt a kisebbik.Ő nem szeretné,ha a gyerekeit csak hétvégente látná,nem szeretné,hogy a feleségét is csak hétvégente tudja maga mellett.Nem akar azon aggódni,hogy a munkahelyén mikor mondanak fel,bár Ő jó szakmát választott,mert az egészségügyben mindig van munkalehetőség.Természetesen nem mindegy,hogy mennyiért.Most,hogy van a mentőápolókkal ez a harc,most tudtuk meg,hogy havonta 95-105.000 ft-ot visznek haza. Ezért kísértsék a sorsot nap-mint nap? Ezért a pénzért vállalja,hogy valamelyik agresszív beteg kést már a gyomrába,vagy valamelyik hangos zenét hallgató autós nem hallja a sziréna szót? Nagyon sajnálom,hogy elmegy,de megértem.A bátyja is azt mondja neki" Öcsém! ha ezt 12 évvel ezelőtt tudtam volna,akkor a feleségemet a hónom alá kapom és meg sem állok Hollandiáig.Az a baj,hogy a a fiatalok és középkorúak kimennek,akkor ki tartja el a nem idén barnultakat, a nyugdíjasokat és a politikusokat? A nyugdíja már kifizette,hogy nyugdíjat kapjon.
verőce21
Ez jelenti azt, hogy Orbánék beindultak a bűn úttyán? :)
verőce21
@cikicakk55: (17:57) Jó nagy korkülönbség van a két gyerek között. A férjed nem csodálkozott, hogy lett abból az egy közösülésből húsz év különbséggel két gyerek? :)
quadrocopter
Tehát KSH felmérés! Ergo: be kell szorozni hárommal! Furcsa az a KSH-s őszinteségi roham!
gulyasgyula
@cikicakk55: ..Elég sokan jönnek is vissza mert aki kinti élet se fenékig tejföl ..Meg a honvágy is gyötri őket ..A nóta meg azt mondja ""úgy még sose volt hogy valahogy ne lett volna "" legfeljebb kevesebb stadion , szökőkút stb épül ...
Béla333
@Mirabilis: 21.14
A többség (még) nem ilyen! Bár a Fidesz célja az, hogy csupa ilyenekből álljon az ország, de még nem tartunk itt.
Mondjuk "ezen" oldalon is az olyan választókat szeretik sokan, akik nem kérdezősködnek, gondolkodás nélkül elfogadják amit a vezetők mondanak, akik nem emlékeznek régebbi eseményekre, stb.
Szerintem a Fideszes hülyítés ellen csak az emberek őszinte felvilágosítása lehet hatásos, gondolkodó, kritikus emberekkel! Aki igényli!
Mindenkinek kételkedni kell abban amit hall, gondolkodni kell, levonni a hírekből az igazságot, stb.
Azoknak kell összefogni, akik el/megvetik a Fidesz néphülyítését, de nem kérnek a másik oldali hazugságaiból sem!
Szerintem!
Béla333
@Mirabilis: 21.36
Akkor rosszul értelmezed a közvéleménykutatási adatokat:
A Fidesz cca 35%-os támogatottsága az nem a többség!
verőce21
@Mirabilis: @Béla333: Aki nem a fideszre szavaz, az is a Fideszre szavaz! :)
verőce21
Én is nagyon szomorú vagyok, az egyik fiam a minap bejelentette, két hét múlva végleg elhagyja Magyarországot.
Szókrakész
Stop me boy!

kb 350 ezer dk-s van.

Remélem ők a kiválasztottak!!!
Gyurcsány fertőzze velük Brüsszelt, de ne Magyarországot!!!
karma1
@Clavigo: Felvazolom a helyzetet: az ordogvadasz nevu robot eppen most nyalja rojtosra a ruhes segget, jelezve, hogy a romanoknak sokkal tobb beleszolasuk van ennek az oldalnak a blogjaiba, mint nekem, a magyarnak... Ilyen ecceru...:o))
karma1
Egyes elborult agyu kommentelok talan probaljanak meg leugorni @cikicakkrol, es nem szemet szemelyes megjegyzesekkel gusztustalankodni Vele, mert a kisujja is tobbet er, mint vergoce, a te barmelyik benyogesed...
Jobb lenne, ha bocsanatkeresen jartatnad az agyadat...
Desischado
@durbincs: Sáskák? Hiszen vannak itt sáskák dögivel, fidesznek hívják őket!

@karma1: A lényeget írtad meg drágám, nálad a pont! Ezeket a kérdéseket én is szivesen feltenném!

