A Magyarország déli határszakaszán felállított kerítés elbontásának ötlete rendkívül veszélyes, mert azzal veszélybe sodornák Magyarország és egész Európa biztonságát – mondta a Miniszterelnöki kabinetiroda vezetője a csepeli Radnóti Miklós Művelődési Házban péntek este, a nemzeti konzultációról tartott fórumon és az azt megelőző sajtótájékoztatón.

Rogán Antal Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje szavaira reagálva azt mondta: ez is azt mutatja, hogy a baloldal egyértelműen a Soros-féle és a brüsszeli bevándorláspolitika szolgálatába állt.

A miniszter leszögezte: Botka László hiába mondja, a magyar kormány semmilyen nyomás hatására nem fog változtatni bevándorláspolitikáján és nem bontják el a kerítést, nem nyitják meg a tranzitzónát sem. Európát Magyarország határainál kell megvédeni, és az emberek nagy többsége is támogatja a kerítést – jelentette ki.

Szerinte kerítés nélkül nem is lehetne megállítani az áradatot, és a migránsok akadálytalanul zúdulnának Magyarországra, majd tovább nyugatra. A brüsszeli bevándorláspolitikát bírálva pedig azt mondta, nem szabad erőltetni azt a migrációt, ami terrorveszéllyel járhat.

Rogán Antal hangsúlyozta: egyre aktuálisabbak a nemzeti konzultáció kérdései, így a manchesteri merénylet is világossá tette, hogy a terrorveszély egész Európában megnövekedett, és ez alól Magyarország sem kivétel.

Arról is beszélt, úgy tekintenek a nemzeti konzultációra érkező válaszokra, mint a kormány intézkedéseit megerősítő és támogató szavazatokra. Közölte, az eddigi válaszok alapján látható, hogy 90 százalék feletti a kormánnyal való egyetértők aránya. Szerinte a válaszadók és a "Soros-féle" tüntetéseken megjelenők száma alapján egyértelmű, hogy mennyivel többen támogatják a kormány bevándorláspolitikáját.

Közölte, a május végéig meghosszabbított nemzeti konzultációra eddig 1 millió 651 ezer válasz érkezett, ezek 94 százaléka postai úton, a többi interneten.

Ismertetése szerint szerte az országban a Fidesz vezető politikusai, a kormány miniszterei és államtitkárai az elmúlt hónapban 130 helyszínen, 28-29 ezer emberrel találkoztak a fórumokon, és ez is mutatja a nemzeti konzultáció iránti érdeklődést.

Rogán Antal a fórumon hangoztatta, hogy az Orbán-kormány ahogy eddig, úgy a jövőben is ki fog állni Magyarország érdekeiért. Brüsszel túlhatalmát akarják megállítani, mert senki nem adott felhatalmazást arra, hogy hatáskörén túlterjeszkedjen, hogy több területen is szembe menjen a tagállamok akaratával – emelte ki.

A kormány dolgozókat, nyugdíjasokat és a családokat érintő intézkedéseit felsorolva arról beszélt, hogy az ország növekvő gazdasági erejének, lehetőségeinek megfelelően emelik a béreket, nyugdíjakat, valamint a családoknak szóló támogatásokat, kedvezményeket.

Az új családvédelmi akciótervet azzal indokolta, hogy sok fiatal azért nem mer korábban gyermeket vállalni, mert még nem fizette vissza a diákhitelét, mások pedig azért nem vállalnak több gyermeket, mert lakásjelzálogra kell költeniük.

Egy kérdésre válaszolva azt mondta, a kormány nemrég döntött arról, hogy a nemzetbiztonsági kabinet készítsen egy jelentést a "menekültiparnak is nevezett" ngo-hálózat működéséről és nemzetbiztonsági kockázatairól. Ennek a nemzetközi hálózatnak az a célja, hogy azokat a kormányokat "eltakarítsák az útból", melyek útjában vannak a szabályozatlan, ellenőrizetlen bevándorlásnak.

