Levélbomba robbant az egykori görög miniszterelnök Lukász Papadímosz kocsijában, a támadásban négyen sérültek meg. A külügy elítéli az akciót.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium megdöbbenéssel értesült a Lukász Papadímosz egykori görög miniszterelnök, a görög központi bank volt elnöke ellen elkövetett levélbomba támadásról, és a leghatározottabban elítéli a gyáva és alantas merényletet, mint minden, az európai emberek életét és nyugalmát veszélyeztető terrorcselekményt – közölte a tárca péntekre virradó éjszaka az MTI-vel.

Magyarország kormánya mindent elkövet a magyar lakosság biztonságának garantálása érdekében, s e téren mindig számíthatnak ránk európai szövetségeseink is – írta a tárca, egyben mielőbbi gyógyulást kívánva az egykori miniszterelnöknek.

Athén központjában csütörtökön levélbomba robbant a görög központi bank volt elnökének, egykori miniszterelnöknek az autójában. Mind ő, mind sofőrje és az autó további két utasa túlélte a detonációt, megsérültek, de egyikük sem életveszélyesen – adta hírül a görög rendőrség.

A 69 éves Lukász Papadímosz 1994 és 2002 között volt a Görög Nemzeti Bank elnöke, 2011 novemberétől pedig fél éven át a nemzeti egységkormány miniszterelnöke.

Papadímoszt a többi sérülttel együtt kórházba szállították.

A levélbomba feladójaként egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.