@Ördögvadász: Csíkszeredával nincs baj, csak a benne élőkkel, akik itt rontják a levegőt, beleugatnak abba, amihez semmi közük, és sértegetnek olyanokat, akiknek a csizmatalpáig sem érnek fel. Utálom a határon túliakat, mint a sz@rt, mert olyasmibe ugatnak bele, amihez semmi közük, mert NEM ITT ÉLNEK,ÉS NEM KELL A KÖVETKEZMÉNYEIT VISELNIÜK A BELEAVATKOZÁSUKNAK AZ ORSZÁG BELÜGYEIBE!
kakaósbögre
@Desischado: teljesen felesleges energiapocséklás olyan embereknek beszélni akik képtelenek olyan egyszerű fogalmakat értelmezni mint a "tisztesség","becsület","etika".
verőce21
Sajnálom a sok külföldre távozó magyart, mert sokkal rosszabb körülmények közé fognak kerülni kint, mintha itthon maradnának Magyarországon.
emerencia
@Perwool: "Végül is nincs azzal baj, ha valaki Kína, Oroszország és Törökország berendezkedését favorizálja, azzal van a baj, hogy ezt Magyarországra importálja, ahelyett, hogy ő maga költözne ezekbe az országokba."

Pontosan ez a bajom nekem is. A vallásokkal, ideológiákkal, világnézetekkel orbáni családmodellel is ugyanez a gond. Miért nem lehet tudomásul venni, hogy a sokféleség érték a társadalomra nézve de csak akkor, ha kölcsönösen tiszteletben tartjuk egymást?
Perwool
@emerencia: "Miért nem lehet tudomásul venni, hogy a sokféleség érték a társadalomra nézve de csak akkor, ha kölcsönösen tiszteletben tartjuk egymást?"
Mert vissza tért az egy párt rendszer, a demokráciát nyíltan nevezhetjük marhaságnak. A kormány maholnap azt is megmondja mikor xarhatsz...Illiberális demokrácia, az-az pártállam!
A fogalmak tisztázása érdekében: pártállam az, amikor egyetlen párt befolyása alá kerül a kormány, a törvényhozás, az alkotmányozás, az alkotmánybíróság, a köztársasági elnök, a közmédia, a magánmédia, ezek felügyelete, az államigazgatás, a kultúra, a számvevőszék, az ügyészség, az igazságszolgáltatás, a nemzeti bank, de még a statisztikai hivatal, az adóhivatal és a labdarúgó szövetség." Elgondolkodtató...
emerencia
@Desischado: Én en bloc nem utálom a határon túliakat mert vannak köztük jófejek. Sajnos a interneten a hangoskodó, beleszólós, nagypofájú külmagyarok vannak többségben. Ahogy az ilyenkor szokott lenni, a normálisan gondolkodók hangja nem hallatszik el idáig. Erdélyben felnőtt, majd három évtizede Magyarországon élő ismerősöm pl. állítja, hogy rokonai, barátai nincsenek kibékülve az orbáni világgal. Ők nem óhajtanak beleszólni az itteni dolgokba, nem élnek a szavazati jogukkal. Egyik nagybátyja viszont büszke arra, hogy orbánimádóként ő is megmondhatja, hogy mi legyen magyarba! Bízom benne, hogy ott is egyre többen rájönnek arra, hogy saját magukkal tolnak ki, amikor a mi életünket akarják megreformálni mert fordulhat a kocka... Jobb a békesség. Szavazzon mindenki ott, ahová az adókat, járulékokat fizeti.
emerencia
@Perwool: Volt már szerencsém az egypárti rendszerhez de bármily hihetetlen, a felnőttként megélt utolsó másfél évtizedében még mindig emberibb volt mint ez a mostani. Korunk illiberáciája nem emeli vissza a régi rendszerből a kevéske értéket, hanem inkább még jobban elfolytja. A most kialakuló egypártrendszer még hazugabb mint a régi volt, hiszen kiegészült a hétköznapi fasisztoid vonásokkal. (Pl. orvosi ellátás gyakori elérhetetlensége.) Végünk van, ha nem állítjuk meg!!!
Perwool
@emerencia: 07:31
Mert ez már nem a Kádár korszak, hanem a Rákosi!
verőce21
@Perwool: (07:38) Bezzeg kurcsányék… zéró gazdasági teljesítmény, ország szétlopása/bedöntése. EU források lehívásának képtelensége... IMF hitel...na az aztán teljesítmény volt…
Perwool
@verőce21: 7:49.
Orbánék meg folytatták...