Ennek érdekében megpróbálják megbontani a rendet és instabillá tenni ezeket az országokat. Példaként említette Macedóniát, ahol éppen akkor, amikor a határon a migránsokat kellett volna megállítani, szerveztek tüntetéseket a fővárosba, és így a biztonsági erőket ide kellett átirányítani.

A miniszter kiemelte: "vannak Magyarországon kiképzőközpontok, ahol már embereket készítenek elő (...) , olyan aktivistákat, akiknek a polgári engedetlenség szervezése lesz a feladata ősszel.

Új jelenség következik, ha nem működnek a tüntetések, majd el fognak foglalni közintézményeket, bankokat, aminek kifejezetten az a célja, hogy valamilyen rendőrségi attakot provokáljanak ki". Szerinte ősszel "tudatos provokatív kísérletek lesznek", melyek célja, hogy politikai instabilitást keltsenek Magyarországon.

Orbán Viktor miniszterelnök február 20-án, a parlament tavaszi ülésszakát megnyitó napirend előtti felszólalásában jelentette be, hogy nemzeti konzultáció kezdődik azokról a veszélyforrásokról, amelyekkel Magyarországnak idén szembe kell néznie.

A kérdőíveket március végén kezdték kézbesíteni a háztartásokba, a hat kérdés a rezsicsökkentés és a munkahelyteremtési támogatás megtartására, a bevándorlók beengedésére, az adócsökkentésről való szabad rendelkezésre, nemzetközi szervezeteknek a migrációt ösztönző tevékenységére, valamint külföldről támogatott szervezetek átláthatóságára vonatkozik.

(MTI)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Roggyanttonyo, NEM EZT MONDTA amit hazudsz, ti szeretitek kitekerni a másik szavait, geci!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
A bontás előtt talán vissza kellene adni azt a pénzt, amit kivettek belőle.
papa.49
Roggyanttonyo, NEM EZT MONDTA amit hazudsz, ti szeretitek kitekerni a másik szavait, geci!!!
Macskaszem
Ez a Botka is gondolkozhatna mielőtt hülyeségeket beszél, és adja a lovat a fitymasz alá.
Perwool
"Ha megnyugszik a közel-keleti helyzet és az uniós határvédelem feláll, lebontaná a szerb-magyar határkerítést..."
/Botka/
Érthető. A fentiek teljesülése esetén, eléggé feleslegesnek tűnik egy dupla kerítés Európa közepén.

