Fél oldalnál többet nem olvasnak a miniszterelnök emberei. A szétesés határán a döntés-előkészítés, egymást érik a jogi műhibák. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense a Magyar Nemzetnek azt mondja, a jogászokat és a jogvégzetteket azért különbözteti meg, mert egy jogi diploma még nem jelenti azt, hogy valaki jogászként valamiféle értéket is képvisel, szakmai alapon is. Példaként hozza, hogy 2010-ben csak egy jogvégzett gondolhatta a visszamenőleges adóztatásról, hogy rendben van. Arról lehet vitázni, hogy ez a tiltás ostobaság, de aki egy politikai parancsra vagy megrendelésre a gyakorlatban felrúgja ezt a jogi alapvetést, annál komolyan megkérdőjeleződik az alapértékek és -ismeretek feltétel nélküli tisztelete. Lattmann Tamás szerint van szakmai alapon nyugvó morális felelősség. Ő nem bántja azt, akinek az a munkája, hogy a strasbourgi bíróság előtt a kormány vállalhatatlan hülyeségeit képviseli, amíg ezt szakmailag korrekt módon – ami egyre nehezebb – teszi,...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
"Olyan felelőtlen emberek kezdenek túlsúlyba kerülni, akiknek eddig sem volt felelősségük, és ezután sem lesz. Azokban, akik mostanában a politikától kapnak mindent, félsz van: mit fog mondani Orbán Viktor arról, amit csinálok?"

Lattmann Tamás téved: nemcsak kezdenek...
quadrocopter
A horda dugig van jogvégzettekkel, tehát a "tévedés" a jogalkotás során kizárt, ergo: szándékos bűncselekmény ( akár hivatali visszaélés is lehet!) a "hibás" jogalkotás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.