Az egykulcsos adóval egy csomó pénzt hagytunk az emberek nagyjából 10%-nak zsebében.
Bevezettünk úgy 3 tucat új adót.
Emeltük az ÁFA-t, minden létező járulékot.
Megszüntettük a rokkant nyugdíjat.
Megszüntettük a korkedvezményes nyugdíjat.
Bevezettük a tandíjat.
Lenyúltuk a takarékszövetkezeteket.
A munkavállalók kárára módosítottuk a Munka Törvénykönyvét.
Haverok közt osztottuk szét az állami földeket.
Lenyúltuk a szerencsejáték ipart.
Lenyúltuk a dohányforgalmazást.
Lenyúltuk 3 millió ember magánnyugdíját.
Lenyúltunk minden létező közbeszerzési eljárást.
Leépítettük a sajtószabadságot.
Leépítettük a demokráciát.
Összebalhéztunk minden civilizált állammal.
Gyilkosokkal kereskedtünk.
Diktatúrákkal cimborálunk.
Fényesre nyaljuk Putyin seggét.
30 évre katasztrofális adósságba verjük az országot.
Koncepciós pereket rendeztünk.
Magánhadsereget csináltunk.
Üres stadionokra kúrtuk el a pénzt.
Százezer szám üldözzük el a munkavállalókat az országból.
Európa szégyenévé tettük a hazánkat.
namihami
Tovább javul a munkanélküliségi mutató. Sikeresen növelni fogja kormányunk a munkahelyek számát. Odakint! De sebaj,. Az eddig bevált megoldás szerint, azt is ide számolja majd.
coni
@emerencia: "Volt már szerencsém az egypárti rendszerhez de bármily hihetetlen, a felnőttként megélt utolsó másfél évtizedében még mindig emberibb volt mint ez a mostani. Korunk illiberáciája nem emeli vissza a régi rendszerből a kevéske értéket, hanem inkább még jobban elfolytja. A most kialakuló egypártrendszer még hazugabb mint a régi volt, hiszen kiegészült a hétköznapi fasisztoid vonásokkal. (Pl. orvosi ellátás gyakori elérhetetlensége.) Végünk van, ha nem állítjuk meg!!! "

Tökéletesen megfogalmaztad, jelenleg egy olyan államszocializmusban élünk amely ötvözi a kapitalizmus és a szocializmus összes hátrányát az előnyök nélkül.
verőce21
@Perwool: (08:03) Úgy írod látod, ezeket is Ti tettétek...:)
emerencia
@coni:És ami még rosszabb: mindezt olyan oligarchák vezérlik, akiket egyikünk sem választott meg.
Perwool
@verőce21: 08:55
Bölcs hozzászólás volt. Tartalmas, lényegre törő. Ezek szerint Tőled elvárható.
Pedig eddig azt hittem, tisztábban látsz a narancsködön át.Tévedtem!
"verőce21
Én is nagyon szomorú vagyok, az egyik fiam a minap bejelentette, két hét múlva végleg elhagyja Magyarországot. tegnap, 23:48"
Feltételezem, a jobban teljesítő országot, felcseréli a hanyatló nyugatra.
A jobban teljesítés felsorolását elvicceled, kineveted.
teuton
@Köb Jani: ??? Levettek rolad 10 percre a szajzarat es a kenyszerzubbonyt? Vagy csak valami forditoprogrammal irsz?
cikicakk55
@verőce21: Őt nem terveztük,de így sikerült.Előtte volt 9 vetélésem,meg sem fordult a fejembe,hogy Ő megmarad.,Minden esetre,ha akkor tudom,hogy 20 év múlva mi lesz ebben az országban,nem biztos,hogy vállaltam volna a szülést.
cikicakk55
@gulyasgyula: Ameddig a Fidesz a vezető párt,addig épülni fognak stadionok,addig a nemzet gázszerelője szerez meg minden kiírást. Nem biztos,hogy megérné megvárni,hogy mi lesz 5 év múlva.Akiket én ismerek,még egyik sem jött haza.Abból az iskolából,ahová most jár a fiam, a tavaly végzettek közül(28 ember) 14 már kinn van,de a többi sem akar maradni,csak ugye az induláshoz azért valami alaptőke is kell. Tudom,hogy kinn sem kolbászból van a kerítés,de legalább van.itthon csak a kiválasztottaknak van élhető életük.Aki akar és tud dolgozni,az megtalálja a számítását.A honvágy biztos eleinte erős lesz,de az internet világában azért könnyebb elviselni.
cikicakk55
@karma1: Köszönöm Karma 1. Nem veszem tudomásul az ilyen sértéseket,ez a legjobb védekezés.Verőce különben is mindenkibe bele köt. Gyanús,hogy a biciklis,csak más névvel.Nem szégyen ez csak baj,hogy ekkora korkülönbség van a két gyerek közt.Arra meg büszke vagyok,hogy a férjem még mindig a férjem,nem váltunk el.A szexuális élet meg nem kórhoz kötött,még 40 év felett sem.
verőce21
@cikicakk55: (14:34) Nálam is született 20 évvel később még kettő is, de másik anyától. :)
verőce21
@Perwool: (13:57) Írod: "...Feltételezem, a jobban teljesítő országot, felcseréli " - Éppen az, ahogy írtam is később, "sokkal rosszabb körülmények között élnek a kivándorolt magyarok külföldön, mintha maradnának itthon a fenekükön."
Húszból egyre igaz a magasabb, komfortosabb körülmény.(Vagy másképpen, 100-ból/5)
verőce21
@cikicakk55: "...még 40 felett sem.." - még 60 felett sem!