-A kormány 2 méteres villanypásztorral keríti körül az országot.
–Miniszter úr, ez a migránsok ellen lesz?
–Fenét, csak valahogy meg kell akadályozni, hogy az utolsó fiatal is lelépjen az országból!
nezelodo
Jé, megkerült a gülüszemű barátunk, talán leszállt az zasszony helikoptere...
Perwool
Lenne egy-két indiszkrét kérdésem. (Ha valamelyiket nem érted, kérjél meg valakit, akinek legalább 80 az IQ-ja, azaz duplája a tiédnek, hogy segítsen értelmezni!)
Régen beszélgettünk, úgy el vagy tűnve...
Család hogy van? Egészséges mindenki? Gyerekek? Fejlődnek? Nem rád hasonlítanak? Na ez jó. Örülj neki!Nejed részt vett már valami főző tanfolyamon, megtudja már főzni magyarosan a csirkepaprikást?
Kecóval mi újság? Megszámoltad már azokat a nyüves szobákat? Jól megnézted? Tuti nincs több? Emeleten is voltál? Oké. Akkor legközelebb talán jobban sikerül az a tetű vagyonnyilatkozat. Amúgy mi a xarért nem szüntetitek már meg? Csak a baj van vele. A kitöltéséhez is hülyék vagytok, az úgysincs rajt, amiket a purdékra írattál, meg mindegy mekkora hülyeséget írsz bele, a kedves KDNP-s parlamenti bizottság úgyis rendben találja és simán elhiszi, hogy abból vettél új kocsit, hogy visszavitted az üres üvegeket.
Meló? Megy frankón? Mizu a tanyaprogrammal, az ötödik kerületben? Szaporodik-e már a disznók száma, vagy egyelőre csak te vagy? Állítólag hálából misét mondattak érted a tanyavilágban, mert annyival jobban élnek, mióta a kerületed felemelte azt a pár millát az ő felemelésükre.Te figyu mán!!! Lehet, hogy én olvastam rosszul valamit (A szemem már nem a régi.), de úgy rémlik, hogy ez a Quasimodo csoport, vagy hogy a tökömbe híjják őket állampapírokkal is kereskedett és aki abba tette a perselypénzt, az is csak egy lovat kap belőle vissza. Részletekben. Egyelőre csak a fütyijét. Okosan brekegted, (Gondolom leírták neked előre.)hogy a részvények kockázattal járnak. De az állampapíroknál kicsit más a helyzet nem? Azt ti garantáljátok nem? Vagy ha a balek és közétek oda kerül egy másik tolvaj is, akkor elment a levesbe ez a garancia? Bocs, ha hülyeséget kérdezek, nem vagyok pénzügyi szakember, te meg közismerten mindent tudsz.
quadrocopter
Trógán-tetű! Ugyanezt elmondhatnád a börtönből is, ha Polt maffiavezér nem igazgatná mocskos, sáros, rögös útjaidat!
lusta
Hát ez egy érdekes eset. Nem volt kerítés. 240 ezer menekült tolongott. Hányan maradtak Magyarországon?
HÁNYAN SZERETNÉNEK MAGYARORSZÁGON MARADNI? AZZAL, HOGY MAGAYRORSZÁG A SZERB HATÁRON EGY-KÉT-HÁROM KERÍTÉST ÉPÍTETT, KEVESEBB A MENEKÜLT EURTÓPÁBAN?
simmering73
Amikor a kerítést bontják, tudni fogjuk, hogy a fidesznek vége.
Pálinkafőző Rézüst
"Ne kérdezz, ne kritizálj, ne is gondolkodj: a Párt mindent jobban tud"
JAJMÁR
Belátom Fekete-Győr András megoldása az egyetlen módszer a hazudozó butító propagandával szemben. Pedig elsőre nem tetszett.
De ezekkel a izékkel szemben mi más jöhet számításba?
Hellcat
Mert letelepedési kötvényt árulni minden jöttmentnek az mi a kurva anyámat csinál bazdmeg.
papa.49
@lusta: Még azok se akiknek maradni kellett volna az eljárás végéig!!!
Mondhatni tök feleslegesen rinyálnak a fiúk, itt ugyan egy se marad saját jószántából!!!
adrenalink
@papa.19:40-re Botka, az MSZP ME JELÖLTJE mondott egy szerencsétlen mondatot a kerítés elbontásról. Az, hogy a habonyméia csak a nekik tetsző felét idézik, várható volt. De! Egy politikikus minden kiejtett mondatának következményeivel tisztában kell lenni. Ennek sem napi aktualitása nincs, sem tömeges igény nem merült fel rá. Akkor miért modta?
papa.49
@adrenalink: Igazad van, nagyon szerencsétlen mondat volt, abban is egyetértünk nem vall nagy leleményre ha ilyen ,,egyszerű,, dologban is feladja a magas labdát a fütyisznek!!!
Ettől sokkalta óvatosabban kéne nyilatkoznia!!!
adrenalink
@papa.49: Maradjon ő csak Szeged polgármestere...
papa.49
@adrenalink: Nem tudom milyen polgármestere volt Szegednek, mert én csak dolgozni járok Szegedre, de lehet hogy ,,nagy a kabát,,!!!
adrenalink
@papa.49: Valamiért Szeged mindig ujraválasztja, de félő, hogy nem az MSZP-sekre szabták ezt a "kabátot".
papa.49
@adrenalink: Nézd biztos jól végzi a dolgát, különben nem választanák meg újra...
Nem csak az mszp. de egyik ellenzéki pártban sincs olyan aki maga mögé tudná állítani az ellenzéki szavazókat, most ez a legnagyobb baj...
adrenalink
@papa.49: Én sem ismerem Szegedet, de valamit jól csinálhat, ha jól olvastam 3. polgármesteri ciklusát tölti. Csak úgy véletlenül eszembe jutott Kósa Lajos, aki 4X volt Debrecen polgármestere, mégsem akart ME jelölt lenni. Szögezzük le: Kósa és Botka értelmi képességei nem összehasonlíthatóak...!:-)
papa.49
@adrenalink: Hát ez is igaz, meg még egy a kupaklaja nem annyira balfasz mint mutatja, ő nem akarja kitörni a saját nyakát azzal hogy bejelentkezik ME. jelöltnek...
A Botka esetében ez nem állt fenn, az mszp. nek tulajdonképp nincs is igazi alternatívája a Botkával szemben...
Szókrakész
Wazze!