XIV. Lajos 70 éves koráig minden nap élt házaséletet, számtalan kegyencnőjével. Ezután az orvosai elkezdték mindenféle kitalált "betegséggel" kezelgetni.(kellett volna másnak a trón) 6-7 év alatt el is tették láb alól, egyik lábában előállt üszkösödés következtében, háromheti szenvedés után. Így is túlélte az összes gyermekét és a trónörökösöket.
Boncolásakor derült ki, hogy szerveiben egy teljesen egészséges ember volt a király még 77 évesen is.
gulyasgyula
@cikicakk55: ... Ha fiatal lennék és az ország keleti részén élnék valószínű és már rég kimentem volna ..Az ország nyugati felén mindig jobban volt munkalehetőség és a bérek is magasabbak ..Az én rokonságomban is vannak Angliába ,Bécsbe dolgozók ..Van aki hazajött és Pesten vállalkozó ..Sajnálom őket se itt se ott élet miatt de erről nem csak ORBÁN tehet ..Az elmult 27-évben minden párt --kormány csak a nyugat seggét nyalta ..Attól tartok ezt a problémát nem fogja a következő kormány se megoldani ..Ha még a bevándorlókat is beengedik , már pedig jelenlegi ellenzék mind bevándorló Brüsszel párti ..Na akkor lesz itt nemulass ..A BÉREMELÉSÉRT KELLENE TÜNTETNI , FELMONDANI MINT A BKKV BUSZSOFŐRÖK TETTÉK ..Minden tisztelet az övéké ..remélem a mentősök is hasonló sikerrel járnak ..Kívánom Ti ne csalódjatok a jövőt illetően ..
verőce21
@Mirabilis: (22:07) Hát pedig én nem örülök neki. Nálam itthon a csónakházban is különb körülmények között élhetne, mint Norvégiában.
kokopelli
@Perwool: ..ne aggódj! Az első amit meg fog tanulni,hogy ő határozza meg a sorsát!
A legtöbb helyen azoknak akik dolgozni és teljesíteni akarnak,azoknak még
működik a "szociális háló"!..de csak azoknak.!!! Azok a simlisek akik a "Ká-
naán"-t kjeresik ugyanaz lesz a helyzet mint otthon lenne! Tapasztalatból
írok,paar évtized tapasztalatával,mindkét "világ megismerésével! Kopf hoch!
kokopelli
@Perwool: ...kiegészítés
...ne higyj senkinek! Naponta találkozom un. "gazdasági emigráncsokkal",és még
egy sem panaszkodott,hogy megbánta a nagy ugrást! Már ők is két generációban gondolkodnak !"Abban az esetben,ha nekem nehéz lesz a gyermekeimnek nagy-
ságrenddel könnyebb"! Te is több generációban gondolkozol mint szülő! Igen,vagy
Ja?!...
Bátorság és optimizmus! :=)
Perwool
@kokopelli: A lányomék a két unokám 10 ezer kilométer távolságban élnek!Skyp-es nagyi vagyok, egy évbe egyszer egy hónapra "repülősgizi".
Az unokaöcsém, a keresztlányom a haldokló nyugaton.
A keresztlányom 3 éve hazacuccolt ugyan (Norvégiából) elhelyezkedett itthon kemény 3 hónapig. Visszament... Most már nincs honvágya!
Mind 3 a saját szakmájában dolgozik! Első perctől kezdve! Az-az nem mosogat! Vagyis csak otthon-:)
Egy sztori. Ülünk a választás után(2014. hajnali 2-3 óra) a polg.hiv-ba, várjuk a jegyzőt, hogy visszajöjjön, és bejelentse, elfogadták a megyei V.B. a választási jegyző könyveket.
Egy Fideszes delegált, nagy hangon megszólal: akár mit mondotok, jobban élünk mint 4 évvel ezelőtt. Sokan majd leestünk a székről. Megszólalt egy másik delegált, nem mondod Zsuzsa, 6 évvel ezelőtt a férjed jól menő vállalkozó volt(víz-gáz szerelő) te háztartásbeli, most a férjed kint dolgozik, téged meg a hivatal alkalmaz közmunkásként. Tényleg jobban éltek!?
Jómagam nem mint párt delegált veszek részt a szavazásokon. Soha, semelyik párt tagja, szimpatizánsa nem voltam. KISZ-s sem. Kisdobos, úttörő igen mert kötelező volt.-:)
Ez csak a szűk család, de ismerek sokat-sokat-sokat akik a hanyatló nyugaton élnek, dolgoznak.
kokopelli
@Perwool: Nem tudom,hogy megnézted-e az avatáromat,hogy mit jelent! Ezt a kis fu-
rulyázó lurkót a Canyonok falán láttam eredetibe lépten-nyomon.Annyira
tettszrtt,hogy ha láttam valahol eredeti indián készítésben veszegettem.
Mivel ß@rul ment az átkos nyugaton a meló egy kis gyüjteményem van be-
lőle.Később a mérges tesójával is találkoztam az utjaimon a Tiki Lucky-vel
(neked kell kikeresned játszásiból hogy "hol").Ezt az utazási szenvedélyt a
nyomorúságos kapitalista éhbéremből fedeztem! (Évente akár kétszer is)
Soha
ó nem felejtettem el,hogy honnan indultam,mert a család,a haverok,az isko-
latársaim és katonatársaim stb..visszahúztak,.de nem a hatalommal vissza-
élő parazita kormányok! Ha támogatjátok a juniort,és nem próbáljátok érze-
mi alapon elbizonytalanítani,akkor kiállja a próbát! A tesóim mindig azzal a
közhellyel próbálkoztak,hogy "az volt a nagy kaland,hogy mi itt maradtunk"!
(..hogy el ne dobjam magam a röhögéstől)
Asszem rájöttél,hogy már fiatalon a "Jani" bácsinak "csao"-t intettem! :=)
kokopelli
@Perwool: A kokopelli az anasazi indiánok fiúcskája a "Mittlere Westen" a cahyonokban,
ill a barlangok falán eredetiben megtartották.A nejem vett mindig róla valamit!
nekem.A másodikat eltaláltad,mert összel és télen voltuk az 50.államban!
A téli volt a nagy dobás,mert a "Puposbálnák" éppen lejönnek Alaszkából
és Maui előtt játszanak az ott megellett kicsinyeikkel! Marha megható!
Ezért írtam,hogy a '"juniorod előtt áll a világ"!..ki kell használnia!
verőce21
@Mirabilis: (20:59) Miért oda? A valódi ok, jót tesz a levegő és a klimatikus állapot ott az egészségének. A norvég nyelvet tanulja már elég régen. Kinézte magának az országot még kisgyerek korában, járt is kint már 3 alkalommal, hosszabb-rövidebb ideig. Már északtól délig bejárta az egész országot.
Észtországban egy egész évig kint élt már. Svéd tolmácsként is dolgozott. Ráállt ezekre az északi nyelvekre. (Hozzáteszem még, az angol és spanyol nyelvet alapból beszéli.)