EWzek lementek a komcsik szellemi szintjére?!?!?!

Mi a lópéniszt kell magyarázgatni, miért van a kerítés?!?!?!?!
Az idióta libsik soha nem fogják addig megérteni, míg itt is nem lesz egy manchesterihez hasonló robbantás és a gyerekeik lesznek köztük.
Bár az igazi libsiknél soha nem lehet vér szerinti gyerek, mert férfi+férfi, vagy nő+nő alapon családiasodnak.
Idiótáknak minek magyarázni?
Főleg bukott mszp által eldsobott kesztyűt felvenni?!?!?!
Ezzel csak lementek a szintjükre és akkor mehet a verbális adok-kapok.
Mert valójában mind egy progi szerint fut.
Csak a hülye birka bal és jobb és fent és lent oldal ezt fel se fogja!!!
Clavigo
Sőt,,,a nyugati határra is építsetek Tóóóni...mielőtt el nem pucol mindenki ebből a köcsög országból..
human
Ma a nagyon független közrádió is attól harsogott, hogy Botka le akarja bontani a kerítést és ez veszélyes. Pont azt felejtik el közölni ,hogy Botka csak miután rendeződött a közelkeleti helyzet, utána bontaná el.
cs.n.
Remélem, nem az van rogánhabonyék forgatókönyvében, hogy Kósa Lalával megint meghosszabbíttatják ezt a nyüves népnemzeti inzultációt, mert már kurvára unom.
Szókrakész
@human: Ami egy utópia.
Tehát Botka mondott egy nagy semmit, amit aztán lehet szétkürtölni minden irányba.
És az idióta libsik meg hasast vetődtek az ötletre és már most rohantak szavazni, pedig csak jövőre lesz a választás.
Eladott Ország
Taktikát váltott a kormány. Eddig, ha valakiről kiderültek a disznóságok és már tarthatatlan volt a helyzet, azt az illetőt háttérbe tolták. Ahogy Selmeczi Gabriellával tették, amikor már
mindenkinek az ellopott nyugdíjvagyon jutott eszébe róla, vagy Budai Gyulával, aki jelenleg
mindenféle hülye ötletekkel áll elő az orosz ­magyar kereskedelmi kapcsolatokról, előtte viszont naponta jelentette be, ki mindenkit jelentett fel aznap. A leszámoltatási biztost sem rúgták ki sikertelensége ellenére, hanem amikor már röhögésben tört ki mindenki, ha megszólalt, eltüntették. De leradírozták Kerényit is, amikor kínos lett a zsidózása. L. Simont nem volt elég egyszer eltüntetni, de végül csak sikerült. Giró-­Szász, Hoffmann Rózsa, Hende Csaba, Zsiga Marcell és még hosszan lehetne sorolni azokat, akik árnyékba lettek tolva. Ilyen­ olyan okokból célszerűbb volt elrakni őket szem elől. Nem azért, mert a kormánypárt erkölcsi értékrendjével összeilleszthetetlen módon viselkedtek, mert olyan nincs. Erkölcsi értékrend, úgy értem. Ciki van és nem ciki. Ciki az, ami árt a kormány hatalmának. Rogántól azonban képtelen megszabadulni a kormány, márpedig a pasi nem kicsit ciki, hanem
nagyon. Marhára. Rohadtul ciki. Kínos, bűzös, gázos. Még a Habony Árpád – Andy Vajna –
Mészáros Lőrinc határolta magyar Bermuda­ háromszögben is ciki, ahol eltűnik közvagyon
jókora része.
Eladott Ország
Ha van valami, ami csúnya véget szokott érni, az az a pillanat, amikor a hívek a bálvány ellen
fordulnak és a csalódottságtól dühösen elkezdik számon kérni az elmúlt éveket. Márpedig ez be fog következni. Hogy éppen Rogán bukása, vagy más okozza, azt nem tudom. Azt viszont tudom, hogy kemény helyzetben van Orbán Viktor. Ha nem engedi el Rogánt, egy idő után a hatalmát kockáztatja. Ha elengedi, akkor elkezd beszélni és mindenkit magával ránthat.
Equus
"A miniszter kiemelte: "vannak Magyarországon kiképzőközpontok, ahol már embereket készítenek elő (...) , olyan aktivistákat, akiknek a polgári engedetlenség szervezése lesz a feladata ősszel."