Egy nagy energiacégnél fog dolgozni, mint itthon.
JAJMÁR
@verőce21: Norvégia szabad ország. Mindenféle civilek támogatása is fontos nekik, kérdezd csak meg a lézerhaverodat, és beengedik a migráncsokat, még a gazdasági bevándorlókat is.
Hogy engedheted oda a fiadat, nem hallottál a fejlevágásokról?
Micsoda hibás mintaadás ez a butított magyarság felé?
KisGenyo2
@Béla333: Ezek is azért vannak ott, mert egy másik csürhét zargattak el velük.
A zargatástól nem válik élhetőbbé semmi... De lózungnak jó! Kár, hogy csak annak...
cikicakk55
@verőce21: Nálam az apák ugyan azok..A gyerekek szempontjából az a lényeg,hogy szeressék a szülei.Egész biztos,hogy a később született gyermekeidet is ugyan úgy szereted,mint a 20 évvel korábban születetteket.Néha a gyerekeknek is jobb egy válás,mint egy rossz házasság.Na de ez már off. Mivel egy cipőben járunk,akkor te is tudod milyen különbség volt 40 évvel ezelőtt gyereket nevelni és milyen most a gengszterváltás óta .
cikicakk55
@gulyasgyula: Igazad van,mi is a délkeleti régióban élünk és itt sokkal alacsonyabbak a bérek,mint Győrben, vagy Sopronban Munkaerőhiány is főleg ott van,mert az ott élők kijárnak Ausztriába dolgozni.Sopronból még kerékpárral sincs messze.Én is ezt próbálom mindig elmondani,hogy nem csak az Orbán kormány tehet róla,hogy itt tartunk.A gengszterváltás óta az összes eddig hatalmon lévő párt megszedte magát..Mit gondolsz,miért nem lettek végrehajtva soha a beígért elszámoltatások? Mindegyik politikus,párttól függetlenül lopott,csalt,hazudott és ezt tudták és tudják egymásról.Ha itt valamelyik kiborítja a bilit,akkor beindul a dominó elv.Ez meg egyik tolvajnak sem az érdeke. Persze lehet azt mondani,hogy ilyen pofátlanul és nyíltan még egyik párt sem lopott,mint a Fidesz,de ezt lehet,hogy csak azért mondjuk,mert látjuk,halljuk.2010 előtt sokkal kevesebb cikk jelent meg a költségvetésekről,a közbeszerzésekről,stb. Részemről sem a Fidesz,sem az MSZP, sem a DK nem nyerő.Azt viszont én sem szeretném,ha elárasztanák az országunkat a Muszlimok..Köszönöm a jókívánságodat.Én is bízom benne,hogy sikerülni fog a gyereknek egy biztos jövőt kialakítani.
egyvandor
Ha valamelyik nertárs gyereke véletlenül köztük van akkor szerveznek számára gyere haza fiatal akciót néhány milliárdért.
egyvandor
@magyarbakancs: simicskó még bandatag.
Béla333
@KisGenyo2: 08.43
Akkor hogy gondolod? Megkéred őket, ők meg készséggel bemennek a börtönbe? A te kérésednek megfelelően?
Őket már nem leváltani kell, hiszen tudják, ha buknak, akkor mehetnek a kaptárba! Polt Péterestől!
egyvandor
@Perwool: Egy olyan országban, ahol a suttyóság az erény ahol pozíciók, nyelv hosszak határozzák meg a megélhetést, az elvándorlás természetes jelenség. Egy suttyó ner kompatibilis politikus mindenféle felelősség nélkül átlagon felüli színvonalon élhet
Gorbán nemzeti maszlaggal eteti a népet közbe pofátlanul lerabolja a nemzet fenntartásáért nap mint nap áldozatot hozó embereket.
egyvandor
@Borsodi: Magyarország nem járta még be azt az utat hogyan lehet küzdeni a hűbéresi rendszer ellen. Kicsi is ahhoz hogy az uram bátyámok ne tudnák kézben tartani. Ez megy itt ezer éve és nem is várható változás belátható időn belül.
verőce21
@Mirabilis: (20:45) Ritka szépen fogalmaztál a gyerekek törekvéseivel kapcsolatban! :)

De az én csemetém eü. okok miatt megy el külföldre, nem kalandvágyból, vagy, hogy gazdagabban éljen, esetleg ne lenne itthon munkája.
Inkább az aggaszt, hogy sokkal rosszabb körülmények közé kerül Norvégiában, ill. lesz kénytelen élni, mint itthon. Sőt támogatnom kell a kinti életét. (Mint általában a kivándorlók közül 100-ból 95-en a szülők még disznóhízlalásból félretett pénzét, vagy nyugdíját költi.) A gyerek itthon kifejezetten jól keresőnek számított, ami azt jelenti, hogy ebből tisztességesen és jóval magasabb életnívón élt, mint a kinti keresetéből fog élni. Ott nem tesznek különbséget a fekák és a kelet-európából érkezettek között.
Csak abban reménykedem, hogy a sok anyagi áldozatunkkal a közérzete javulni fog. :)
a helység kalapácsa
370001, mert engem senki nem kérdezett.
Ismerem az alapelvet: "Ha nem kérdeznek, ne válaszolj."
De most az (alap)elveimet félredobva, mégis szükségét éreztem némi trollkodásnak, hogy a világ tudtára hozzam:

elmegyek, elmegyek,
Hosszú útra megyek.
Hosszú út porából
Köpönyeget veszek.

Búval és bánattal
Kizsinoroztatom,
Sűrű könyeimmel
Kigomboztattatom.

Fúdd el, jó szél, fúdd el
Hosszú útnak porát.
Hosszú útnak porát,
Az én lelkem búját!