Kleine Goebbels belengette a rendkívüli állapot bevezetésének lehetőségét... Ha ellenük fordul a néphangulat, megvan az indok arra, h miért nem lesznek választások...
verőce21
A hülyéknek nincs külön országuk, velünk együtt élnek.
Xenófobok vagyunk? Azért mert utáljuk az ingyenélő analfabétákat? Ne röhögtessetek. :)
eugen4402
Nem csak a hülyék élnek velünk együtt, hanem a halálukig sperma-stádiumban stagnáló szörnyetegek is... Mit tehetünk? El kell viselnünk őket, ha nem repesünk az örömtől, akkor is.
steve82
És akkor most szavazzon mindenki Orbánékra, mert megvédenek minket, igaz, hogy szétlopják az országot, meg a többség nyomorban van, meg 200 év múlva se érjük utol a "hanyatló" nyugatot, de ez nem számít, a cél szentesíti az eszközt!
solidedge
Sokkal jobban járnánk, ha a kerítést az országház köré húznák. Minden rossz onnan jön.
lusta
284 milliárd forintra nő a déli határszakaszon a kerítés költsége" - olvasható a kormany.hu weboldalán. Remélem a hívők is értik. 284 milliárd úgy, hogy a háziorvosi és gyerekorvosi szolgáltatásra 125 milliárdot költ az állam. Még a felét sem.
Zeta
Nem ezt mondta!
De az MSzP a mai napig nem tanúlt meg kommunikálni! Mai napig labdátdobál a kormanypárt elé!
Már előre el kellett volna mondani Botka " vagyoni " helyzetét! Minden támadasi pontot semlegesíteni , még a lehetségeseket is, mindent.
Az ingadozók ezek miatt a kérdőjelek miatt fordultak el a politikától részben. A kormánymédiának csak ez kell! Nem érdekli őket Lázár órája, vadaszata, Tonyó lakás, vagy kötvénypanamája, Kósa Tokaja, Meészáros 100 mrd je, csak az ellenzék korrupciója!
verőce21
@lusta: (12:03) 2004-ben a 230 millióból felhúzott időkereket az EU-csatlakozás napján avatták fel az 56-osok terén, így örökítve meg, hogy Magyarország új korszakba lép…
Pedig hány doboz krétát lehetett volna...

Az 56-osok Emlékmű az 56-os téren (Gyurcsány Vaskeféje)
Gyurcsánynak tetszett, ezért pártállástól függően ítélték meg az emberek a rozsdás oszloperdőt (2006-ot írunk, "igazságbeszéd", utcai zavargások).
Bekerülési költség 650 millió forint.
Pedig hány lélegeztető gépet lehetett volna...
lusta
@verőce21: Drága sztrovacsek, akkor árulja már el nekünk, hány menekülttel kevesebb érkezett Európába, mert a szerb határon ott a 284 milliárdos kerítés?
verőce21
@lusta: (18:11) Naponta 15 ezerrel kevesebb, drága Závoczki úr!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.