Amikor 6 éves voltam:
"Mi szeretnél lenni, ha nagy leszel, Ödönke?"
"Migráncs."
Ez a short conversation persze nem történt meg, de ha most hat lennék, akár meg is történhetne - mert végül is az leszek, vén fasz létemre egy gazdasági migráncs, de én inkább politikai menekültnek hívnám az (élet)érzést, ami ki- elvezet ebből az országból.
a helység kalapácsa
Közbe eszembe jutott:

Nem akartam mindenkit megsérteni (csak egyeseket) azzal, hogy nekem már nem jó itt, hanem a központi irányítással.
Nem bírom a központi irányítást - IDEGILEG.
Nem akarom azt gondolni, amit mások gondolnak arról, hogy nekem mit kéne gondolnom - arról.
Ne gondolkodj helyettem!!! (főleg rosszul ne)
a helység kalapácsa
Másoknak a központi irányítás oltalom, valamiféle érdek- érzésközösség, de nekem, NEM!
Nekem béklyó, a szabadságom (mindenféle módon való) korlátozása érzés.
Nem akarom, hogy orbán viktor a függöny mögül leskelődve nézze, hogy szexelek.

orbán viktor és a szex - ez két külön fogalom.
Már azt is elbírom képzelni (és sajnos néha túl jók a megérzéseim), hogy orbán viktor pedofil.
Újra leírom a félreértések elkerülése végett: orbán viktor PEDOFIL
verőce21
@a helység kalapácsa: "...A beteg elme beteg érzéseket szül." - Akkor most a nyakadon érezheted, mily nehéz a segged súlya. :)
gulyasgyula
@cikicakk55: ..Minden soroddal egyet értek ..Egy problémát látok jelenleg nincs olyan politikai erő , párt , politikus az ellenzékben aki a ellentmondana Brüsszelnek és nem engedné be a politikusokat ..Nincs választási lehetőség VAGY ORBÁN , VAGY A BEVÁNDORLÓK ,??? Én inkább még 4 évig elviselem a fideszt mint a bevándorlók itt ragadjanak mert az OSZTrákok nem engedik tovább őket , vissza nem fordulnak és ha ló nincs szamár is jó ITT RAGADNAK NÁLLUMK ...
gulyasgyula
@cikicakk55: ...És a gyerekeid sose jönnek végleg haza pedig ezt biztos Te se szeretnéd .. .Rosszúl írtam a harmadig sorban nem //politikust hanem bevándorlót kellet volna // Én is sokat vagyok külföldön de jobb tudni hogy amikor haza jövök itthon nem a migránsokat kell látnom ..Remélem 4-év elég lesz a megoldásra ..És egy jobb világ következik ..A remény hal meg utoljára ..Jó éjt kívánok ..
Szókrakész
Tehát, ha győz az ellenzék, akkor még 370 ezren koccolnak az országból?!?!?!

Akkor inkább soha ellenzéki győzelem, mert elfogyunk!!!
a helység kalapácsa
@verőce21: Aha
Van az a one of us...

www.youtube.com/watch?v=Xn7rIarpQBk

Nem érted?
Nem baj.
Nem a te hibád.
De az enyém sem.
Akkor kié?
verőce21
@Mirabilis: "A Világbank kiemeli, hogy a fentiek becsült összegek, az eltérés nem kizárt."
verőce21
@Mirabilis: A statisztika mögé is belenézve, megállapítható, Németország a legkorrektebb, bérezés tekintetében a bevándorlókkal.(Nagyon jól értesültek a kecskeb@szó muszlimok)
Az USA-ból és Kanadából származó hazautalások magas értéke a Nemzetközi Szervezeteknél dolgozók havi 3-5 milliós jövedelmét jól mutatja - néhány ezer ember hazautalása ez -, ezenkívül a jogdíjakból származó magas bevételek adják a kiemelkedő értéket.
De pl. az Angliában nyomorgó többszázezer szerencsétlen, együttesen hazautalt pénze is csak felét-harmadát teszi ki a néhányezer fős, USA-ból származó jövedelmének.

Így nézve a dolgokat, nagyon is megalapozott a fenti állításom, a külföldön "dolgozó", - inkább nyomorgó szerencsétlenekről.
Hellcat
2018 as választások után meg fog indulni szerintem még 1 hullám ha ezek a tetvek maradnak.
cikicakk55
@gulyasgyula: Teljesen igazad van.Én is tartottam már magamban ilyen mérlegelést.A Fideszen kívül melyik párt az amelyik ellene van a kvótának? Szerintem egyik sem! Sokat lop a Fidesz? Sokat! Van Oligarchia? Van! 2010 előtt loptak? Igen! Volt oligarchia? Igen! Rengeteg volt a szegény ember? Igen! Akkor is volt államadósság? Igen! Tulajdonképen csupa olyanok közt lehet választani 2018-ban akik már voltak a húsosfazék mellett,csak most más a párt neve,mert darabokra hullottak? Miért? Fene tudja! Szerintem össze vesztek,mert volt aki kevesebbet tudott lopni,mint amennyit akart. Az biztos,hogy ez ahogy most van,nagyon rossz,de ha belegondolok,hogy ehhez a rosszhoz még hozzá jön az,hogy a nőket,lányokat,fiatal fiúkat nem lehet kiengedni,vagy egyedül elengedni sötétedés után,mert a kecskebaszók szabadon mászkálnak az országunkban,akkor a szegénység még szegénység marad,viszont jön egy sokkal rettegettebb baj,az életünk biztonsága.Haragszanak Magyarországra a kerítés miatt!!! Ha nincs kerítés,akkor még ma is ezerszám rongyolnának keresztül az országon,de az Osztrákok egyből lezárnák a határt.A Szerbek vissza már nem fogadják őket,tehát az van,hogy majd itt is csinálnak egy Franciaországi Calaist,mint a Csalagút előtt. Majd itt is terrorizálnák a kamionosokat,hogy át tudjanak szökni Ausztriába,vagy onnan Németországba.Láttuk mi ment a Franciáknál.Az a sátortábor amit ott vertek,na az nem hiányzik ide nekünk a határra.Nagyon nem szeretem a Fideszt,Nem szeretem Orbánt a belpolitikája miatt.Ám csak addig mehetünk esténként haza nyugodtan a munkából,iskolából,bulikból,stb még a határ zárva és a kvóta nincs engedélyezve.Nehéz döntés,mert a gyermekeim és az unokáim biztonsága a tét.
gulyasgyula
@cikicakk55:..Minden szavaddal egyet értek ..Az elmult 27-évben minden párt , kormány körül virágzott a korrupció ..Mivel komoly felelősségre vonás nem volt Orbán a Fidesz után is hasonló állapot várható megfejelve bevándorlókkal ..Csak rossz és a még rosszabb közül választhatunk ..Ha jól bele gondolunk Orbán mégse mondhatja --mondja talán hogy"" elkurtam "" adót kell emelni de a következő kormány biztos ezzel fogja kezdeni mint eddig minden esetben ...Üres a kassza adót kell emelni ..Úgy hogy és a fideszre szavazok nem is titkolom ..Addig is jó egészséget kívánok Neked és a családodnak ..
verőce21
@Mirabilis: Hazajönne az, csak szégyelli a nyomorúságát. Meg aztán nem is akar közvetlenül a szülők terhére lenni, hiszen azért utazik ki, elég ha a szülők küldik esetenként a támogatást kifelé.
Nem mindegyik utal haza a pénzeket, csak 100-ból 5-10 fő.
Te mennyit küldesz a lányodnak esetenként?
verőce21
@gulyasgyula: (20:07) Jó olvasni, hogy mindig olyan józanul szólsz ehhez a sok libbanthoz.
Egy percig nem hiszik, hogy nyerhetnek a parlamenti választásokon, de ordenáré módon siratják az elveszett lehetőségeiket.
gulyasgyula
@verőce21: ...Tudok ordenáré is lenni de én tiszteletben tartom mások véleményét ..Hogy ki nyer ki nem azt a jövő mondja meg ..Ilyen párt-- politikai hozzá állással én nem fogadnék egy pártra se ..
kukac50
Még Magyarországon olyan bérek lesznek ami nem elég a megélhetéshez addig aki életképes és dolgozni is akar az elmegy az országból! Vidékieknek még kevesebb bért fizetnek a cégek mint a fővárosban ugyanazon munkáért. 680 ezren már elmentek szavazásig már 1 milliónál fogunk tartani.
Csizmás Kond
...ezeknek van olyan diplomája ami itthon nem használható...?
Ördögvadász
@Mirabilis: téged sem ártana. Legalább a csepnyi agyacskádat. Borogatni. Anyám. Anyád.

Nem megnyitották a határokat? Te mag csak csücsülsz, anyádon.
Pedig külföldön...ott dolgozni kell ám!
verőce21
@Mirabilis: "Mondjuk az általad írt 10 ember utalta ezt az összeget..." - Te ennyire nem értesz semmit? - sőt közönséges hülye vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.